Şimdi Ara

el yapımı 100 w amfi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
5.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sayın arkadaşlar boş zamanlarımı değerlendirmek adına hobi amaçlı evde kullanabileceğim (mic girişli) bir amfi yapmak istiyorum.
    bu konularda yeniyim ama elimden bu işlerin geldiğine inanırım :)

kaliteli ses ve maliyeti çok yüksek olmayan bir amfi yapmak istiyorum sizlerin yardımlarınızı bekliyorum.

internette biraz ön araştırma yapıp bilgi sahibi oldum fakat tam olarak projeleri nasıl gerçekleştirmem gerektiğini bilmiyorum.
    alet olarak orta derece 40w bir kalem tipi havyam var ve bilimum vide tornavida vs vs.

voltmetre filan lazım olacağını düşünmüyorum , sonuçta gerçekleştirilmiş projeleri taklit edeceğim..

kısacası nasıl nereden başlamam gerekli hangi devreleri önerirsiniz yardımlarınızı bekliyorum

• başlangıc olarak 10-30w arası amfinin sesi gayet tatmin eder...maliyetleri 20 lirayı bile geçmiyo..
  • yolcu27 Y kullanıcısına yanıt
    ilk anfini, yapmak cok güzel bır duygu olacak emın ol sana yapımı basıt bır devre olan tda 2052 ile steryo bır anfı ıle başlamanı tavsıye ederım

cunku yaptıktan sonra sesi az diyecegın bır anfıyı yapmaya gerek yok degılmı kendı düşüncem tabıkı cunku yaptıktan sonra emın ol daha yüksek olanını yapmaya
    çalışacaksın TDA2052 entegresının fıyatı 4 tl cıvarı falan 2 TANE alıcaksın sıteryo yaptınmı uzun bır sure kullanacağına emınım
    devrenın resmı
     el yapımı 100 w amfi

• quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

ilk anfini, yapmak cok güzel bır duygu olacak emın ol sana yapımı basıt bır devre olan tda 2052 ile steryo bır anfı ıle başlamanı tavsıye ederım

cunku yaptıktan sonra sesi az diyecegın bır anfıyı yapmaya gerek yok degılmı kendı düşüncem tabıkı cunku yaptıktan sonra emın ol daha yüksek olanını yapmaya
    çalışacaksın TDA2052 entegresının fıyatı 4 tl cıvarı falan 2 TANE alıcaksın sıteryo yaptınmı uzun bır sure kullanacağına emınım
    devrenın resmı
     el yapımı 100 w amfi

sanırım streo derken 2 çıkış olarak kullanacagım anlamına geliyor. elimde suan 2+1 microlab ses sistemim var . geçen sene 100 liraya almıştım vatandan . bunun içersinde bulunan devreyi inceledim bu mübarekte amfi oluyor sanırım :=) haftasonuna kadar araştırıp ekipmanları alacağım.

şimdi sanırım bana lazım olanlar bu vermiş olduğunuz devre şemasındaki malzemeler , bu devrenin PBC baskı şeması ve güç kaynağı.

TDA2052 olarak google dan arattırdığımda bir çok devre şeması çıktı . bunlardan stero olanını bulup oradan devam etmem gerekiyor sanırım .

bir sorum daha olacak. baskıyı evde ütü ile yaptıktan sonra asitin içerisine atıp cıkardıktan sonra. plakanın üzerini nasıl deliyoruz :) yoksa hiç uğraşma bunun hazırını yapan yerler vardır oraya git bastır deldir al mı dersiniz? gaziantepte yaşıyorum muhtemelen bu işleri yapan bir yerler vardır diye düşünüyorum.

bu resımdekı tek kanal yanı mono sen ıkı tane yapınca steryo olur yanı 2 cıkıs sag sol oluyor

evet hazır ses ssıtemlerıde anfı oluyor zaten :)
    evet resımde goprdugun her parçadan 2 tane alacaksın ve trafo olarakta 2x18ac 100 yada 150W trafo anldınmı tadından yenmez

