Şimdi Ara

Eldiven ile 220V önlenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okulda yaptığımız devre için power supply da gerekmişti. Tabi biraz araç-gereç sıkıntısı biraz da ihmalden bazı kablolar açıkta duruyordu.
    Devrede bir sorun çıktığı zaman tırsarak yaklaşıyordum.

Acaba şu marketlerde, eczanelerde falan satılan (yemek yapmak için kullanılan, 200 tanesi 10TL falan olan) beyaz plastik eldivenlerden alıp kullansaydım.
    220 volta dokunsam çarpar mıydı, çarpsa çıplak elle dokunmaktan daha mı az çarpar.
    (sadece önlem için soruyorum, devreyi kapatsak bile capacitorler falan dolu kaliyor bazen dokunma tehlikesi geçiriyoruz)

• beyaz değilde kırmızı bulaşık eldivenleri daha iyi olur. Ama en güzeli özel eldivenlerden almak
  • elektrik teknisyenleri akım altında çalışırken plastik eldiven kullanabilirler. özel üretilmiş eldivenler var, ama sağlam bir plastik bulaşık eldivenide (kuru olması şart) iş görür. ama elim kısıtlanmasın, ama çarpmaya karşı korunayım diye düşünüyorsan, yere kalın bir plastik muşamba(çok katlı olsa daha iyi olur.) ser. akım vücuduna girse bile toprakla temas olmadığından(tabi muşamba dışında bulunan bir şey veya nötr, - hatta temas etmessen) korunursun. ama en iyi koruma daima tetikte olup etrafındakileri şüphe ile kontrol etmektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 19 Mayıs 2010; 20:39:18 >
  • eğer elektrik vs ile işiniz varsa ve eldiven takmanız şartsa özel eldivenleri ar yalnız biraz fiyatı pahalıdır illa eldiven derseniz ve aşırı kullanmayacaksanız
    1. önerim deri bahçivan veya bahçe eldiveni dikenler vs batmasın diye kullanıyorlar ancak bi 5-10 dk sonra elleriniz bayağı terlemeye başlıyor eğer bu olmaz derseniz 2.önerim turuncu, mavi değişik renklerde satılan fiyatıda makul olan inşaat eldiveni ancak avuç içi plastik tarzı boya ile kaplı iken bilek üstü ve el üstü kumaş tarzı olduğu için ince bir kablo batar veya ıslaksa ve değerse çarpılma olabilir!
    bulaşık eldiveni, yemek eldiveni, ameliyat eldiveni gibi elastik veya lateks ten yapılan malzemeler ile olacak iş değil çabuk yıpranır dçok küçük ve gözle göremeyeceğil delikler oluşur ve oradan elektrik çarpar başın ağrısın istemez o yüzden önlemini iyi al kaliteli birşey al daha uzun süre kullanırsın hemde güvende olduğunu hissedip hata yapman azalır yoksa elektrik çarpar düşüncesiyle sürekli kafan o tarafa yönlenir ve dikkati toplayamazsın hata yapmaya başlarsın kolay gelsin

• Zaten 220v luk kabloya dokunmayacağım bu eldivenle, normalde eldivensiz çalışıyoruz. Ancak dalgınlıkla da olsa, açıkta duran trafoya elimizin çarpma ihtimali var.
    Herhangi bir kaza durumunda bu eldiven ne kadar korur onu merak ediyorum. İncecik eldiven bu iş için uygun değil kolayca delinebilir ama zaten güvenlik önlemi almadan çalışıyoruz eldivenle çarpılınca bizi öldürmesin, organlara zarar vermesin yeter
  • derbynin bulaşık eldivenleri biraz kalın işini görür bence içide yumuşak direkt latex değilçarparsa karışmam
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Zaten 220v luk kabloya dokunmayacağım bu eldivenle, normalde eldivensiz çalışıyoruz. Ancak dalgınlıkla da olsa, açıkta duran trafoya elimizin çarpma ihtimali var.
    Herhangi bir kaza durumunda bu eldiven ne kadar korur onu merak ediyorum. İncecik eldiven bu iş için uygun değil kolayca delinebilir ama zaten güvenlik önlemi almadan çalışıyoruz eldivenle çarpılınca bizi öldürmesin, organlara zarar vermesin yeter

o zaman inşaat eldiveni alabilirsin diğer eldivenler gibi hemen terletmez ve biraz daha güvenlidir ama tercih senin illa git dediğimi al demiyorum sakın yanlış algılama sadece önerimi belirttim karar senin yada gidip hocanıza sorabilirsiniz anlıyor ise

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ince olduğundan bulaşık eldivenlerine pek güven olmaz,,inşaatlarda kullanılarlar daha elverişli olabilir ,ancak daha önemlisi,mümkünse akımın kesilmesi ile çalışma yapılmasındada güvence olarak fayda vardır.
  • BEN DE bir soru soracağım bir eldivene akm verici yelleştireceğim ama yalıkan ve esnek bir madde olmalı bana malzeme önerir misiniz:D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.