Şimdi Ara

Ektoplazma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Trans hali sirasinda medyumlarin vücutlarindan, genellikle agiz, burun, kulak gibi organlarindan çikabilip havada yayilan, kimi zaman gözle görülebilen ve elle dokunulabilen, amorf, seyyal maddelere verilen ad. Grekçe’deki” ektos” (disinda) ve “plasma" (yaratilmis, benzeyen) sözcüklerinden türetilen terim, Fransiz fizyolog Charles Richet tarafindan ortaya atilmistir.

Ektoplazma genellikle, beyaz, kirli beyaz, kursuni ve bazen de kirmizi renklerde kendini gösteren, kimi zaman buharimsi, kimi zaman macunumsu bir hal almak üzere yogunlasan bir maddedir. Metapsisik arastirmaci Gustave Geley, ektoplazmayi organik bir maddeden çok, organik hale getirilmis bir cevher olarak kabul etmistir. Kimyasal analizinin Alman bilim adami ve psisik arastirmaci A. Schrenck-Notzing tarafindan yapilmasiyla, önceleri seans odalarinda fotograflari çekilmekle yetinilen ektoplazma, kuramsal bir madde olmaktan çikmistir. Kimyasal formülü söyledir: C120 H1134 N218 S5 O249

Schrenck-Notzing, "teleplazma" adini verdigi lenf sivisini andiran bu maddede yag zerrelerine, insan hücrelerine ve bol miktarda lökosite rastlamistir. Schrenk*Notzing bu maddenin bilesiminin yarisinin su oldugunu ve içinde albümin ve kükürt bulundugunu saptamistir.

Çok özel niteliklere sahip bu madde, medyumun etkisi altinda türlü biçimlere (yüz, el, ayak) girebilmekte ve bazen bir insan görünümü kazanabilmektedir. Medyumdan ayri bir insan görünümünün meydana geldigi bazi hallerde, ektoplazmik olusumun tipki bir insan gibi nefes alip verdigi ve iç organlara sahip oldugu saptanmistir. Bu yüzden, bu ektoplazmik olusumlar kimi yayin organlarinda “ruhlarin fotograflari’ diye yer almistir. Ancak, spiritüalistlere göre, maddi olmayan bir varlik olan ruhun fotografi çekilemez; dolayisiyla bu fotograflara “ruhlarin etkisi altinda biçimlenen ektoplazmik tezahürlerin fotograflari" demek daha dogru olur.

Neo-spiritüalizme göre ise, medyumun ektoplazmasini biçimlendiren dogrudan dogruya bedensiz varlik degildir. Medyum, bedensiz varliktan perisprisiyle aldigi vibrasyonel tesirleri imajlara dönüstürür ve yine kendi perisprisiyle ektoplazmasini kendisi biçimlendirir. Bu isi yapmasi için medyumun bir bedensiz varlikla irtibat kurmus olmasi da sart degildir. Medyum (medyumun perisprisi), ektoplazmasini, vücudundaki düzensiz solunumla öldürdügü, daha dogrusu geçici olarak cansizlastirdigi hücrelerin maddelerinden olusturur. (Bu konu Dr. Bedri Ruhselman’in “Medyumluk” adli kitabinda ayrintili olarak açiklanir.)

Konuyla ilgilihttp://tr.wikipedia.org/wiki/Ektoplazma

Fotoğraflanabilen,görülüp dokunulabilen
    Hatta bu varlıktan parça alınıp laboratuarda analizi yapılan
    Varlıklar hakkında düşüncelerinizi
    Merak ediyorum

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köpüklüİguana -- 17 Eylül 2011; 0:08:22 >
    Iletisim kurmayi guclestiren herkesi blokluyorm
  • Konuyla ilgili fotoğraflara baktım, önce biraz midem bulandı ama sonra dikkatle bakınca saçma sapan bir şey olduğuna kanaat getirip olayı kapattım. Bir de Ghost Busters vardı, ordan hatırlıyorum bu ektoplazma şeysini.

Ayrıca tam olarak bu nedir bir kimyager açıklayabilir mi;
    C120 H1134 N218 S5 O249

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 17 Eylül 2011; 1:39:32 >

Orijinalden alıntı: Timurlénk

Konuyla ilgili fotoğraflara baktım, önce biraz midem bulandı ama sonra dikkatle bakınca saçma sapan bir şey olduğuna kanaat getirip olayı kapattım. Bir de Ghost Busters vardı, ordan hatırlıyorum bu ektoplazma şeysini.

Ayrıca tam olarak bu nedir bir kimyager açıklayabilir mi;
    C120 H1134 N218 S5 O249

Benimde aklima ectomobil geldi hemen wikipedide basligin ingilizcesinde (http://en.wikipedia.org/wiki/Ectoplasm_(paranormal)) Turkcesinden daha az bilgi olmasida dusundurucu..
    Ama böyle bir şey gerçek olsaydı
    Bilim için de din için de olağanüstü birşey olurdu
    c - G.L. Playfair ve Materyalizasyon - Ektoplazma Deneyimi
    d - H.G. Andrade ve Materyalizasyon Hipotezi.
    e - Dr. Andrija Puharich ve Aura-Ektoplazma Bilimsel incelenimi.
    f - Ektoplazma ve Çeşitli Davranış Şekilleri

