Şimdi Ara

Ekşi Sözlük'e Müdahale Edilmesi Gerek (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
402
Cevap
5
Favori
65.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
203 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir seyler konusulmadan cozulmez. Kufur hakaret hepsi dilimizde var olan seyler ve iletisimin tum tarih boyunca bi parcasi olan unsurlar. Sansurcu kafayi bi birakin artik. Eger yalan propaganda oldugunu dusunuyorsaniz girin duzeltin, dogrusunu kaynagiyla beraber anlatin insanlara. Tarihe yon veren fikirler hep ozgurce her seyin konusulabildigi veya ozgurce konusabilmek icin mucadele edilen yerlerden cikmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek hayatta insanların ettiği muhabbetler daha beter. Gören de der ki bunu yazan şahıs hayatında kimseye hakaret etmemiş. Kimseye küfür etmemiş. Bırakın bu dürüst insan tavırlarını. Nasıl sokakta birileri küfürlü konuşunca duymamazlıktan geliyorsan internette de beğenmiyorsan girmeyeceksin siteye.

• hukuken suç unsuru taşıyan şeyler yazan birinin anonim kalacağını düşünmesi buna güvenmesi gerçekten komik istenirse anında yakalarlar adamı. Ayrıca her forumda belli kurallar olmalı ancak kişilerin yazdığı yazanı bağlar.Yani bunun için foruma müdahale edilmesi mantıklı olmaz
  • Ülkenin insan kalitesi bu işte ne yapalım. Yasak getirmektense kaliteyi yükseltmek daha önemli. Bırakın insanları da bari sanal hayatta fikirlerini her ne kadar zırva da olsa paylaşsınlar. En azından ülkenin hakkında bir fikrimiz oluyor. Bir de olayın şöyle bir yanı var. Burada veya bunun gibi platformlarda kimse küfür etmiyor da ne oluyor ki? Baktığında yazıları okunacak ve bilgi olarak değerlendirilebilecek kişi sayısı %5’in üstünde değildir. Orada da durum aynı yani değien hiçbir şey yok. Küfür okumak istemiyorsan girmemek daha mantıllı. Sana edilen küfürden rahatsızsan da basit bir başvuru ile sildirebilirsin. İşi çok ciddiye alırsan hakaret davası da açabilirsin. Yapanlar var.

Kısacası elimizdeki en iyi Türkçe bilgi paylaşım platformu ekşi sözlük. Bu platformu etkin kullanabilmek için fikirlerine önem verdiğiniz kişileri takip edip yazılarını okumanız gerekiyor. Aynı twitter, facebook vs gibi. Yoksa ağzı olan konuşuyor yani onu durduramazsınız. Yasakla da bir yere varamazsınız. Oradaki fikirlerini yazan her insan aramızda dolaşıyor bunu da unutmamak lazım.

Yasakçı zihniyete hayır. Yasak yerine insanlara yaptıklarının etik, doğru olmadığını öğreterek yapmamalarını sağlamak gerekir.

• Herkes müdehale edilmesi gerektiğini düşündüğü herkesi ihbar etsin..

Böyle böyle gerçek demokrasiye ulaşacaz işşalla..

• Bir hakaret durumu olduğunda zaten entryler imha ediliyor zaman içinde, çok daha ağır olması durumunda hukuksal adımlar atılıyor zaten. Boş beleş entrylerin sahiplerini engelleyin geçin, geriye kalanlar içinde çokça istiifade ettiğim entry kalıyor.

