Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (54. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hiç çalmadım ama bi squier strat a bak bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diyez görünümlü Bemol -- 10 Eylül 2011; 4:39:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3L1C1OU5

bütçem max.600 tl sizce hangi markadan fiyat/perf. olarak daha iyi yararlanırım?Ayrıca elektro gitarın sesi çıkarması için gerekli olan diğer aygıtlar nelerdir?yardımcı olursanız sevinirim

Valla önerim şu ki, iyi bir amfi alırsan (25-30watt ve iyi bir marka) istediğin tonları alırsın; gitarın pek bir önemi kalmaz.

Elektro gitarın ses çıkarması için jak lazım(bildiğin kablo işte), bi de teli olacak gitarın
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0RK

quote:

bütçem max.600 tl sizce hangi markadan fiyat/perf. olarak daha iyi yararlanırım?Ayrıca elektro gitarın sesi çıkarması için gerekli olan diğer aygıtlar nelerdir?yardımcı olursanız sevinirim

Valla önerim şu ki, iyi bir amfi alırsan (25-30watt ve iyi bir marka) istediğin tonları alırsın; gitarın pek bir önemi kalmaz.

Elektro gitarın ses çıkarması için jak lazım(bildiğin kablo işte), bi de teli olacak gitarın

amfi olarak marshall ve roland bu 2 markayı önerdiler bunlardan birini seçicem ev için 10-15 watt yeterli dediler birde gitar markasını kararlaştırabilsem süper olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 10 Eylül 2011; 12:30:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Diyez görünümlü Bemol

Ve emin ol aşık olucaksın o turuncu tatlı rengi görünce :)

En sevdiğim renklerden birisi kendisi Amfi olarak Randall RX15M,Roland Cube 15 XL,Marshall MG15R ve Line 6 Spider IV 15 arasında hangisini seçmeliyim ?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0RK -- 3 Kasım 2014; 16:28:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CYCLOMOTEUR

quote:

Orijinalden alıntı: Diyez görünümlü Bemol

Ve emin ol aşık olucaksın o turuncu tatlı rengi görünce :)

En sevdiğim renklerden birisi kendisi Amfi olarak Randall RX15M,Roland Cube 15 XL,Marshall MG15R ve Line 6 Spider IV 15 arasında hangisini seçmeliyim ?

Roland cube iyidir
  • arkadaşlar gitardan vazgeçtim mağlum amfim marshall ms-4 hangı gıtarı alırsam alıyım sesler aynı çıkıcak once amfı almaya karar verdım fiyat aralığım 250-350 arası ıyı sesler albılecegım ve ucuz yollu bana ne onerebılırsınız ??
  • sabit köprülü gitarlarda floyd rose denen şey olmuyormuş.Peki sabit köprülü gitarlara tremolo kolu kullanılabilir mi?Daha yeniyim bilgim yok denecek kadar az yardımcı olursanız sevinirim
  • floyd rose ile tremolo çok fayklı şeyler. tremoloda telleri sadece gererken floyd rose da hem gerip hem gevşetebiliyorsun. floyd rose da akord kayması daha az oluyor ama tabi kaliteliyse ama sustein denilen olay azalıyor. tremoloda akord kayıyor ama tüm teller birden kaydığı için anlaşılmıyor.
    Benim tavsiyem ise şudur: tremoloya da gerek yok floyd rose a da. gereksiz şeyler bence. bende ilk başladığımda floyd rose almıştım ve pişmanım. sustein ikisinden de önemli bence
  • sustein dediğiniz şey nedir?
  • arkadaşlar gitardan vazgeçtim mağlum amfim marshall ms-4 hangı gıtarı alırsam alıyım sesler aynı çıkıcak once amfı almaya karar verdım fiyat aralığım 250-350 arası ıyı sesler albılecegım ve ucuz yollu bana ne onerebılırsınız ??
  • quote:

sustein dediğiniz şey nedir?

Gitarda sen tele vurduktan sonra sesin devam etmesi olayı. Video ile açıklayacak olursak;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SanalKabus -- 13 Eylül 2011; 17:56:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SanalKabus

quote:

sustein dediğiniz şey nedir?

Gitarda sen tele vurduktan sonra sesin devam etmesi olayı. Video ile açıklayacak olursak;

hmm anladım teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: rock&metal

arkadaşlar gitardan vazgeçtim mağlum amfim marshall ms-4 hangı gıtarı alırsam alıyım sesler aynı çıkıcak once amfı almaya karar verdım fiyat aralığım 250-350 arası ıyı sesler albılecegım ve ucuz yollu bana ne onerebılırsınız ??

elektro gitardan önce bi akustik kullanmalı bence, sonra tarz belirmeye başlayınca ki tabi bol bol elektro gitar parçalar videolar dinleyerek-izleyerek, arkadaşlarla kiralık stüdyolara gidilecekse öncelik iyi bir gitara, ev ortamı müsaitse iyi bir amphi ye bakılmalı, internette mükemmel türkçe ingilizce doküman-video dolu, kendini geliştirdikce pedal alırsın manyetik değiştirirsin, gitar değiştirirsin,geliştirdikçe yüksek maliyete çıkarsın;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mailgraph

quote:

arkadaşlar gitardan vazgeçtim mağlum amfim marshall ms-4 hangı gıtarı alırsam alıyım sesler aynı çıkıcak once amfı almaya karar verdım fiyat aralığım 250-350 arası ıyı sesler albılecegım ve ucuz yollu bana ne onerebılırsınız ??

