Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (77. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ibanez GRG 170 DX alarak ben de gitar sahibi oldum. Günde 1-2 saat çalışma ile ne kadar ilerleme kaydedilir? (Blues çalmak istiyorum)
    Ayrıca 22w amfi nasıldır? Almalı mıyım?
    Selim Işık ve kendi azmimle ilerleyebilir miyim? Yoksa özel ders almak daha mı yararlıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagen

Ibanez GRG 170 DX alarak ben de gitar sahibi oldum. Günde 1-2 saat çalışma ile ne kadar ilerleme kaydedilir? (Blues çalmak istiyorum)
    Selim Işık ve kendi azmimle ilerleyebilir miyim? Yoksa özel ders almak daha mı yararlıdır?

Eğer ders alacağın hoca gerçekten iyiyse bir süre özel ders al, temel şeyleri hocadan öğrenmek kesinlikle daha iyi. Pena tutuşun ritm çalışın yanlışsa ki büyük ihtimal öyle olacak, tek başına düzeltmek zor. O yüzden bir süre ders alıp sonra kendin çalışmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Mayer

quote:

Orijinalden alıntı: eagen

Ibanez GRG 170 DX alarak ben de gitar sahibi oldum. Günde 1-2 saat çalışma ile ne kadar ilerleme kaydedilir? (Blues çalmak istiyorum)

Eğer ders alacağın hoca gerçekten iyiyse bir süre özel ders al, temel şeyleri hocadan öğrenmek kesinlikle daha iyi. Pena tutuşun ritm çalışın yanlışsa ki büyük ihtimal öyle olacak, tek başına düzeltmek zor. O yüzden bir süre ders alıp sonra kendin çalışmanı tavsiye ederim.

katiliyorum ama eger hocadan memnun degilsen veya maddi durumun pek de desteklemez dersen selim isik ve internetten gidip bir bilene kendini kontrol ettirmek de guzel bir secenek olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler gitara yeni başlayacağım. Tam modele karar vermişken sesinin benim için fazla metalik olduğuna karar verdim (bahsettiğim ibanez grg170dx). Dinlediğim gruplar; Led Zeppelin - Pink Floyd - Bon Jovi - Green Day - Athena vs. Bu grupların tarzları birbirine çok yakın değil ama ortasını bulursanız iyi olur. Cort markasını öneren çok oldu. Sizce ne almalıyım(Bu arada bütçe max.600).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umut23bjk -- 22 Kasım 2013; 21:02:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

yarın 10luk tel almayı düşünüyorum.çok fazla entonasyon ayarı gerekir mi?dükkanda yapabilirler mi?

ben .09 dan .10 a geçtiğimde sap ayarı bile yapmaya gerek kalmamıştı. çok çok az telleri kaldırmıştım o kadar.
  • umut23bjk U kullanıcısına yanıt
    Epiphone LP Special II
  • Arkadaşlar yeni başlamayı düşünüyorum.Dinlediğim gruplar Megadeth,Disturbed,Judas Priest.Daha çok thrash metal gibi çalmayı düşünüyorum.Yardımcı olur musunuz?Bütcem fazla yok.
  • selam arkadaşlar uzun zamandır kouyu takip ediyorum kuzenim beni guitar hero ile tanıştırdığından beri rock müzik hastası oldum ve şimdi de elektro gitar veya bas gitar çalmak istiyorum fakat bi problemim var mesela sağ elimin parmaklarını hareket ettirdiğimde sol elimin parmakları istemsizce aynı hareketi yapıyor ... sizce bu problem gitar öğrenmemi zorlaştırır mı bu konuda bilgisi olan arkadaşların yanıtlarını bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D0GANCANN -- 25 Kasım 2013; 9:23:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polydos

Arkadaşlar yeni başlamayı düşünüyorum.Dinlediğim gruplar Megadeth,Disturbed,Judas Priest.Daha çok thrash metal gibi çalmayı düşünüyorum.Yardımcı olur musunuz?Bütcem fazla yok.

gruplar benzermis. ltd f50 tavsiye ederim. deneyerek begendigim bir gitardi. param olsa alacaktim.

@dogancann

cok da sikinti yaratmaz. ayni problem bende isaret ve orta parmak bakimindan var ama ugrasirsan cozersin. bass gitar calacaksan zaten cozmen gerekir ve cozunce zaten sana kolaylik da getirir bu senkronize olayi.

• pelerinli kullanıcısına yanıt
    içim içimi yiyordu bu sıkıntı yüzünden elektro çalamayacağım diye :) bakalım başlayınca hallolur inş.

@pelerinli
    bide piysada uygun fiyatlı manuel raymond gitarlar var başlangıç olarak nasıldır sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D0GANCANN -- 25 Kasım 2013; 13:23:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D0GANCANN

içim içimi yiyordu bu sıkıntı yüzünden elektro çalamayacağım diye :) bakalım başlayınca hallolur inş.