Bölüm 2
    Bilim Adamı ve Tıp Doktorlarının Materyalizasyon Olayı Etüdleri
    a - Bilim Adamlarının inceledikleri Materyalizasyon Deneyleri
    b - Dr. D. Baker ve Materyalizasyon incelemeleri.
    c - Dr. John Winning ve Materyalizasyon Deneyleri
    d - 19 Doktor ve Televizyondaki Materyalizasyon Deneyleri
    e - Dr. Paul Gibier ve Materyalizasyon Gözlemleri
    f - Bilim Adamı Cromwell F. Varıey ve Materyalizasyon Deneyleri
    g - Dr. Charles Richet ve Materyalizasyon Deneyleri

Bölüm 3
    Ektoplazma'nın Fotoğrafik Tespiti ve Ölümsüzlük Kanıtı Olan Materyalizasyonlar
    a - Ektoplazma ve Renkli Fotoğraflarının Çekilmesi
    b - Kolej'de 70 Seyirci Önünde Yapılan Materyalizasyon
    c - Dr. John Winning ve Resmini Çektiği Materyalize Varlık
    d - Ruhsal Alemin Varlığını Kanıtlayan Materyalizasyon.
    e - Ruhsal Rehberler ve Ektoplazma ile Gösterileri.
    f - Medyum Helen Duncan ve Materyalizasyon Deneyleri
    g - Medyum Gladys Mallaburn ve Materyalizasyon Deneyleri.

( Kaynak ; Bilim Araştırma Merkezi - Görünen Ruhlar )

http://www.spiritualizm.com/bbgorunenruhlargiris.html
    :......................................................................................:

Herhangibir bilimsel kaynakta
    Ektoplazma konusunun incelendiğini
    Gören bilen var mı ?
    Yerli yabancı önemli değil.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ektopik Böbrek
    2 yıl önce açıldı
    Amino asit penis küçültür mü?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Güncelleyelim. Duyduğumda çok dikkati mi çekti. Acaba gerçek midir diye merak ediyorum.

Ekşi sözlükde dikkat çeken ektoplazma yorumları
    "ektoplazma medyumların vücutlarının deliklerinden dışarı taşan ve bazı yerlerde teleplasmik adı verilen hayaletlerin veya ruhsal varlıkların maddeleşmelerinde kullandıkları yarı saydam son derece hafif ve volatil bir maddedir.
    ektoplazmik maddeleşme olursa herhangi bir kimse bir yakını veya dostunu tanıyabilir bu görüntünün bir insandan farkı yoktur eti kemiği olan kalbi çarpan sizinle konuşabilen onu tutabileceğiniz hareket edebilen bir canlı varlıktır.
    ölen bir yaratığın öte alemdeyken bizim yaşadığımız dünyadan farklı boyutta ve frekanstaki bir mekâna gittiği için ve maddesel bedenini bu dünyada bıraktığı onun yerine enerjiden meydana gelen bir yaratık haline geldiğinden bizlerin onu görmesi imkânsızlaşır. buna karşı tekrar bize görünebilmek için bu evrene ait olan bir kalıba girmesi gerekmektedir eğer dünyaya gelişi beli bir süre sürecek ve burada yaşayacaksa o takdirde bir kadının rahminden doğar ( enkarne olur) ancak bu kısa süreli geçici bir geliş ise o zaman onun gelmesine vesile olan medyumu bir kanal olarak kullanır ve onun vücudundan kendisini göstermek için gerekli beden maddelerinden mamul ince ve seyyal haldeki ektoplazma yı kullanarak maddeleşir.
    "

"tarihin arka odası'nda erol sayan'ın ciddi ciddi gördüğünü anlattığı şey.
    bir seans sırasında medyumdan ektoplazma çıkmaya başladığını, 10-15 santim çıktıktan sonra korktuklarını ve bıraktıklarını söyledi.
    normal biri anlatsa insan güler ama ciddi ciddi adamlar anlatınca insan tuhaf hislere kapılıyor.
    "
    https://www.youtube.com/watch?v=UEiNPR4BWaU
    Video'da 9:30 ile 10:50 arasında Tarihin Arka Odası programında bu yapılan celselerden söz ediliyor. Ayrıca program konuğu olan Erol Sayan, ruh seyanslarında Atatürk'ün de ruhunu çağırdıklarını, Atatürk'ün ise "Ne siz benim bulunduğum yere çıkabilirsiniz, nede ben sizin bulunduğunuz yere inebilirim, rahatsız etmeyin" dediğini anlattı.

Şahsen böyle bir şeye inanmak yerine, bunun bilimsel olarak ne olduğunu merak ediyorum. Medyumculara güvenmiyorum fakat bir yanda da idda edilen olaylar dikkat çekici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prof.Celal Şengör -- 9 Nisan 2017; 21:9:39 >

• Prof.Celal Şengör kullanıcısına yanıt
    celal şengör sen nelerden bahsediyorsun.Bunu merak etmen dahi saçma çünkü tamamiyle bilimdışı.Aynı "ruh" kavramı gibi.

Orijinalden alıntı: AsterixOburix

celal şengör sen nelerden bahsediyorsun.Bunu merak etmen dahi saçma çünkü tamamiyle bilimdışı.Aynı "ruh" kavramı gibi.

Merakın bilimi,sahtesi olmaz. Ben bunun gerçek olduğuna inanmıyorum, fakat asıl önemli olan eğer gerçekse bile bunun bilimsel bir açıklaması olması gerektigini düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ama sizde böyle bir şeyin bilimsel olamayacağını biliyorsunuz. Aklınızı kurcalayan :"peki ya gerçekse? "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsterixOburix -- 12 Nisan 2017; 23:0:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bütün fotoğraflar tarih öncesinden kalma. Nedense son 30 senedir ne deney yapılmış ne de fotoğraf çekilmiş. Tam bir saçmalık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.