Ama bu jurnalcilik işi pek iyi sonuçlar doğurmaz. Yasaklaya yasaklaya özgür platform kalmadı. En koyusundan Atatürkçüyü de bulursunuz İşid gibi bir barbar örgütün sempazitanını da. Şahsen kimi zaman deliye dönsem de kafa yapılarını çözümlemek için iyi bir fırsat olarak görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 17 Ocak 2019; 5:55:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ekşi sözlük ciddi reklam geliri olan bir yer,kolay kolay kendilerine laf ettirmezler.yazar çeşidi sınırlanması asla yapmazlar hükümeti savunan kadar mualefet edende olması işlerine gelir.

abuk sabuk hatta sapık seviyesinde başlıklarda özgürlük olarak görülüyor,bu mecrada seviye yok sadece yazma özgürlüğü var.

yaptırım bazen oluyor ama ciddi baskı olursa.

para dönüyor sonuçta ve ayakta kalmak için herşeyi yaparlar.
  • bir de "Kapatılsın demiyoruz tabii ki. Ama bu forumda olduğu gibi, küfür ve hakaret yasağı neden yok orada? Bana göre müdahale edilmesi gerek." demişsiniz. sanki kapatılsın desen kapatılacak...

aramızda bazıları kendini internet ekipler amiri sanıyor. girmezsin ve okumazsın sanki direk sana küfür edilmiş gibi alınganlık göstermen de bu forumda kilerin kendisini bu kadar doğrucu bulmasını anlamlandıramıyorum.
  • Çok ağır küfürler hakaretler de olabiliyor doğru. Küfür hakaret engelleyici bir kural da gerekiyor ama sansürcü zihniyette de olmamak lazım.

Sansür isteye isteye, Kemal Sunal filmindeki "eşek oğlu eşek" sözü bile sansürlenir oldu...

Dozunda ve kararında bir kural-denetim faydalıdır. Fazlası bağnazlıktır.

Ayrımı iyi yapıp ona göre bir düzenleme getirmek lazım. Ki ekşi sözlüğün büyük bir kitlesi var. Hassasiyetle davranılması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 17 Ocak 2019; 6:59:47 >
  • Burda herkesin kayıtlı olduğu telefon numarası var. O olmasa görürüm ben kim kime sövüyor. Her yeri kapatıp tek ses olalım siz de kına yakın. Küfür hakaret olunca zaten ordada şikayet er butonu var. Terör destekçisi dedikleriniz uzaklaştırılmış gerekirse yargı kararı ile başlıkta siliniyor daha ne? Csb den zebani den beyniniz bulanmış.
    Çek satışta birbirini dolandıran forumda gelip "terör destekçileri kapatın lan hakaret de var orda" diye yazıp tahrik etmekte ayrı bir seviye göstergesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fiiliyol -- 17 Ocak 2019; 8:4:19 >
  • ''Atatürk'ün babası belli değil'' diyen adam , tarihçi diye Cumhurbaşkanlığı sofrasında yer buluyorken...

Ama doğrudur, millet olarak kanalizasyon gibi ağzımız var. Ben dahil... Youtube'da fittnes videolarına yazılan yorumlara bakın bir. Bir da yabancılarınkilere. Hele Yozgat, Tokat , Samsun civarı yapılan ''Onbirli '' muhabbetine.

Ama Ekşi'de en komiğime giden , aslında öyle olmadıkları halde , üyelerin , böyle iri yarı , feleğin çemberinden geçmiş , bitirim tip numarası yapmaları .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sauthern Man

Küfretmek , birilerini aşağılamak hoş değil, doğrudur.
    Bazılarının havasından geçilmiyor, doğrudur.
    Klavyeden sallayanlar var, doğrudur.

Fakat öyle her beğenmediğimize müdahale etmek yanlıştır.
    Bırakın herkes istediğini yazsın, paylaşsın.

Almak istediğinizi bilgiyi alın, beğenmiyorsanız engelleyip, geçin.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    Bilgi mi :) Ekşide mi :) uykusuz geçen gecemin ardından sabah 08:35 te yüzümün gülümseyeceğini ummazdım , ansızın foruma girdim ve 2.öne çıkan bu saçma yoruma rastladım, fikir özgürlüğü ayrıdır terbiyesizlik ahlaksızlık seviyesizlik ayrıdır..ekşi az önce yazdıklarımdan..+ terör muhabbeti var tabi , küfür umrumda değil ancak ölen teröristlere acı kayıp ya da şehit tarzında başlıklar açılıyor...........

