Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ThbrK

Hangi modelini aldınız hocam?

jt-50 aldım les paul da var jay turser ın onlar da güzel
  • 4 sene sonra HORT Öncelikle efenim 3-4 yıllık bir klasik gitar deneyimim bulunmakla beraber , kendi başıma öğrenmiş olmanın verdiği özgüven ile bir elektro gitar istemeye başlamış bulunmaktayım beyler set şeklinde almayı planlıyorum yada amfisini sonra alıcam bütçe 200-300 daha düşük olursada iyi olur

• quote:

Orijinalden alıntı: ozankutaycelik

4 sene sonra HORT Öncelikle efenim 3-4 yıllık bir klasik gitar deneyimim bulunmakla beraber , kendi başıma öğrenmiş olmanın verdiği özgüven ile bir elektro gitar istemeye başlamış bulunmaktayım beyler set şeklinde almayı planlıyorum yada amfisini sonra alıcam bütçe 200-300 daha düşük olursada iyi olur

o bütçeyle hiç bulaşma bence.. klasikten devam et..
    dalga geçmek için değil ciddi söylüyorum..

• sirius_black kullanıcısına yanıt
    Kardeşim baya seçimlerim değişti :D Cort AD810E akustik almayı planlıyorum 2 hafta sonra :)
  • quote:

Kardeşim baya seçimlerim değişti :D Cort AD810E akustik almayı planlıyorum 2 hafta sonra :)

şimdiden hayırlı olsun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirius_black

quote:

şimdiden hayırlı olsun..

sağolasın :)
  • bazılarınız çok saçmalamış. klasikle 1 yıl uğraş sonra elektroya geç mantıklı değil mantıksız bir seçim. elektronun klavyesi klasiğe göre 10 kat daha rahattır. ayrıca parmakla çalmaya alışınca pena kullanmakta zorlanabilirsin. kısaca daha hızlı yol almak için elektro alırsın klasik değil. gerçekten hiç bir mantığı yok bu yöntemin ben niye elektroya alışmak için daha rahatsız edici bir gitarla başlıyorum elektro çalmak istiyorsam elektro çalarak başlarım. bu aynı yükseklik korkusunu yenmek için yerin altına girmeye benziyor. yükseklik korkusu yukarı çıkarak yenilir.

gitara başlayacaklar müzik hocasına sorsunlar böyle 2-3 akor atıp gitarcıyım diyenlere değil.
  • Elektro çalmak istiyorum ama şu ana kadar hiç elime gitar almışlığım yok
    http://www.do-re.com.tr/sx-sst62lhbk-solak-elektro-gitar
    Bu başlangıç için yeterli midir? Bir arkadaş çok da kötü gitarla başlama seni gitardan soğutur demişti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende başlamak istiyorum ama aklımda bir kaç soru var birkaç değişik yerde okudum herkes Rocksmith 2014 ile evden öğrenebilirsin elevtro gitarı diyor bu doğru mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardasimsek

Bende başlamak istiyorum ama aklımda bir kaç soru var birkaç değişik yerde okudum herkes Rocksmith 2014 ile evden öğrenebilirsin elevtro gitarı diyor bu doğru mu ?

Rocksmith 2014 var bende.. Sahsi kanaatim bununla gitar fln ogrenilmez.. Sarki ogrenirsiniz, belki ezberlersiniz de ama bu gitar calmayi ogrendiginiz manasina gelmez.. Biri onunuze nota koysa veya hadi bilemedin tab koysa oyle bakakalirsiniz. Eglenceli bir oyun/simulasyon ama gitar ogretmez.. Ancak kesinlikle parmak ve hiz acisindan yine de katkilari olacaktir..

• quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

bazılarınız çok saçmalamış. klasikle 1 yıl uğraş sonra elektroya geç mantıklı değil mantıksız bir seçim. elektronun klavyesi klasiğe göre 10 kat daha rahattır. ayrıca parmakla çalmaya alışınca pena kullanmakta zorlanabilirsin. kısaca daha hızlı yol almak için elektro alırsın klasik değil. gerçekten hiç bir mantığı yok bu yöntemin ben niye elektroya alışmak için daha rahatsız edici bir gitarla başlıyorum elektro çalmak istiyorsam elektro çalarak başlarım. bu aynı yükseklik korkusunu yenmek için yerin altına girmeye benziyor. yükseklik korkusu yukarı çıkarak yenilir.

gitara başlayacaklar müzik hocasına sorsunlar böyle 2-3 akor atıp gitarcıyım diyenlere değil.

