Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.519
Cevap
1
Favori
366.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bahsedilen linkteki LCD orda da yazdigi gibi cok dusuk cozunurluklu birsey. Goruntude VCD-DVD kalitesi kadar fark olacagini tahmin ediyorum, focusla oynayip hallediyorum yazmis. bu ne demek? de-focus edip goruntuyu bulaniklastiriyor ve piksellerin kare kare goruntusunu yumusatiyor. tabi ki bulanik ve detaysz bir goruntu olusuyor... degmez bence.
    Lilliput diye bir marka var, Pekin'de gormustum. 7" XGA LCD'leri var. 1000 kusura 700 kusur cozunurlukte, composite veya VGA sinyal girilebiliyor. sanirim benzerleri arasinda en yuksek hizda ve cozunurluklerde olan bu. Bu aletin arkasindaki aydinlatma paneli vs cok kolay sokulebiliyormus, bu yuzden DIY projection camiasinda cok revacta. bunlardan burda 4 adet var ama kendime ait degil, bir daha gidince alirim belki.
  • sbk asya tarafına bir daha nezaman gideceksin senle bir görüşelim
  • bu isin merkezi burasi:
    http://www.diyaudio.com/forums/forumdisplay.php?s=afb33aa58abdceb2cdfd85fcd062a85b&forumid=20

    "Post Your Results" diye bir topic var. orada ornek shot'lar koymus herkes kendi projesinden, goz atmaya deger.
    cin'e iki ay icinde iki kez gidecegim gibi gozukuyor ama tarihler belli degil


    burada da lilliput ile yapilmis projenin goruntuleri var... lilliput ile ilgili cok topic var zaten
    http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?s=afb33aa58abdceb2cdfd85fcd062a85b&threadid=39818



    acikhava sinemasi yapan bile var..
    bu da video goruntusu:
    http://members.rogers.com/jacobezra/screenshot.wmv



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SBK -- 9 Kasım 2004, 11:49:10 >




  • tamam
    soru
    4" lcd
    aydınlatmayı arkadan verdik
    diyelim

    Işıkkaynağı-----1------lcd-------2------lens-----------------------------------------------------------------perde

    1 ve 2 nolu mesafeler ne olmalı????

    soğutmada 12 cmx12v 3 fan yeterli gelirmi???
  • soğutmada 220v luk tek bir 12V papst fan bile yeterli gelir.. Tabi lcd nin üstüne doğru tatbik edilirse.
  • mesafeler sorun???onlarınasıl ayarlarız??
    fanlar bende bol 12x12volt var onlardan bağlarım 4"lcd hazır lamba hazır psu hazır kasa hazır eksik lens ve teknik detay
  • anlamadım therion birazdaha detay verirmisin yarın lens alacağım katletmeyelim
  • uygun bir lens nereden bulabilirim (mesela f+300)
  • bu işten anlayan arkadaşlar bırde buna göz atsa
    http://www.maxtheater.com/index.html
  • http://www.maxtheater.com/index.html

    da neyin nesi o televizyonu ters çeviren tepegözdeki mercek mi hani deniz fenerlerinde falan kullanılıyo hikayesi...

    görüntü fena değil ha!
  • ben bu işten birşey anlamadım çözünürlük nası bukadar düşük dikeyde 234 gibi bir rakam var dikatinizi çekmedimi yani yüksek çözünürlükte hiçbirşey izleme olanağınız yok bu alette yoksa ben mi yanlışım?
  • 232 satirla tatmin edici birsey gormek mumkun degil tabiki. pal video cozunurlugu 768x576'dir ve bunu beta veya vhs kasede kaydettiginizde satir sayisi direkt yariya iner. video player bunu gosterirken interpolasyonla aralari tamamlar... iste o yuzden eski dugun kasetleri ve TV'deki amator kamera goruntuleri vs camur gibi goruntuye sahiptir.
    640x480 gercek cozunurlugu olan bir LCD'den assagisini dusunmeyin... bununla da ancak normal bir filmi VCD kalitesinde gormek mumkun. ideali 1024x768 ve ustu ama hizli bir 800x600 de is gorur.
    bir de pixel sayisi verilirken (3xsutun)xsatir seklinde veriyor kimileri yanilmayin. diyelim 400x300 pixel var, 1200x300 pixel yaziyorlar... ama R-G-B pikselciklerden olusan her pixeli yaziyorlar ki bu gercek cozunurluk degil...
  • herneyse fiyatına göre vasat bi ürün bence 2el rahatlıkla 800x600 bulunabilen projeksiyonlar var bence birazdaha kullanılabilir bir hale gelmesi şart ben şimdi bu aleti dvd ye bağlasam bana ne yararı var
  • http://www.gittigidiyor.com/php/urun.php?id=359557 bu sitede fresnel lens diye bir ürün satılıyor nasıl yapıdığını bileniniz var mı ?
  • onumuzdeki hafta ilk LCD'leri getiriyor arkadas, ilk denemelerden sonra sonuclari yazar resim eklerim.
  • bozuk laptopların lcd leri falan işe yarar mı? işe yarasa da bu lcd lere tv-dvd girişleri nası veriliyor
  • laptop LCD'leri Laptop'un kendisi veya tft controller olmadan bir ise yaramiyor. TFT controller de $120 civarinda bir fiyata bulunabiliyor, basit olanlarina direkt bilgisayarinin VGA cikisini giriyorsun, tft monitoru surecek sinyal cikiyor.
    ikincisi cogu laptop LCD'sinde FFC sorunu yasarsin, yani tft'yi ve backlight'i sarmalayan metal shield'i soktugunde, ekranin satir ve sutunlarina giden iletkenleri de koparmis olursun direkt olarak...
  • quote:

    MERHABA ARKADAŞLAR
    BENDE UZUN ZAMANDIR BU KONU İLE İLGİLENİYORDUM VE BU KOINUDA ADAM AKILLI TÜRKÇE SİTELERDE KAYNAK OLMADIĞI İÇİN YAKINIYORDUM BELKİ BURADA BU BİLGİ PAYLAŞIMINI SAĞLAYABİLİR VE GÜZEL BİR KAYNAK OLUŞTURABİLİRİZ.