• Merak etmeyin ya site kapanır, yada sahibi içeri alınır yakında.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazar olamamış ergenlerin ağıtı.

• selodonanımhaber kullanıcısına yanıt
    Amerikada yaşıyor, en fazla erişim engeli verirler.Tr'nin en eski internet ağı. Başka serverlere taşınır, işini görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freudunpiposu

Amerikada yaşıyor, en fazla erişim engeli verirler.Tr'nin en eski internet ağı. Başka serverlere taşınır, işini görür.
    İstedikten sonra kapatırlar. Canını sıkma sen.

• selodonanımhaber kullanıcısına yanıt
    VPN var hocam haberiniz yoksa internet Türkiye'den güçlüdür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drumyr

Anonimlik ?
    Hiçbir şey yada kimse anonim değildir. Kimse kendini kandırmasın. Sadece ben seni onu tanimam ama tanıyanlar var.
    Ekşi sözlüke uyeyim ama sadece okumak icin. Dediğin gibi küfür hakaret gırla. Ama emin ol ki o kişiler hakkında yasal takip işlemleri başlatılıyor. Ancak bizim bundan haberimiz yok.
    Düşün sen orada cb ye bakana yada bir sanatçıya hakaret et bi sey yapmasınlar. Olur mu öyle şey ya. Adamın anında kapısına dikilirler. Höt dedim mi yazan kişiye popsu düşer yere.
    Ama bazi yazarlar ve yazdıkları var oturur okur takip ederim. Ama bazıları da dediğin gibi şahıslar.
    Hocam konu sahibi şahısa ne deseniz boştur çünkü bu şahış devrimci olmayı vatan hainliği falan sanıyor

Zerre tanımam etmem bu şahısı kendisinden pek de hazzetmem

Zaten Dh de de ülkenin tamamında olduğu gibi düşüncelerinizi söyleyince linç yiyorsunuz

Bundan sonra ben de böyle olacağım madem siz benim düşüncelerime saygı duymuyorsunuz ben sizinkine neden duyayım?

Cevapların birinde kürt sempatizanlığı yok efenim HDP bilmem ne

He kardeşim HDP ye oy veren herkes de kürt zaten birde lafa bak yok kürt türk laz ne güzel ayrılmışız böyle

Toplumu faşistlik yaparak ayırmanın ne anlamı var? Yarın birgün bu ülkede dış devletler (Amerika vb. ) savaş açsa birlikte çarpışmayacak mısınız bu toprağı korumak için hala neyin davası bu?

İsteyen istediği partiye oy verir eğer bir insan HDP ye oy verdim demeye utanıyorsa bu ülkede yaşamanın ne anlamı var?

Konuyla ilgisi olsun olmasın yularıdaki şahıslar için yazdım bu yazıyı umarım algıları açılmıştır biraz

Daha toplum olarak birbirimizi dinlemede anlamada sorunluyuz nasıl gelişmeyi düşünüyoruz?

İsteyen istediği yerde görüşlerini belirtir bu da sizi bağlamaz efendim siz insanların görüşlerine saygı duymuyorsanız kendi görüşlerinize de saygı duyulmasını beklemeyin

O zaman sizin dininizi imanınızı da böyle eleştirsem hoşnuza gider mi

Hayır gitmeyecek ve linç edeceksiniz çünkü sizin düşünceleriniz hep doğru ve eleştirilmekten nefret ediyorsunuz

Not:Ekşi sözlük kullanıcısı değilim girmiyorum da

Sadece düşüncelere saygı duymanızı bekliyorum

Bir yerde feministim, ateistim diyince dalga geçen bir toplum görmek istemiyorum

Tüm düşüncelere kapısı açık olan KENDİ DÜŞÜNCELERİNİ VE KARŞI DÜŞÜNCELERİ ÖZGÜR İRADESİYLE ELEŞTİREN BİR TOPLUM İSTIYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A1A9D98C6 -- 17 Ocak 2019; 10:25:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freudunpiposu

VPN var hocam haberiniz yoksa internet Türkiye'den güçlüdür.
    VPN tavsiye etmem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.