Şimdi Ara

eksi volt nedemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
9.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bazı devrelerde - volt giriş işareti var.bu nedemek.mesela bilg. power larındada -5 volt cıkıslar bu ne ise yarar. yada +12 ile -5 uclarını alırsak 7 volt mu olur?
    +,gnd, şase tamamda bu - yi anlayamadim.birde bu - nasıl elde edilir?

• hocam genelde smps tarzı devrelerde görülüyor bu voltajlar ama normal trafolardan sende üretebilirsin simetrik besleme diyorlar buna -12 gnd +12 voltlar aslında 24 voltu simetrik beslemeye dönüştürülmüş halidir bilmem anlatabildim mi?
  • nasıl elde edildigine gelince besleme cıkısındaki normalde diyotlar cizgisiz tarafı besleme trafosuna gelecek sekilde yerlestirilir böylece +voltajlar üretilir tabi buna göre de cıkıs kondansatörleri bacak baglantısı yapılır - voltaj üretmek içinde bu diyotu tam ters ceviriyorsun yani cizgili tarafı trafoya geliyor ve cıkıstaki kondansatörün - bacagı diyota + bacagı gndye geliyor bu sekilde oluyor dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kprm

hocam genelde smps tarzı devrelerde görülüyor bu voltajlar ama normal trafolardan sende üretebilirsin simetrik besleme diyorlar buna -12 gnd +12 voltlar aslında 24 voltu simetrik beslemeye dönüştürülmüş halidir bilmem anlatabildim mi?

yani psu dan 24 volt alabiliriz diyorsunuz
  • alabilirsiniz ama sunu söyleyim -12 volt genellikle 1A kadar desteklenir toplam güc 24 volt 1A olur işinizi gördügü sürece kullanabilirsiniz +12 volt 6-7 A olabilir buna aldanmayın 24 volt kullanacaksanız -12 voltun akım siddetine bakmanız gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: kprm

alabilirsiniz ama sunu söyleyim -12 volt genellikle 1A kadar desteklenir toplam güc 24 volt 1A olur işinizi gördügü sürece kullanabilirsiniz +12 volt 6-7 A olabilir buna aldanmayın 24 volt kullanacaksanız -12 voltun akım siddetine bakmanız gerekir

evet psu etiketlerinin üzerinde -12v un amper değerleri mevcut lakin bu -12 ne oluyor ki falan diyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkürler...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nedir bu volt-amper ilişkisi?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.