Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gafo

@apocal kardesim bunalrı kullanamassın..onlar cam filtre..objektife takılır..

birde elinizdeki lensin odak noktalarını neden arastırıyorsunuz ki..elinizle netlik ayarı yapacaksınız zaten..ondan sonra sabit kalacak

KARDESIME kesınlıkle katılıyorum...
  • rankom kardes...

evet mantık olarak yaklasımın dogru...elınde suan bır tepegozun mevcut mu??? evetse..ok..
    7'' lık bır lcd ısını gorecektır...lcd yı tamamen cıkarttıktan sonra frenselın tam ortasına yerlestır..
    etrafını kapatacaksın yanlız...daha sonra bol bol seyırler...eger tepegozun calısır durumdayasa..
    bırde ogrenmek ıstedıklerını daha acık yazarsan guzel olur....

kolay gelsın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 30 Ekim 2004, 9:38:24 >
  • SIMDI OSRAMIN BAYISIYLE GORUSTUM...

250 watt lık kıtı ben 100 mılyona aldım.. bazı arkadaslarımız 70 mılyona mal elmıs bu fıyat farklılıgı neden bu kadar farkılı dıyerekten satısla gorustum.. ben ustelık kdv odemedım arkadasım oldugu ıcın dedım..
    aldıgım cıhazların numaralarını sırayla verdım...bızım sıze satısımız kdv dahıl(bıze gelseydınız)
    72 euro dedıler... ıyı almıssınız... nasıl oluyor pekı 70 mılyona dıye..bana su cevabı verdıler arkadalar..balans ların sınıf sınıf ve kalıte kalıte oldugunu,aynı sekılde tetıkleyıcılerınde ... ve porselen duylarınında.. 23 mılyona balansta var 12 mılyonada balans var..10 mılyonada tetıkleyıcı var 6 mılyonada...duyların kalıtelılerı 15-20 mılyon ama 9-10 mılyona satılanıda var dedıler... sızınkıler bızım orjınal tevsıye ettıklerımız lambanın omrunu uygun sartlarda koruyan cıhazlarımız deyınce fırma rahatladım...acayııp kafam bozulmustu ulem kazık mı yedık dıye...
  • Merhaba bende bir kac gundur bu forumu sessiz bir şekilde takip ediyorum bundan 1 hafta kadar once yabanci sitelerde falan arastirma yaptim aydınlatma konusunda bir iki bir şey buldum yabanci forumlarda adamlar yüksek beyaz ışık veren ledlerden bahsetmişler bayagi kafa patlattim lümen olarak hesaplamalarını buldum hatta olayı abarttım gittim led aldım denedim ya ledlerin aralıklarını ayarlayamadım yaa led sayısını bilmiyorum artık bir hata yaptık yeniden led alıp eklemekten de korkuyorum acaip pahali bir sey bu avuc lede bi ton para veriyon

birde lens konusunda bir site buldum konuyu bilen arkadaslar varsa bir incelesin lenslerin resimleri fiyatları da var

http://shop.turksan.com/index.php?cPath=29&osCsid=06d0773ee449b8ce323a5f005b7a423f

• LED bu is icin uygun degil henuz. Luxeon firmasinin beyaz LED'lerini kullaniyoruz tanesi $50, kocaman sogutuculu LED'ler... 10 tane kullansan bile projeksiyon icin yetersiz kalir ve yine de 250W'lik bi halojen lambanin verdiginin yarisini vermez...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SBK

LED bu is icin uygun degil henuz. Luxeon firmasinin beyaz LED'lerini kullaniyoruz tanesi $50, kocaman sogutuculu LED'ler... 10 tane kullansan bile projeksiyon icin yetersiz kalir ve yine de 250W'lik bi halojen lambanin verdiginin yarisini vermez...