@pelerinli
    bide piysada uygun fiyatlı manuel raymond gitarlar var başlangıç olarak nasıldır sizce?

bilmiyoruem. onemli olan srnin denemen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 25 Kasım 2013; 13:39:18 >

• Beyler benim elektro gitar konusunda bilgi düzeyim çok düşük. Birşeyi merak ediyorum; mesela bu şarkının başlarında elektro gitar çalıyor, peki 01:53 ten sonra giren ses neyden çıkıyor ?
  • Mbayo54 kullanıcısına yanıt
    yine elektro gitar, sadece amfiden oynanmış gibi düşün
  • schecter hellraiser c1 kullanan var mı. yeni alacağım 2.gitarım olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mbayo54

Beyler benim elektro gitar konusunda bilgi düzeyim çok düşük. Birşeyi merak ediyorum; mesela bu şarkının başlarında elektro gitar çalıyor, peki 01:53 ten sonra giren ses neyden çıkıyor ?

bol bol efekt koymuşlar sese. bunu da pedallarla sağlıyorlar.

• bilgilendirme için teşekkürler beyler
  • Arkadaşlar selam bu foruma yeni katıldım ve çok memnunum. Bir sorum olacak kendime elektro gitar almayı düşünüyorum bana yardımcı olurmusunuz gitar ve ampli konusunda ve aklımda bir gitar ve ampli var epiphone les paul 100 ve marshall mg15 cfr carbon fiber.deneyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ayrıca çalmak istediğim tonlar daha çok guns'n roses duman ve metallica. Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: arda1047

Arkadaşlar selam bu foruma yeni katıldım ve çok memnunum. Bir sorum olacak kendime elektro gitar almayı düşünüyorum bana yardımcı olurmusunuz gitar ve ampli konusunda ve aklımda bir gitar ve ampli var epiphone les paul 100 ve marshall mg15 cfr carbon fiber.deneyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ayrıca çalmak istediğim tonlar daha çok guns'n roses duman ve metallica. Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.

Hocam gitarı denedim, başta ise amfi gerekmediği kanısındayım (ama alınır tabi, hiç bir olumsuz savım yok karşısında). Ve ikisi yerine de alternatif sunayım.

Gitar için aynı paraya sıfır alternatiflerini sunayım mydükkandan bakarak (+-100 olur fiyatlar alınacak yere göre):

Cort EVL-K4 (benim gitarım)

Cort CR250 (les paul istiyorsun herhalde diye koydum, yoksa çok da tavsiye etmem)

Epiphone G-400 (eh işte)

LTD F-50

Schecter Omen 6 Extreme

Ibanez niye yok listede, benim marka antipatim var, o yüzden hiç denemedim. Ama alınır mı sevilince, kesinlikle.

Şimdi ilk başta şunu söyleyim, floyd rose'lu gitarlara bak alırken, beli çalman sıkıntılı olur, onları es geç. Onun dışında ise 2. el gibi bir nimet var, ben benim gitarı yaklaşık 3te 1 fiyatına aldım. Yani 1000 liraya daha neler neler çıkar

Amfi içinse önerim yoksa adamakıllı bir ses kartı al ve bilgisayardan faydalan.

Ayrıca ikinci el için yardımcı da olabilirim sorularına.

• quote:

Arkadaşlar selam bu foruma yeni katıldım ve çok memnunum. Bir sorum olacak kendime elektro gitar almayı düşünüyorum bana yardımcı olurmusunuz gitar ve ampli konusunda ve aklımda bir gitar ve ampli var epiphone les paul 100 ve marshall mg15 cfr carbon fiber.deneyen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ayrıca çalmak istediğim tonlar daha çok guns'n roses duman ve metallica. Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar.

Hocam gitarı denedim, başta ise amfi gerekmediği kanısındayım (ama alınır tabi, hiç bir olumsuz savım yok karşısında). Ve ikisi yerine de alternatif sunayım.

Gitar için aynı paraya sıfır alternatiflerini sunayım mydükkandan bakarak (+-100 olur fiyatlar alınacak yere göre):

Cort CR250 (les paul istiyorsun herhalde diye koydum, yoksa çok da tavsiye etmem)

Epiphone G-400 (eh işte)

LTD F-50

Schecter Omen 6 Extreme

Ibanez niye yok listede, benim marka antipatim var, o yüzden hiç denemedim. Ama alınır mı sevilince, kesinlikle.

Şimdi ilk başta şunu söyleyim, floyd rose'lu gitarlara bak alırken, beli çalman sıkıntılı olur, onları es geç. Onun dışında ise 2. el gibi bir nimet var, ben benim gitarı yaklaşık 3te 1 fiyatına aldım. Yani 1000 liraya daha neler neler çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Epiphone G-400 (eh işte)

LTD F-50

Schecter Omen 6 Extreme

Yanıtın için teşekkür ederim, değerlendireceğim.. Fakat zaman zaman arkadaşlarım ile grup halinde de çaldığımız için ampliye ihtiyaç duyuyoruz. Açıkçası Les Paul tarzı gitarlara bayılıyorum ve genelde her Les Paul'da floyd rose olmuyor. Tremoloya ihtiyaç duyabilirim fakat floyd rose olmasa bile kalbimdeki gitar şimdilik Les Paul 100. Floyd rose eklentili Les Paul bir gitar önerirseniz kesinlikle daha çok işime yarayacaktır. Teşekkürler, iyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.