Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (75. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler Line 6 Spider IV 15 amfi aldım. Selim ışıktan çalışıyorum 15. videodayım (daha yeni aldım amfiyi.) şimdi 15. video selim gülpembeyi çalıyor. Bende notalara alıştım kolay bi şarkı zaten çalıyorum ama Selim'in çaldığıyla benim amfiden çıkan ses çok farklı... Başlagıç amfi ayarlarını nasıl yapmalıyım? Şuan için stardard olarak beni idare edebilecek ayarlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iceworld1907

quote:

Orijinalden alıntı: Commander_1905

Tekrar herkese merhaba

Arkadaşlar bir aksilik olmazsa 1 ay içinde 2.el Ibanez grg170dx alıcam; ayrıca amfi olarak da araştırmalarım sonucu 2.el : ROLAND MICRO CUBE , MARSHALL MG15FX yada MG15, LINE 6 SPIDER IV 15 amfilerinden birini düşünüyorum.

sorularım şunlar : bu amfiler 170dx için uygun mudur, 2.el'i 250 tl civarı olabilecek başka bir amfi öneriniz var mı ve son olarak (limitim 600) gitara 350, amfiye 250 vermek uygun - mantıklı olur mu ???

yardımcı olan - olmaya çalışan herkese teşekkürlerimi sunarım, iyi forumlar

Diğer amfileri bilmem ama Line6 gerçekten iyi verim alabileceğin bir amfi.İkinci el bu gitar ve amfi için 600 TL yeterli bir miktar

Bir önceki mesajı okuyabilir misin?

• Arkadaşlar Elektor gitara yeni başlıyorum ankarada oturuyorum Cort X-1 BKS model elektro gitar düşünüyorum max bütcem 350 tl nasıldır yada başka gitar önerirmisiniz
  • Tavsiyem; şuan için amfi ile çalışmamanız.. Çünkü gitara yeni başlayan birisi olarak sizin için notalara düzgün ve net basabilmek önemli. Amfi ile çalıştığınızda notaya düzgün basamasanız bile amfiden düzgün sese çok yakıın bir ses çıkacaktır. Bu da, notaya düzgün bastığınız şeklinde bir kanı uyandıracak ve dolayısıyla düzgün nota basmayı daha geç öğrenecek veya öğrenemeyeceksiniz. O yüzden, notalara düzgün basmayı, perde, akor geçişlerinde serilik kazanmayı öğrenene kadar amfi ile çalışmayın..
  • Arkadaşlar 3 aylığına kullanmak için 2.el temiz CORT MX15R model amfi almayı düşünüyorum, fiyatı 100 TL sizce almalı mıyım, ''' ACİL ''' cevap lütfen ???

( gitarım ibanez grg270b )
  • quote:

Arkadaşlar 3 aylığına kullanmak için 2.el temiz CORT MX15R model amfi almayı düşünüyorum, fiyatı 100 TL sizce almalı mıyım, ''' ACİL ''' cevap lütfen ???

3 aylıksa sadece alın gitsin ama sizi çok memnun etmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Horsemen

quote:

Arkadaşlar 3 aylığına kullanmak için 2.el temiz CORT MX15R model amfi almayı düşünüyorum, fiyatı 100 TL sizce almalı mıyım, ''' ACİL ''' cevap lütfen ???

Hocam henüz yeni başladım, ibanezi aldım amfiye doğru düzgün para kalmadı aslında bir de roland micro cube alıcaktım ama şimdi amfisiz de çalışılmıyor yani
    şuan çok kısıtlı bütçem var, bunu alırsam 3 ay sonra falan satıp roland alıcam
    kısacası yeni başlayan biri için 3 ya da en fazla 4 ay idare eder mi - yeterli mi bu amfi ?

• quote:

quote:

quote:

Hocam henüz yeni başladım, ibanezi aldım amfiye doğru düzgün para kalmadı aslında bir de roland micro cube alıcaktım ama şimdi amfisiz de çalışılmıyor yani
    kısacası yeni başlayan biri için 3 ya da en fazla 4 ay idare eder mi - yeterli mi bu amfi ?

Tabi ki yeter yeni başladığınızda daha keşif sürecinde olacağınız için 3-4 ay size normal gelir başka amfilerle olan farkını sizi tatmin edip etmeyeceğini anlamanız zor
    o yüzden sadece bir süre kullanacaksanız alın gitsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tabi ki yeter yeni başladığınızda daha keşif sürecinde olacağınız için 3-4 ay size normal gelir başka amfilerle olan farkını sizi tatmin edip etmeyeceğini anlamanız zor

Çok teşekkürler hocam, sağolun

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben teşekkür ederim ne demek
    Yeni amfi alacağınızda yazın yine buraya yenisi için de yardımcı olmaya çalışırız

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben teşekkür ederim ne demek
    Yeni amfi alacağınızda yazın yine buraya yenisi için de yardımcı olmaya çalışırız