    BEN YABANCI SİTELERDE PSONE İÇİN SONY NİN ÜRETMİŞ OLDUĞU EKRANLARDAN BU İŞİN YAPILDIĞINI ÖĞRENDİM BAYA TEKNİK AÇIKLAMA VAR AMA YABANCI DİLİM OLMADIĞI İÇİN FAZLA BİŞEY ANLAMIYORUM. ANCAK ALETİN GÜZELLİĞİ DİREK AV GİRİŞİNİN OLUŞU VE PC YE BAĞLAMANIN KOLAYLIĞI TABİ BUNUN İÇİN LEHİM FİLAN YAPMAK GEREKİYOR.

    AYNI ZAMANDA BU EKRANLARIN PC KASALARINA GÜZELLİK OLSUN DİYE TAKILDIĞINI DA YABANCI SİTELERDEN GÖRDÜM.YANİ MONİTOR GİRİŞİ KOLAYLIKLA SAĞLANABİLİYOR.

    BEN BU EKRANLARIN 100.000.000 TL OLDUĞUNU ÖĞRENDİM.DAHA UCUZ BİR ALTERNATİF VARMI ONU ARAŞTIRIYORUM. BANA BU KONUDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

    LCD HALOLDUKTAN SONRA GÜÇLÜ BİR IŞIK KAYNAĞINA İHTİYACIMIZ VAR.PİYASADA AYDINLATMA İÇİN 150 VE 500 W LIK PROJEKTOR IŞIKLAR VAR ELEKTİRİKÇİLERDE FİYATI 10.000.000 TL DENEMEDİM AMA İŞ GÖRÜR DİYE TAHMİN EDİYORUM.

    ODA HALOLDUKTAN SONRA BİRDE LENS(MERCEK) İHTİYACIMIIZ SÖZ KONUSU BUDA HERHANGİ BİR CAM BÜYÜTEÇLE HALLEDİLEBİLİR. ANCAK BEN FOTOGRAF MAKİNALARI İÇİN ÜRETİLEN KAFALARDAN BULDUM BUNU DENEYECEĞİM .BİT PAZARLARINDA HURDACILARDA OLDUKÇA UCUZA GİDİYOR.SAĞLAMINI BULURSANIZ KENDİLİĞİNDEN ZOOM FONKSİYONLULARI BİLE MEVCUT.İLK DENEMEMİ YAPINCA SİZE BİLGİ VERİRİM.

    TABİİ FAN VE DİĞER IVIR ZIVIRLARI YAZMAYA GEREK YOK.GOOGLE DEN "DIY VİDEO PROJEKTOR"KELİMELERİ VE "PSONE DİY PROJEKTOR" DİYE ARAMA YAPARSANIZ BİRAZDA SABIRLI OLUP İLGİLİ SİTELERİ TESBİT EDEBİLİRSENİZ BU İŞ İÇİN UĞRAŞAN İNSANLARIN AZ OLMADIĞINI ANLAYACAKSINIZ.

    www.allinbox.com adlı site de resimlerle beraber işin mantığı anlatılmış. BİR BAKMANIZI TAVSİYE EDERİM.

    EN ÇOK KULLANILAN ALET LİLLİPUT LCD TV DİYE BİR ALET DÜŞÜNSENİZE DİREK TV PROJEKSİYON TUNERİ İÇİNDE DÜŞÜNCESİ BİLE İNSANI HEYECANLANDIRIYOR.

    BU ARADA UYGUN BİR LCD BULURSANIZ BANADA HABER VERMEYİ UNUTMAYIN.


    PSONE LCD'sinin cozunurlugu bu is icin cok dusuk...
    Bu arada XGA Lilliput LCD'ler bugün elime ulasti. Uzerinde PC VGA, composite ve ses girisleri var. ayrica kucuk bir de uzaktan kumandasi var. Resimleri cekince postalayacagim.

    Aydinlatma olarak da, ne kadar buyuk goruntu elde edersek o kadar guclu kaynaga ihtiyac var. Yani 70 ekran tv boyutlarinda goruntuye belki 150 watt yetebilecekken, 100" diyagonali olan goruntu icin 350Watt'tan asagisinin yeterli olacagini sanmiyorum. cunku alan buyudukce isik yogunlugu dusuyor. (toplam guc sabit, alan artiyor)

    350watt bi lambayi sessiz sogutmak da biraz mesele. isi izolasyonu yapilmazsa LCD'yi kavurmak işten degil.




  • beyler bu resim hakikaten etkileyici fakat bu olayda kullanılan lesleri nerden bulacağımız olay. Sonuçta aşağıdaki linklerde bile Foto kalitesi bi yana kalite farkları da var...


    http://allinbox.free.fr/tristanht/tristanht2.htm



    http://allinbox.com/spaca/spaca.htm



    http://allinbox.com/gege/gege.htm <<<< herif yapmış babo!! En çok güzel olan bu!



    http://allinbox.com/sebb/sebb.htm <<<< buda güzel



    http://allinbox.com/froggy/froggy.htm



    evet..

    napıyoruz??





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.