Şimdi Ara

Eldeki araca masraf etmek mi yoksa satıp temiz bir model almak mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Başlıktan da anlayacağız üzere naçizane yorumlarınıza ihtiyacım var. Yurt dışında çalışıyorum. Çalıştığım yerde 2. el araçlar oldukça ucuz. Geçtiğimiz günlerde bir araç aldım. Alırken ustaya gösterdim. Eşeklik edip expere götürmedim. Detaylı incelemede yaklaşık 5-6 bin lira masrafı var. Araç bana yaklaşık 10.000 liraya mâl oldu. Görsel olarak çok temiz. Neredeyse çalışmayan hiçbir aksamı yok. Şimdi size sorum şu, masraf edip binmeye devam mı edeyim yoksa az bir zararla satıp üstüne masraf edeceğim kadar koyup temiz bir şey mi alayım ?



  • Bende yurtdisinda yasiyorum , 2.ellerin ucuz olmasinin kotu yani araca kimse deger vermiyor,bakimini aksatiyor , kotu kullaniyor , fakat 10 binlik aracin 5-6 binlik ne masrafi cikti ? bu kadar ciddi masrafi olan araba illa ki sen kullanirken hissedilir birseydir diye tahmin ediyorum ?

    Soruna cevap ise soyle,yurtdisinda 2.el isine giriyorsan ve teknik olarak cok bilgin yoksa markalarin kendi bunyesinde sattigi , garantisi devam eden yada garanti verdikleri araclara bak.Simdi eldekini zarar edip satacaksin alacagin 2.el aracada sahistan aliyorsan garanti vermez yine bir yerden patlak verip zarara girersin,o yuzden biniciysen Fordun,Opelin bayilerinde 2.el araclara bir bak,tuzlu olur ama kafan rahat kalir,ha ucuz olsun ayagimi yerden kessin ariza yapincaya kadar sorun yok diyorsan eldekiyle devam et.
  • Şimdi marka model bilmeden yorum yapamam çünkü bazı kronik sorunları olan iflah olmayan araçlar var bunlardan biriyse uzak durun yapıp satın ha yok sorun 5 6 binlirayla kökten çözülecek bir araçsa yaptırın binin .Araç ne



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 14 Şubat 2018; 18:4:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç 2003 Bmw z4. Arabayı kullanmak inanılmaz keyifli. Türkiye’de bilemeyeceğim bir araç. Sorunları net hatırlamıyorum ancak özetle yaklaşık 1500-2000 civarı şanzıman istiyor. Onun harici anlamadığım kısımlardan irili ufaklı parça sorunları var. Al sat yapmayacağım. Amacim ülkeye dönene kadar kullanmak. Arabasız ulaşım zor. Opel marka araç ülkede yok enteresan bir şekilde. Ford ise SUV olarak mevcut.



    Arkadaş çevremin bir kısmı ufak ufak yaptır bin dedi. Bir kısmı sat temiz birşey al dedi. Spor araba seviyorum. Klasik birşey almak istemiyorum. Klasiğe zaten ülkede de bilebilirim. Bundan dolayı da satmak hiç içimden gelmiyor. Tek korkum ileride gerçekten ciddi bir durum olur mu olmaz mi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz bişey al hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak tefek şeyleri özellikle önemsiz şeyleri ebay'den, amazondan parça alıp kendin yapabilirsin. Şanzıman gibi şeyleri yaptır bin.

    Türk kafası ile avrupada 2.el araba işine girilmez. Araba yatırım değil ihtiyaçtır. Ne yaparsan yap zarar edeceksin.

    Satıp temizini al et derken zaten yapacağın masrafı bulur onlar.
  • Dostum benimde yurtdisinda toy zamanlarim Megane 2 itelemislerdi bana , cahildik o zamanlar , ucuz diye direkt baktirmadan aldik , 8 yil oncesi , bir ay sonra sanziman ariza cikardi 2 bin verip yaptirdim aradan 10 gun gecti tekrar vitesler tekrar gecmez oldu , dikis tutmadi o halde hurda niyetine tamirciye sattim bu da ders oldu bana.

    10 binlik eski araca bana gore 5-6 bin lira masraf yapilmaz , tabi klasik veya manevi bir degeri yoksa.O yuzden onu o halde satip , kara duzen bir japon alabilirsin,cok basini agritmaz.
  • Burda ikinci el araçlar inanılmaz ucuz. 5-6 yaşından büyük araçları bedavaya yakın fiyatlara alabiliyorsunuz. Örneğim 2010 model tertemiz bir camaro ss i TL bazında 35 - 40 bin liraya mâl etmek mümkün.

    @Sadece Sürücü
    Yatırım gibi bir düşüncem hiç olmadı. ülkeye dönene kadar beni taşısın yeter modundayım. Gösterdiğim usta şansımanla alakalı yazın sorun yaşayaacğımı söyledi. yaza kadar gittiği yere kadar bir gitsin bakalım. o zaman tekrar etraflıca bi yatırırım masaya.

    Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.