Micro cube den sonra yazarım eyvallah

• thescarecrow kullanıcısına yanıt
    helal olsun kardeşim selim ışık bi tane :D
  • Arkadaşlar elektro gitara yeni başlıycam. Gitar önerisi?
  • Arkadaşlar cevapların çoğunu okudum ve cort modellerinin gücünün biraz abartıldığını fark ettim.Bu gün taksim tünelde enstrüman marketlerinde bir araştırma yaptım ve sağolsun bir dükkan çalışanı benimle çok lgilenip gitarları tanıttı.Ve benimde aklımda açıkçası cort modeller vardı ama açıklamadan sonra vazgeçtim ''cort markalar gerçekten meşhurdur,oturup deneyince sesini klavyesini beğenirsin ama taş çatlasın bir sene içinde ses bozulur çünkü onların içinin büyük kısmı boş.''Açıklama böyleydi.Sonra adam fiyatı cortlarla ortalama aynı olan bir gitar gösterdi.Ömür boyu garanti veriyorlarmış ve gerek klavye gerek gitarın yapısı oldukça kaliteli malzemeden yapılıyormuş.Bu kadar anlattım ama markası şuan aklımda değil maalesef.Birkaç gün sonra mağazaya telefon açıp öğreneceğim.Elektro gitara benim gibi meraklı olan bazı arkadaşlar buradan cort markalarına yapılan iltifatlara kanmasın lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: SameT SaV

Arkadaşlar cevapların çoğunu okudum ve cort modellerinin gücünün biraz abartıldığını fark ettim.Bu gün taksim tünelde enstrüman marketlerinde bir araştırma yaptım ve sağolsun bir dükkan çalışanı benimle çok lgilenip gitarları tanıttı.Ve benimde aklımda açıkçası cort modeller vardı ama açıklamadan sonra vazgeçtim ''cort markalar gerçekten meşhurdur,oturup deneyince sesini klavyesini beğenirsin ama taş çatlasın bir sene içinde ses bozulur çünkü onların içinin büyük kısmı boş.''Açıklama böyleydi.Sonra adam fiyatı cortlarla ortalama aynı olan bir gitar gösterdi.Ömür boyu garanti veriyorlarmış ve gerek klavye gerek gitarın yapısı oldukça kaliteli malzemeden yapılıyormuş.Bu kadar anlattım ama markası şuan aklımda değil maalesef.Birkaç gün sonra mağazaya telefon açıp öğreneceğim.Elektro gitara benim gibi meraklı olan bazı arkadaşlar buradan cort markalarına yapılan iltifatlara kanmasın lütfen.

O markayı öğrenebilir miyim lutfen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar 4 yıl önce falan 3 - 4 ay kadar klasik gitar eğitimi aldım az buçuk ya da hiçe yakın bir temelim var Elektro gitar çalmak istiyorum, bunu kendim evde öğrenebilir miyim, öğrensem kendi kendime ilerletebilir miyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

Arkadaşlar 4 yıl önce falan 3 - 4 ay kadar klasik gitar eğitimi aldım az buçuk ya da hiçe yakın bir temelim var Elektro gitar çalmak istiyorum, bunu kendim evde öğrenebilir miyim, öğrensem kendi kendime ilerletebilir miyim ?

selim ışık ile beraber bir iki kere de bir iblene sorarak halledebilirsin. Selim ışık dersleri de 1-100 arası youtubeda mevcut
  • bir çalışmayı ne kadar uzun sure o kadar durmadan tekrarlarsan o kadar iyi öğrenir ve çalarsın. öğrenmede en az dört tekrar gerekir ki bu dörtte kalmamalı bir çalışmayı en az 10 dakika hiç durmadan tekrarlamalısınız. bir tab yazıcam bu solo bakımından klasik bir çalışmadır. ben tab olarak yazıcam siz notaları çıkarırsınız.

-------------------------------------------------0--1--3-----------------------------------------------
    ---------------------------------------0--1--3------------0--1--3-------------------------------------
    ---------------------------------0--2-------------------------------0--2-------------------------------
    -----------------------0--2--3--------------------------------------------0--2--3---------------------
    -------------0--2--3----------------------------------------------------------------0--2--3-----------
    --0--1--3-------------------------------------------------------------------------------------0--1--3--

• pelerinli kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim yorumunuz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: senseoftime

bir çalışmayı ne kadar uzun sure o kadar durmadan tekrarlarsan o kadar iyi öğrenir ve çalarsın. öğrenmede en az dört tekrar gerekir ki bu dörtte kalmamalı bir çalışmayı en az 10 dakika hiç durmadan tekrarlamalısınız. bir tab yazıcam bu solo bakımından klasik bir çalışmadır. ben tab olarak yazıcam siz notaları çıkarırsınız.

-------------------------------------------------0--1--3-----------------------------------------------
    ---------------------------------------0--1--3------------0--1--3-------------------------------------
    ---------------------------------0--2-------------------------------0--2-------------------------------
    -----------------------0--2--3--------------------------------------------0--2--3---------------------
    ------------/-0--2--3/---------------------------------------------------------------/-0--2--3-/----------
    -*-0--1--3-*-----------------------------------------------------------------------------------*-0--1--3-*-

Ayrıca distortion verirseniz ve /../ sonrasında *..* şeklinde çalarsanız bu breaking the law'dur ve yanlış hatırlamıyorsam bunlar notaların yerleri. (arkadaşa ek bilgiler) (edit: yanlis soylemisim. siz en iyisi kendiniz bakin tablara:) )

ayrıca buna ek bir çalışma olarak ben de başka bir tab vereyim arpej için. R.E.M - Everybody Hurts .

@humerus06
    ne demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 25 Eylül 2013; 14:01:10 >

• 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.