elektro gitardan önce bi akustik kullanmalı bence, sonra tarz belirmeye başlayınca ki tabi bol bol elektro gitar parçalar videolar dinleyerek-izleyerek, arkadaşlarla kiralık stüdyolara gidilecekse öncelik iyi bir gitara, ev ortamı müsaitse iyi bir amphi ye bakılmalı, internette mükemmel türkçe ingilizce doküman-video dolu, kendini geliştirdikce pedal alırsın manyetik değiştirirsin, gitar değiştirirsin,geliştirdikçe yüksek maliyete çıkarsın;)

arkadaşım gitardan vazgeçtim derken zaten bi gitarım var amfimde var ve uzun süredir çalıyorum stüdyoya gittim tarzım belli hatta büyük ihtimallede senden iyiyimdir bu işte .ben sadece bılenlerın veya kullananların bana o verdıgım fiyat aralığında amfi onermesını ıstemiştim anladın

• Arkadaşlar bugün elektro gitarımı düşürdüm Yürürken çarptım ve yana doğru devrildi. Bazı perdelerde fret buzz denilen cızlama sesi geliyor şimdi 4-5 ay daha bu gitarı kullanacağım sonra yeni gitar alıcam. Ama bu süre de o cızlamalara dayanabilir miyim bilmiyorum Geçici de olsa bir çözümü var mıdır?
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşım gitardan vazgeçtim derken zaten bi gitarım var amfimde var ve uzun süredir çalıyorum stüdyoya gittim tarzım belli hatta büyük ihtimallede senden iyiyimdir bu işte .ben sadece bılenlerın veya kullananların bana o verdıgım fiyat aralığında amfi onermesını ıstemiştim anladın

Amfi olarak şunu önereririm.
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=13100&gid=93
    Sert tonlar verecektir pedala ihtiyacın olacağını sanmıyorum.Bütün normal amfiler sert ton veremez ne olursa olsun çünkü üzerinde overdrive vardır anca bir ds-1 kadar sert ton verebilir. Bu amfiyle çok çeşitli tonlar elde edebilirsin.
    Eğer normal amfi almak istiyorsan şunu öneririm 30watt
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12405&gid=3155
    Bununla konser bile verirsin Kötü yanı dinlediğin grupların sesini elde etmen zor olur tek amfiyle.Sonradan pedal veya prosesör alma imkanın varsa bunu al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arcatera -- 14 Eylül 2011; 22:28:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Arkadaşlar bugün elektro gitarımı düşürdüm Yürürken çarptım ve yana doğru devrildi. Bazı perdelerde fret buzz denilen cızlama sesi geliyor şimdi 4-5 ay daha bu gitarı kullanacağım sonra yeni gitar alıcam. Ama bu süre de o cızlamalara dayanabilir miyim bilmiyorum Geçici de olsa bir çözümü var mıdır?

Luthiere götür sap veya köprüde bir sorun oluşmuş olabilir gitar düştü diye yeni gitar alınmaz ki

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

Orijinalden alıntı: Metalwrath

Arkadaşlar bugün elektro gitarımı düşürdüm Yürürken çarptım ve yana doğru devrildi. Bazı perdelerde fret buzz denilen cızlama sesi geliyor şimdi 4-5 ay daha bu gitarı kullanacağım sonra yeni gitar alıcam. Ama bu süre de o cızlamalara dayanabilir miyim bilmiyorum Geçici de olsa bir çözümü var mıdır?

Luthiere götür sap veya köprüde bir sorun oluşmuş olabilir gitar düştü diye yeni gitar alınmaz ki

Yok yok o yüzden almıyorum zaten Yeni gitar alacağım artık, 2.5 sene olacak neredeyse. Yeni gitara geçmenin zamanı geldi diye düşünüyorum

Aklıma geldikçe moralim bozuluyor ya Bakalım artık götüreceğiz luthiere, çok hasar yoktur inşallah

• quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

quote:

quote:

Amfi olarak şunu önereririm.
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=13100&gid=93
    Sert tonlar verecektir pedala ihtiyacın olacağını sanmıyorum.Bütün normal amfiler sert ton veremez ne olursa olsun çünkü üzerinde overdrive vardır anca bir ds-1 kadar sert ton verebilir. Bu amfiyle çok çeşitli tonlar elde edebilirsin.
    Eğer normal amfi almak istiyorsan şunu öneririm 30watt
    http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12405&gid=3155
    Bununla konser bile verirsin Kötü yanı dinlediğin grupların sesini elde etmen zor olur tek amfiyle.Sonradan pedal veya prosesör alma imkanın varsa bunu al.

önerdiğin iki amfi arasındaki farkı anlıyamadım normal amfi almak istiosan derken ?? cube 15 xl nın obur amfılerden farkı ne ??

• 
Sayfa: önceki 5253545556
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.