Kesinlikle katiliyorum...
    Elektrodan once klasik gitar ogren demek, cello calmadan once keman ogren demek kadar sacma birsey.. Ikisi gitar da olsa farkli enstrumanlardir.

• elektroya başlamak isteyenlere peşinen söyleyim;

100 kişi başlar 1-2 kişi öğrenmeye devam eder. geriye kalan 98 kişi bırakır. çünkü elektro dünyanın en acı ve rahatsız verici enstrümanlarından biri. rahatsız vericidir derken gerçek anlamda rahatsız edicidir tutuşu olsun ellerin konumu olsun kaslarınıza ağrılar girer, o kadar sinirlenirsiniz ki gözünüzden yaşlar gelir gitarı duvara vurup parçalamak istersiniz. kemandan bile rahatsız edici bir entsrümandır tutuş olarak. çünkü elektro çok ağır bir enstrümandır, yüzeyi kaygandır. hiç ölçmedim ama bi 5-10 kilo var. gövdesi ince olduğu için kolunuz havada kalır. ilk başladığınız için telleri görmek adına gitarın üzerine yüklenirsiniz beliniz 5 dk sonra ağrımaya başlar bakmazsanız eliniz karışır ardından sıkılır kenara koyarsınız.

ne kadarda elle tutulur bişey olur derseniz 2-3 yıl günde 3-4 saat çalışarak solo atma konumuna gelebilirsiniz. bu 3-4 yıl boyunca çok acı çekiceksiniz. parmak kalınlığı önemli değildir. yeni başlayanlar mümkünse floyd rose olmayan sabit bir şey alsınlar. inanın kullanmıyorsunuz çünkü o kola dokunduğunuz anda gitar kötüyse (ki ibanez, cort gibi gitarların alt segmentinden bahsediyorum) teller gerildiği için ayarı gidiyor zaten daha gitara basmayı bilemediğiniz için kullanmak istesenizde kullanamadığınız için 2 gün sonra kolu çıkarıp bir kenara atıyorsunuz. bu sistemde tel değiştirmelerde, akor yapmalarda 10-20 kat daha fazla zamanınızı alıyor ve boşuna ağırlık yapıyor. boşverin floyd rose u falan amacınız belki bu sürede onuda kullanıp öğrenmek daha mantıklı diye düşünebilirsiniz ki bende öyle düşünüyordum ama yanılmışım 3-5 kere kullanıp koydum köşeye.

en çok dikkat etmeniz gereken şey sol eliniz. ben 1 yıl boyunca yanlış tuttum o sol eli. tekrar en başa döndüm. gitarda sol el çok rahatsız edici ve ağrılı bir pozisyon alır eğer ağrı yoksa yanlış tutuyorsunuz. parmakların tırnağının hemen altındaki et ile çalarsınız. parmak uçları gitara dik olmalı. o parmak egzersizlerini yaparken en çok dikkat etmeniz gereken şey bir alt tele dokunmamaktır ne olursa olsun dokunmamanız gerekli. avuç içi klavyeye değmeyecek. baş parmak gitar gövdesinin ortasında durucak.

ilk başta serçe parmağınız yetişmeyecek, alt tele dokunacaksınız ne yaparsanız yapın sorun sizde değil sadece bol bol çalışarak o gitar sapına alışarak bu durumu çözersiniz. hızlı çalmaya çalışmayın olmaz. hız kendiliğinden alıştıkça gelir. metronom alın bir tane. akorlu metronomlar oluyor büyük ondan edinin. parmak egzersizlerini metronomla en yavaşta başlayın 12. perdeye kadar gidin gelin defalarca defalarca. düzgün bastığınız zaman hızı 5-10 arttırın. bu şekilde gidin. kabus gibi bir dönem bekliyor. sabırlı olun amacınız öğrenmek değil öğrenmeye çalışmak olsun. ileriyi düşünmeyin egzersizleri yapmanız gereken bir ödev gibi görün.