BENDE ikilisi var eger yapacaksan sana yolalrım baskı devresını uutu ıle baskı yaparsın plaketi delmek ıcın kucuk motorlar kullanıyoruz oyuncak arabadan çıkan olur

teyiplerin ıcındekı olur yada hazır malzem alacaksın hoppy matkap ta al 4 yada 5 tl falan

ben kendım sarlı matkapların ıcınden çıkanlarla yapmıştım ucunada mandrel almıştım o sekılde baya uzun zamandan berı kullanıyorum

kendime yaptığım 2 senedır kullanıyorum
    resim
     el yapımı 100 w amfi

• bu motorlar sarzlı matkaptan sokturklerım ucunada mandrel adım taktım kullanıyorum

plaketi bunlarla deliyoruz en sagdakı hazır aldım 4 tlye ..

el yapımı 100 w amfi
  • tda 2052 yerine tda 7294 100 watt stand by mute özellikli anfi çok daha iyi bir seçim olur.

işte devre şeması ve baskı devre alt üst görüntüsü

buda site linki umarım işini görür
     el yapımı 100 w amfi el yapımı 100 w amfi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yav olcu aleti olmadan 100 w amfi yapmayami girisilir,olduki tesaduf devreyi bir sekilde bitirdi peki cikislari olcmeyecekmi buarkadas. Giris gerilimini oldugu gibi cikisa verse sen ne oldugunu anlamadan coktan hoparlorleri eline almis olursun.olcu aletim yok civatalarim var diyene 100 w sema veriyorsunuz.kusura bakma kardesim laflarim sana degil,sen acemi olabilirsin ya ustayim diye gecinenler.artik diyecek birsey bulamiyorum yazik...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşın önüne hedef koyuluyor gerisini nasıl yapıldığını sorarak arayarak öğrenecek,kimse burda ustayım dememiş neden kınadın anlamadım.zaten sıkıntı yaşadığı yerde yardımcı olunur.
  • 10 liraya dandik bir digital multimetre alın imzamdaki projelerden birini uygulayabilirsiniz sesleri guzeldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem3457

Yav olcu aleti olmadan 100 w amfi yapmayami girisilir,olduki tesaduf devreyi bir sekilde bitirdi peki cikislari olcmeyecekmi buarkadas. Giris gerilimini oldugu gibi cikisa verse sen ne oldugunu anlamadan coktan hoparlorleri eline almis olursun.olcu aletim yok civatalarim var diyene 100 w sema veriyorsunuz.kusura bakma kardesim laflarim sana degil,sen acemi olabilirsin ya ustayim diye gecinenler.artik diyecek birsey bulamiyorum yazik...

giriş gerilimi dediğiniz sanırım 220v elektrik prizinden aldığımız gerilim. bunu trafo ile yeterli düzeye indirgedikten sonra amfiye vereceğiz. bu konuda yanlışım varsa siz düzeltin.

ölçüm aletine gerek duymayacağımı şundan dolayı söylemekteyim,

zaten gerçekleştirilmiş devreleri taklit edeceğim , devre elemanlarını birebir kullanacağım ve sizlerin önerilerini dikkate alacağım ,

fakat içime şimdi kurt düştü. aynı malzeme ve devre şeması ile yapılan(birebir) devrelerde bahsettiğiniz değerler değişik çıkabilir mi?

• bu arada soğutma işlemini şöyle yapsam nasıl olur diye düşündüm .

alüminyum soğutucu üzerine entegreyi sabitleyip. soğutucu üzerinede cpu fanı montetmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu27

bu arada soğutma işlemini şöyle yapsam nasıl olur diye düşündüm .

alüminyum soğutucu üzerine entegreyi sabitleyip. soğutucu üzerinede cpu fanı montetmeyi düşünüyorum.

Olur

• quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

quote:

Olur

cpu fanı için ekstra bir trafo kullanmam gerekecek mi? yoksa amfiye bağlayacağım power dan mı güç alacağım?