kesınlıkle..katılıyorum sbk kardesıme..bu lenslerın odak uzaklıkları fatograf makınasına olur...
  • led konusunda ok teşekkür ederim . şu an zaten elimde 400w osram HQI lamba var ve muthiş ısınıyor bunun içim 220v kocaman bir fan bagladım o da manyak gurultu yapıyor, lambadan dolayı kocaman bir de kutuya sahibim maksadım kutuyu kucultmek onun icin aydınlık olayını araştırıyorum, birde xenon lambalar var ama yeni seri arabalarda kullanılan beyaz ışık verenler, ama açılımı nedir nasıl enerji verir kac paradır bilgim yok araştırmayı düşünüyorum,

he birde lens konusunda yorum yapan olmadı bu lensler kullanılabilirmi ?

site adresi :

http://shop.turksan.com/index.php?cPath=29&osCsid=06d0773ee449b8ce323a5f005b7a423f

• Merhaba arkadaşlar sizlere lcd projeksiyon cihazının lens ve lcd çapına ilişkin birkaç bilgi

Type 6.4 inch/16.25cm active matrix TFT LCD
    Resolution 800 x 600 SVGA with intelligent compression for 1,024 x 768 SVGA
    Brightness 250 lumens
    ANSI 9-point measurement
    Contrast Ratio 200:1
    Colors 16.7 Million
    Zoom Lens Range (optional zoom) 1:1.4 from wide-angle to telephoto. manual zoom & focus.
    Zoom Lens Projection Ratio (optional zoom) Wide-angle 1:1
    Telephoto .7:1
    (Diagonal Image Size:Distance from screen)

Zoom Lens Focus Range (optional zoom) 4 ft. - infinity (1.2m - infinity)
    Fixed Lens Projection Ratio (varifocal lens) .7:1
    (Diagonal Image Size:Distance From Screen)

Fixed Lens Focus Range (varifocal lens) 4 ft. - 30 ft. (1.2m - 9.1m)
    Aspect Ratio 4:3
    Keystone Correction User adjustable ± 12°
    Lamp 270-watt Metal Halide with 700 hrs life. User replaceable.

• Arkadasim niye kiziyorsun hemen olayın cahiliyiz ogrenmeye calisiyoruz elimdeki lensin f1 ve f2 bilmiyorum 1 sene once bir yerden siparis usulu getirttigim bir lensim var. onu kullanıyorum odagını uzaklıgını anlamam
  • quote:

Orjinalden alıntı: delican

Arkadasim niye kiziyorsun hemen olayın cahiliyiz ogrenmeye calisiyoruz elimdeki lensin f1 ve f2 bilmiyorum 1 sene once bir yerden siparis usulu getirttigim bir lensim var. onu kullanıyorum odagını uzaklıgını anlamam

kızmadım kı...ben herkese kardesım dıye hıtap ederım..ayrıca aramıza hosgeldın...eger elınde lensın degerını bılmıyorsan ısın zoor...ama sanırım 210x310 dur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 30 Ekim 2004, 13:49:30 >
  • savas bey bu cıhaz hangı marka???
  • infocus lite pro 220
  • Sağol hosbulduk elimdeki fresnel 260x260 4 mm

ama oteki hakkında bir sey bilmiyom, condenserlensi kardesim bit pazarında gezerken belki bir işe yarar diye almıs,simdi benim işime yaradı ne oldugu belli degil ama , idare ediyor, işimi goruyor gibi ama, saglam degerleri belli ne oldgunu bildigim bir lens alıp onun üzerinde uyugulama yapmak istiyorum, elimdekileri deneme yaparken harcayıp malzemsiz kalmaktan korkuyorum.

frensel lens ile condenser lens bulabilecegim bir yer bilen var mı ?