• quote:

elektroya başlamak isteyenlere peşinen söyleyim;

100 kişi başlar 1-2 kişi öğrenmeye devam eder. geriye kalan 98 kişi bırakır. çünkü elektro dünyanın en acı ve rahatsız verici enstrümanlarından biri. rahatsız vericidir derken gerçek anlamda rahatsız edicidir tutuşu olsun ellerin konumu olsun kaslarınıza ağrılar girer, o kadar sinirlenirsiniz ki gözünüzden yaşlar gelir gitarı duvara vurup parçalamak istersiniz. kemandan bile rahatsız edici bir entsrümandır tutuş olarak. çünkü elektro çok ağır bir enstrümandır, yüzeyi kaygandır. hiç ölçmedim ama bi 5-10 kilo var. gövdesi ince olduğu için kolunuz havada kalır. ilk başladığınız için telleri görmek adına gitarın üzerine yüklenirsiniz beliniz 5 dk sonra ağrımaya başlar bakmazsanız eliniz karışır ardından sıkılır kenara koyarsınız.

ne kadarda elle tutulur bişey olur derseniz 2-3 yıl günde 3-4 saat çalışarak solo atma konumuna gelebilirsiniz. bu 3-4 yıl boyunca çok acı çekiceksiniz. parmak kalınlığı önemli değildir. yeni başlayanlar mümkünse floyd rose olmayan sabit bir şey alsınlar. inanın kullanmıyorsunuz çünkü o kola dokunduğunuz anda gitar kötüyse (ki ibanez, cort gibi gitarların alt segmentinden bahsediyorum) teller gerildiği için ayarı gidiyor zaten daha gitara basmayı bilemediğiniz için kullanmak istesenizde kullanamadığınız için 2 gün sonra kolu çıkarıp bir kenara atıyorsunuz. bu sistemde tel değiştirmelerde, akor yapmalarda 10-20 kat daha fazla zamanınızı alıyor ve boşuna ağırlık yapıyor. boşverin floyd rose u falan amacınız belki bu sürede onuda kullanıp öğrenmek daha mantıklı diye düşünebilirsiniz ki bende öyle düşünüyordum ama yanılmışım 3-5 kere kullanıp koydum köşeye.

en çok dikkat etmeniz gereken şey sol eliniz. ben 1 yıl boyunca yanlış tuttum o sol eli. tekrar en başa döndüm. gitarda sol el çok rahatsız edici ve ağrılı bir pozisyon alır eğer ağrı yoksa yanlış tutuyorsunuz. parmakların tırnağının hemen altındaki et ile çalarsınız. parmak uçları gitara dik olmalı. o parmak egzersizlerini yaparken en çok dikkat etmeniz gereken şey bir alt tele dokunmamaktır ne olursa olsun dokunmamanız gerekli. avuç içi klavyeye değmeyecek. baş parmak gitar gövdesinin ortasında durucak.

ilk başta serçe parmağınız yetişmeyecek, alt tele dokunacaksınız ne yaparsanız yapın sorun sizde değil sadece bol bol çalışarak o gitar sapına alışarak bu durumu çözersiniz. hızlı çalmaya çalışmayın olmaz. hız kendiliğinden alıştıkça gelir. metronom alın bir tane. akorlu metronomlar oluyor büyük ondan edinin. parmak egzersizlerini metronomla en yavaşta başlayın 12. perdeye kadar gidin gelin defalarca defalarca. düzgün bastığınız zaman hızı 5-10 arttırın. bu şekilde gidin. kabus gibi bir dönem bekliyor. sabırlı olun amacınız öğrenmek değil öğrenmeye çalışmak olsun. ileriyi düşünmeyin egzersizleri yapmanız gereken bir ödev gibi görün.