şimdi oğlumun eski bozulmuş kırılmış uzaktan kumandalı arabasından 2 tane motor çıkarttım. uç olarak kaçar mm lik almalıyım. birde uçları motora sabitlemek için aradaki aparatın ismi nedir? direkt otururmu motorun ucundaki ince metala

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: du riechst so gut

quote:

Olur

cpu fanı için ekstra bir trafo kullanmam gerekecek mi? yoksa amfiye bağlayacağım power dan mı güç alacağım?

şimdi oğlumun eski bozulmuş kırılmış uzaktan kumandalı arabasından 2 tane motor çıkarttım. uç olarak kaçar mm lik almalıyım. birde uçları motora sabitlemek için aradaki aparatın ismi nedir? direkt otururmu motorun ucundaki ince metala

Aynı trafodan besleyebılırsınız ama iyi filtre yapmanız lazım. Yoksa gürültü olur.
    Aradaki parçanın adı mandren
    Bir elektronıkcıye gidin. Onlarda ince matkap uçları oluyor. Çeşitli caplarda alın

• quote:

Orijinalden alıntı: japon_japon

bu resımdekı tek kanal yanı mono sen ıkı tane yapınca steryo olur yanı 2 cıkıs sag sol oluyor

evet hazır ses ssıtemlerıde anfı oluyor zaten :)
    evet resımde goprdugun her parçadan 2 tane alacaksın ve trafo olarakta 2x18ac 100 yada 150W trafo anldınmı tadından yenmez

BENDE ikilisi var eger yapacaksan sana yolalrım baskı devresını uutu ıle baskı yaparsın plaketi delmek ıcın kucuk motorlar kullanıyoruz oyuncak arabadan çıkan olur

teyiplerin ıcındekı olur yada hazır malzem alacaksın hoppy matkap ta al 4 yada 5 tl falan

ben kendım sarlı matkapların ıcınden çıkanlarla yapmıştım ucunada mandrel almıştım o sekılde baya uzun zamandan berı kullanıyorum

kendime yaptığım 2 senedır kullanıyorum
    resim
     el yapımı 100 w amfi

hocam genellikle bilgisayardan ses alacağım ve düşüncem ileriki zamanlarda 2 hoparlör 1 woofer ile kullanmak. bunun için devrenin stero mu olması lazım monomu olması lazım farkeder mi? birde göstermiş olduğunuz paralel devrede 1 trafomu kullanmam lazm yoksa 2 trafo mu şemada sol tarafta 2 x 18 AC trafo yazması sanırım 2 trafo kullanmam gerektiğini gösteriyor.

eski bir 5+1 ses sisteminin woofer kutusunu kullanmak istiyorum bir sakınca olur mu acaba?
    bu arada sorduğum sorular sizlere biraz tuhaf gelebilir fazla bilgim olmadığından öğrenmek için soruyorum.

Pc deki ses steryodur . steryo yapmak her zaman daha ıyıdır ama sadece bas beslıcem dersen eger mono bır anfı yapıp sadece basa baglayabılırsın ....

bu devreyı de kanalın bırıne bası digerıne 2 tane hop bağlaya bılrısın

devrede tek dtarfo kullanacaksın ama trafo cıkısın 2x olacak.

trafoda 3 cıkıs olacak yanı +24 ortak uc (sase yada gnd diyelim) -24v oluyor ozaman

wooferın kac watlık ??? bu devrenın bır kanalın 60w gücü var...
  • 2x 18 ac trafonun cıkısı dogrultuktan sonra yanı besleme katı sonrası 2x 24v dc olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi japon_japon -- 13 Mayıs 2014; 21:43:37 >
  • quote:

quote:

