Birkaç kez baktım ama bu gece mi başlıyor yarın gece mi başlıyor çözemedim. Yani bu gece 00:00'da mı yoksa yarın gece 00:00'da mı ?
Not: Eylem genel olarak sözlük yönetimine uyarı anlamında yapılıyor yanlış anlaşılmasın, olaya hakim olanlar anlatabilir.
Olaydan haberi olmayan sözlük yazarı varsa nolucak?
bu gece 00.00 da onlarca yazarın eş zamanlı olarak bozacağı eylemdir
Merakla bekliyorum
olay ne ?
Ben olayı öğrendikten sonra hiç girmeme kararı aldım zamanında sözlük kapancak diye ortalığı velveleye verenler kendi kullanıcısını arkadan vuruyor böyle bir yönetime sahip olunan bir yerde daha fazla neden bulunayım ki.Konu herne olursa olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: car_26
olay ne ?
Bir grup Hz Muhammede küfürler etmiş.Sonra sanırım birisi polise şikayet etmiş.Site sahipleride polise küfürler eden yazarların bilgilerini vermiş Bunlarda alınıyor işte
küfür falan değil, harun yahya denilen adam sozlukte kendi entryleri sildirdiği yetmiyor şimdi userlara dadanmış, ssgde ekmeğine yağ sürmüş
Temel olarak görüş çatışması denebilir. Kullanıcıların ip adresleri savcılığa verilince -ki kanun gereği mecburidir diye biliyorum- olaylar gelişti. Muhtemelen birçok yazar rahat olamayacak.
mahkeme karari olmadan nasil veriyor?
1. ekşi sözlük polise yazar bilgilerini veriyor mu? polise bilgi vermiyorsa kime veriyor, niye veriyor? ekşi sözlük hiçbir zaman polise doğrudan yazar bilgileri vermedi zira polisin doğrudan bu bilgileri talep yetkisi bulunmamakta ancak savcılık şikayet halinde, şikayeti soruşturmaya değer görürse, doğrudan kendisi veya kendisine bağlı kolluk kuvveti olan polis veya duruma göre jandarma aracılığıyla bu bigileri bizden talep edebilir. burada talep polis veya jandarma aracılığıyla iletilmekle beraber bir savclık talebidir ve bu talebi yerine getirmemek suçtur. bu nedenle tarafımıza yasalarda bu bilgileri edinmeye hakkı olduğu belirtilmiş makamlarca usulüne uygun ve yazılı olarak yapılmış tüm resmi talepleri karşılamaktayız. ekşi sözlük kurulduğundan bu yana bu şekilde çalışmaktadır, çalışmak zorundadır. bu kanuni bir zorunluluktur.
Mecburi olduğunu biliyordum ama neden/nasıl olduğunu bilmiyordum. Bunu yazan kişi avukat sanırım hukuki terminolojiyi iyi biliyor.