Şimdi Ara

Ekspertiz Raporu - Computest Opel Corsa (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • - ilk olarak dyno'ların birçoğu doğru kalibre edilmiş olmuyor. en iyi test; aracı alıp biraz boş yolda motor devrine ve vitesine göre hızına/hızlanmasına bakmak olur. aynı aracın internetten hız bilgilerini öğrenip test ederseniz, atıyorum örneğin 5.vites 3000 devirde 110km hız yapıyorsa bu aracında aynı hızı yapması lazım gibi düşünebilirsiniz. böyle bir motor testi daha iyi sonuç verir.

- ikinci olarakta eğer sıfır i20 düşünüyorsanız onun yerine 6 ileri tam otomatik olan kuzeni kia rio bakmak daha mantıklı olur. temelde aynı araçlar zaten ancak i20'de ki şanzıman 4 ileri otomatik, 4 ileri vites oran olarak çağ dışı kaldı artık hocam. çok yakar az kaçar, otobanda yüksek hızlarda motor bağırır vs.

@Konu Sahibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 17 Ağustos 2020; 0:34:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egess2 E kullanıcısına yanıt
    Hocam dyno konusu yanlış biliniyor. Burada açıklaması var. 6:15 ten sonra izlersen anlık veri olduğunu söylüyor.

https://www.youtube.com/watch?v=xURehxlYS1Y&feature=youtu.be

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekspertiz firmalarındaki dyno cihazlarına pek güvenmeyin. Beş ayrı ekspertiz firmasından rapor da alsanız beşinden de motor gücü % olarak farklı çıkar.

İstanbul'da bile düzgün kalibre edilmiş dyno cihazı sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Onlar da genelde yazılımla uğraşanlar.
  • hocam her şeyi geçtim, boş hali 1050 kg olan araç 68 beygir motorla kullanılır mı ? adamı hayatından bezdirir. direkt orada elemeniz lazımdı bence
  • Motor gücü çok saçma birşey dostum aküsü zayıftır düşük çıkar balatalar bitiktir düşük çıkar onu iyi araştır

• Raporun ilk sayfasi milliyetin zamaninda verdigi kartondan kes katla yapistir oyuncaklari gibi olmus

• Satıcının yaptırdığı ekspertiz, benim gözümde yok hükmündedir.

Otomatik viteste dyno verilerinde büyük hatalar oluyor. En iyisi aracı kullanıp, gidişini, vites geçişlerini, tiptronic varsa ona alıp her vitesteki geçişleri ve düşüşleri denemek çok daha sağlıklı karar vermenizi saklayacaktır.

Söyle bir not bırakayım Kia sportage otomatik vites aracımı alırken dyno da motor %70 çıkmıştı. 1 sene kullandım, ben satarken %90 di. Yukarıda bir arkadaş yazmış aracın akü durumu etkiler diye. Ben aracı alırken akü bitikti. Aküyü değiştirmiştim.

• quote:

Orijinalden alıntı: egess2

- Yarın şu iki aracı görmeye ve denemeye çalışacağım:
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden-satilik-2018-cikisli-tertemiz-2017-model-corsa-841256994/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-nissan-micra-1.2-otomatik-hatasiz-boyasiz-848795787/detay

olumlu izlenimim olursa ekspertize götürmeye çalışacağım.

Bu arada, 180 bin TL pahalı ama herhalde her türlü karlı bir yatırım olur diye düşünüyorum ?
    Hocam yerinizde olsam micraya o parayı vermezdim. Hem yeni kasası çıktı ülkemizede ya geldi ya da bu yıl içinde gelecek. Herşeyi geçtim arka camlar çevirmeli.

• ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Bence yanlış düşünüyorsunuz.
    Onceki aracım biraz gec satıldı yani 4-5 ay belki daha fazla zamanda gitti
    Cok gelip giden oldu ve elimde 5 tane exper raporu kaldı
    Her gelene yenisini gösterdim ama tabi expere sokmamasi için değil hepsine sizde expere gösterin içiniz rahat etsin dedim ama ben ne fiyat versem hep 5-6 bin altına istediler satmamistim ama sonunda pes ettim

Al satci değilim diğer araciki 4 sene kullandım şimdiki aracim 2. arabam
    Yani teziniz yanlis 😉

• Başka 2017 Model Corsa için anlaşmıştım 130bin TL'ye. Meğerse arabanın üzerinde haciz varmış.

Çok garip geldi bana bu olay. Sahibinden.com'dan soğudum baya artık. Kime güvenebilirim ki ?
  • yigitali1 Y kullanıcısına yanıt
    Bir senin durum boyle diye geriye kalan tum ornekler yalan mi oluyor? Tabi ne kadar inandim buna, ayri bir konu.

Ilk paragrafin son kelimesini tekrar oku. Ben kanun koymadim kesindir diye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağ yan tarafında sağlam hasar almış, yengeç gibi gidiyor araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 18 Ağustos 2020; 14:17:19 >
  • egess2 E kullanıcısına yanıt
    Gerçekten mühendis olsaydı dyno cihazı ile motor sağlığını öğrenemezsin bro derdi.

Dyno ya etki eden halker : Hava filtresinden , kalibrasyona , aktarma organlarının sağlığından , rakımdan , havanın sıcaklığına , turbo basıncından , ateşleme sisteminin durumu her şey sonuçlara etki eder.

Ben bu testlerde lastik basınçlarının bile check edilmediğini görüyorum. Uygun basınçta değilse lastikler nasıl yola tam olarak basamıyorsa ruloya tam basamaz kayıp yaratır.

Düzgün yapılmış bir ekspertiz testi gerçekten faydalıdır. Aktarma organlarının sağlığı , ateşlemenin düzgün çalıştığı , obd arızalarının tespitini sağlaması gibi ama motor sağlığı yüzde biçilerek ölçülemez.

Düzgün ekspertiz yapan var mı? Türkiyede illaki 3-5 firma vardır. Ben şu ana kadar 8 firmanın ekspertizinde bulundum (Antalya için) çoğu kurumsal hepside kağıt israfı işinde profesyonel olduğunu iddia eden amatörce iş yapan eksperler...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Naptın hocam aldın mı araç?

• quote:

Orijinalden alıntı: kültürlü cingen

Hocam dynodan daha iyi ne yapılabilir? Binip bakmak mı gerekiyor? Bilmediğimden soruyorum
    kompresyon testi diyorlar, bir araştırın isterseniz.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.