Yav olcu aleti olmadan 100 w amfi yapmayami girisilir,olduki tesaduf devreyi bir sekilde bitirdi peki cikislari olcmeyecekmi buarkadas. Giris gerilimini oldugu gibi cikisa verse sen ne oldugunu anlamadan coktan hoparlorleri eline almis olursun.olcu aletim yok civatalarim var diyene 100 w sema veriyorsunuz.kusura bakma kardesim laflarim sana degil,sen acemi olabilirsin ya ustayim diye gecinenler.artik diyecek birsey bulamiyorum yazik...

giriş gerilimi dediğiniz sanırım 220v elektrik prizinden aldığımız gerilim. bunu trafo ile yeterli düzeye indirgedikten sonra amfiye vereceğiz. bu konuda yanlışım varsa siz düzeltin.

zaten gerçekleştirilmiş devreleri taklit edeceğim , devre elemanlarını birebir kullanacağım ve sizlerin önerilerini dikkate alacağım ,

fakat içime şimdi kurt düştü. aynı malzeme ve devre şeması ile yapılan(birebir) devrelerde bahsettiğiniz değerler değişik çıkabilir mi?

Hayir 220 den degil amfi nin besleme girisinden bahsediyorum,amfi devrelerinin(ozellikle acemi isen) hopalor cikisina dc voltaj kacirmalari cok karsilasilan bir sorundur.Forumda bir cok ornegini gorebilirsin.Bazi gozden kacan hatalar veya baska sebeplerden dolayi devre besleme gerilimini oldugu gibi cikisa verir ve o cok begendigin!! hoparlorlerini sen ne olgunu bile anlamadan,yakar atar.Amfi devresi yapildiktan sonra hoparlor baglanmadan once amfi cikisa akim kaciriyormu diye mutlaka olculur.Neymis?Demekki olcu aleti sartmis.Ve daha burada sayamayacagim daha bir suru sey,ayrica aynisi diye yapilan her devre hemen calissaydi......
    Herzaman dedigim gibi elektronik ciddiye alinmayi hakediyor,yavas yavas cikilir bu merdivenler ben 20 senedir cikmaya calisiyorum hobi sever olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 13 Mayıs 2014; 22:23:59 >

• quote:

quote:

quote:

Hayir 220 den degil amfi nin besleme girisinden bahsediyorum,amfi devrelerinin(ozellikle acemi isen) hopalor cikisina dc voltaj kacirmalari cok karsilasilan bir sorundur.Forumda bir cok ornegini gorebilirsin.Bazi gozden kacan hatalar veya baska sebeplerden dolayi devre besleme gerilimini oldugu gibi cikisa verir ve o cok begendigin!! hoparlorlerini sen ne olgunu bile anlamadan,yakar atar.Amfi devresi yapildiktan sonra hoparlor baglanmadan once amfi cikisa akim kaciriyormu diye mutlaka olculur.Neymis?Demekki olcu aleti sartmis.Ve daha burada sayamayacagim daha bir suru sey,ayrica aynisi diye yapilan her devre hemen calissaydi......
    Herzaman dedigim gibi elektronik ciddiye alinmayi hakediyor,yavas yavas cikilir bu merdivenler ben 20 senedir cikmaya calisiyorum hobi sever olarak.

hocam paylaşımlarınız için teşekkür ederim. benimde istediğim bir işe başlamadan önce biraz bilgi sahibi olmak. bugun 2 3 resime şemaya devreye bakıp yarın oturup elimi kolumu yakmak istemiyorum açıkçası, acelem yok yavaş yavaş öğrenerek birşeyleri yapmak başarmak istiyorum. 26 yaşında bir öğretmenim küçüklüğümden bu yana bu gibi işlere hevesim vardır, eksik malzemelerimi tamamlayıp işin başına oturmak en mantıklısı tabiki de. umarım yaptığım işi görünce sizlerin takdirini alabilirim bu işten anlayan insanlar olarak . şuan bende bir öğrenciyim sizler öğretmensiniz :)

bu arada amfi beslemesi olarak misal 220 ile gelen gerilimi trafo 24v ye düşürüyor. bu 24v amfiye gelen gerilim oluyor.. led şeritleri 12 v ile besleme gibi

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.