Biraz da aldığım lanet olası gitar yüzünden başlayıp çıldırıp bırakmış birisi olarak %100 katılıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

o kadar doğru ki. sol el tutuşu çok önemli.. gitar hocam hep şöyle derdi. orta ve yüzük parmağı gitara dik bir açıyla, işaret ve serçe parmaklar ise eğik bir açıyla dokunacak, başp parmak gitarın arka üstünden görünmeyecek, başparmağın ucu, gitar sapının orta kısmına denk gelecek ve orta parmağınız ile karşılıklı olacak, ayrıca gitarı tuttuğunuzda elin şekli bir portakalı tutuyormuş gibi olacak. inanılmaz zordur böyle tutmak.. dediğiniz gibi 15-20 dk'ya varmadan bilek ve ele kramplar girer. inanılmaz ağrır.. çalışmak işkenceye dönüşür.

yazdıklarınızı okudukça ilk derslerime döndüm biran.. ilk 2 dersim doğru tutuş üzerine geçmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirius_black -- 18 Aralık 2014; 15:58:40 >

• Arkadaslar selamlar

elektro gitara baslayacagim, cogunlukla blues calmak istiyorum. Acaba max 1000 tl ye onerebileceginiz bir gitar var mi?
    suna aklim yatti gibi fakat emin olamiyorum.

http://www.do-re.com.tr/U19835,537,epiphone-les-paul-traditional-pro-elektro-gitar-elektro-gitarlar-epiphone.htm

Bir de internetten siparis etmek riskli midir? bir muzik dukkanina gidip deneyecek durumum yok. Sonucta internetten aldigimda da bir muzik marketten alacagim ve gondermeden once kontrollerini yapiyorlar diye biliyorum.

Yorumlarinizi bekliyorum.

Simdiden tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: marron82

Arkadaslar selamlar

elektro gitara baslayacagim, cogunlukla blues calmak istiyorum. Acaba max 1000 tl ye onerebileceginiz bir gitar var mi?
    suna aklim yatti gibi fakat emin olamiyorum.

http://www.do-re.com.tr/U19835,537,epiphone-les-paul-traditional-pro-elektro-gitar-elektro-gitarlar-epiphone.htm

Bir de internetten siparis etmek riskli midir? bir muzik dukkanina gidip deneyecek durumum yok. Sonucta internetten aldigimda da bir muzik marketten alacagim ve gondermeden once kontrollerini yapiyorlar diye biliyorum.

Yorumlarinizi bekliyorum.

Simdiden tesekkurler

1- Bütçen buysa2. El de güzel seçenekler var.
    2-Bırakacaksan çok pahalı bir gitar ben jay turser ile başladım gayet memnunum fiyatı 1/3 kadar.

• jay turser in hangi modelini caliyorsunuz, link gonderebilir misiniz lutfen..
  • Rammstein calmak istiyorum, pek de vaktim yok ama oldukca ugrasmak istiyorum.

Iki sorum var:

1) Anfi Pedal Distortion bilmem nesi vesaire mutlaka alinmali mi? Asus sabertooth anakartim ve iyi bir ekran kartim var. Anakartin uzerindeki dahili ses kartinin cok iyi oldugunu daha once duymustum. Gitarin ses tonunu vesaire degistirmek icin programlar isimi görürler mi?

2) Asagidaki gitari almak istiyorum, son 2 adet stokta kalmis. Fiyati %54 oraninda düsmüs. Ne dersiniz?

http://www.amazon.de/Peavey-03018150-Raptor-Custom-E-Gitarre/dp/B00GFU75M0/ref=sr_1_7?s=musical-instruments&ie=UTF8&qid=1421540947&sr=1-7

Raptor serisi icin bir tane de video göstereyim. Raptor Custom videosu bulamadim, alttaki video raptor'a ait bir alt modeli gibi bir sey ve fiyati da normalde yari yariya. Yani benim almak istedigim Raptor Custom bu videodakinden 2 kat daha pahali:

https://www.youtube.com/watch?v=wW38JOr4iKc

Tesekkürler :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hannover 96 -- 18 Ocak 2015; 2:44:03 >

• Hannover 96 kullanıcısına yanıt
    1. Eger ses sistemine guveniyorsan amfi pedal hicbirini almana gerek yok, bir guitarrig programini butun isini gorur.

2. Mobilde.oldugum icin dinlemedim ama gitarin ustunde gordugun single (tek cizgi manyetikler) sert muzikte tavsiye edilmez cunku humbucker (iki cizgi veya kalin gorunus olarak) kadar tok ve distortion yiyen ozellikte degillerdir. O yuzden gitara tekrar bir bakabilirsin belki (dedigim gibi dinlemedim)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    grg 270b aldim.

https://www.youtube.com/watch?v=-daW6ab3Afk#t=203

tam da istedigim gibi rammstein tonunu cikartmislar :-)

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.