okuduklarımdan forumdan bir sbselektronik.com u buldum bunun dışında bir yer var mı ?
  • gmby kardeş.
    Yardımlarından dolayı teşekkür ederim.Doğrudur mükemmel çalışan bir tepe gözüm var.Şimdi
    sıra bir lcd ekran bulmakta.Liliput çok revaçta sanırım çözünürlüğünden dolayı.Ama fiyat çözünürlüğüde epeyi iyi.Tavsiye edebileceğin lcd varmı. Birde lensin üzerindeki ısı oluşumunu minimuma indirmek amaçlı bir fan kullanmamı önerir misin.Elde edeceğim görüntü kalitesi tatmin edici olurmu.Eyer bu tatmin edici değil dersen tepe gözü parçalayıp gafo arkadaşımızın verdiği birkaç froje üzerindede çalışabilirim. Sılayt makinamı parçalayıp kameramın lcd si ile karanlık odada denemeler yaptım.Sonuç iç açıcı olmasada eyer sistem geliştirilirse bişeyler çıkar kanaatindeyim.
    Teşekkürler.

• Sayın gafo kardeş
    Hazırlamış olduğun siteyi ziyaret ettim.Tebrik ederim.Geçektende butür düşünce ve çalışmalar için mükemmel bir başvuru kaynağı.
    Danışmak istediğim bir adet lcd ye ihtiyacım var ve liliputu önermişsin. Peki fiyat performansı iyi
    kaliteli yada ona yakın bir lcd tavsiye edebilirmisin.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramkom -- 30 Ekim 2004, 18:54:35 >
  • turkıyede ona yakın bır lcd bulman olanaksız gıbı kardesım...ucuz yollu olsun dersen psone yeterlı olabılır..sonuc tabıkı lili gibi olmayacaktır ama cookta kotu olmayacaktır...lakın duvardan cook uzaklasırsan pıxellerı goreceksın...ama cook kotu olacagını sanmıyorum...
    ben arastırmalarım sonucunda premıerın 7'' tv kullanacagım...ama lili aldım alacagım gıbı...
    bır dosta var lili bırıne soz vermıs gıbı bırsey..eger o kısı almazsa ben alacagım...

ısı konusuna gelınce mercektekı ısı mı?? yoksa lcd de olusacak ısı mı??? mercektekı ısı zaten olacaktır... tepegzoun mercegı kendı orjınal mercegıyse sorun yook zaten bu ıs ıcın yapıldıgından sorun yook...sen lcd ıcın sorun yaratacak ısı ıcın fan kullan derım...cunku ısı lcd lerın en buyuk dusmanı...

kolay gelsın....
  • gmby kardeşim
    gafo arkadaşımız pls ekranının çözünürlüğünün iyi netice vermiyeceğini belirtmiş.Ayrıca tv içinde bir adaptör imalatı sözkonosu.Bencede premıer bizi paklar diye düşünüyorum.Tv ve av özelliğide mevcut.Emin olmamakla beraber bir kaç serisi var ve farklı fiyatlarda.150den 200 kadar 3 seri tespit ettim.Daha uygun fiyat veren bir yer varmı bilemiyorum.Tepe göze gelince lensle lcd arasına çaktırmadan bir fan yerleştirmek sanırım akılcı olur.Bronzlaşmış bir lcdim olmasını istemem.Lili nin fiyatı hakkında bir bilgisi olan varmı nette bulamadım.
  • gmby kardeşim aldığım ürünlerin hapsi osram biliyorsunki osramı radium üretir neyse ben bir otelin satınalma müdürü olduğum için bana bayi fiyatıyla verdiler allah razı olsun o kadar alışveriş yapıyorum olsun o kadar yani dimi.saygılar.zati tek elimde olan onlar halen araştırıyorum.
  • http://shop.turksan.com/index.php?cPath=29&osCsid=06d0773ee449b8ce323a5f005b7a423f

SABİT İRİS LENS 1/3" 8 mm gmby kardeş bu lens olurmu hemen atlayayım bi bakıver hemen olurmu yorumunu bekliyorum arkadaş linki vermişti zaten
  • ya arkadaşlar odak kac cm civarında olmalı biraz sayısal örnek verseniz.......
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.