Şimdi Ara

Ekrem İMAMOĞLU; Ülkemde ARAPÇA Tabela istemiyorum!? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
1
Favori
38.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

isa peygamber yahudidir Aramice kutsal mı oluyor şimdi? İsa peygamber tekrar yeryüzüne geleceğini kabul ediyorsak Aramice mi öğrenmemiz lazım

Namazda Arapça ayet okumak zorunda mıyız, asıl bu konuyu tartışmak gerekir.Vatandaş Kuranın içeriğini bilmesi için camilerde Türkçe ibadet pilot bölgelerde başlanmalıdır

ahirette iletişim için bir dile ihtiyacımız olduğunu kim söylüyor? Yaratanın dile ihtiyacı var mı insanla konuşmak için?

Alıntıları Göster
    İsa peygamber hak peygamberdir
    son din ise İSLAM dır
    Muhammed peygamber kendisine uyulması için Kuranla gönderildi ve önceki kitaplar insanlar tarafından tahrif edildiği için içindeki hükümlere uyma zorunluluğumuz bulunmuyor. Kaldı ki İslamdan başka din de ALLAH tarafından kabul edilmediği Kuranda açıkça yazıyor. islamdan başka din aramayın kabul edilmez deniyor
    Aramice öğrenmek yasak değil diye biliyorum isteyen öğrenebilir öyle bir imkanı varsa

niye arapça okumayalım ki Türkiyede doğup büyüdüm diye ölene kadar Türkçe mi konuşmak zorundayım?
    ingilizce konuşunca cool oluyorum ama değil mi kimse yadırgamıyor
    Arapça sayesinde Müslümanlar bir birlik olup birbirleriyle iletişim halinde olabilirler böylece ortaya bir güç çıkar ki adı islam birliği
    haçlı zihniyetine karşı bir güç
    ve müslümanlar tek vücut olursa müslüman ülkelerde darbe zulüm haksızlık sona erer petrolü için kimse işgale kalkışamaz milyonlarca müslümanı kitle imha silahı barındırdığı iddiasıyla katledemez
    fikir birliği çıkar ticarette ve diğer insani ilişkilerde daha kolay iletişim kurup entegre olabiliriz.
    ama birileri bunu istemiyor

Kuran arapça inmiş
    bizim görevimiz de buna uymak
    bunu değiştirmek veya tahrif etmek çevirirken kendi yorumumuzu katarak olduğundan başka şekle çevirmek olmamalı tabiki bir ayet pek çok konuya ışık tutuyor
    türkçe meali var okumak isteyene
    Arapça öğrenmemek için bin dereden su getirmeye gerek yok
    şu yaşa kadar Arapça öğrenmemek bizim ayıbımız

ahirette iletişimin Arapça ile sağlandığı ile ilgili kaynak linki paylaşmıştım
    mantıklı olan da o
    ingilizce ile sağlanması beklenemez değil mi

yaradanın demek istedin sanırım
    onun dile ihtiyacı yok ama birbirimizle bizler orda da dil ile iletişim kuruyoruz telepati ile değil
    cennette de konuşma olacak iletişim için bu kuranda yazıyor

yıllarca ezan Türkçe okutuldu ALLAH yerine tanrı dendi ekber -en büyük- yerine ulu dendi
    yahu bu ülkede halk kendi kendini yönetiyor değil mi
    öyleyse çoğunluğu müslüman olan bu millet ne diye Kuranı indiği dille kendi istediği dilde ibadet edemeyecek?
    ezanın aslını bozma ve dini birilerinin isteğine arzusuna uydurma gibi bir zorunluluğumuz mu var bizim
    sırf bir avuç azınlık öyle istiyor diye öyle mi olacak?
    aynı darbe yapan bir avuç insanın ülkeyi yönetmesi gibi birşey bu
    çoğunluğun isteğine aykırı olsa da sırf milliyetçilik adına batıya yalakalık uğruna halkı sahip olduğu dini değerlerden uzaklaştırıp batının kültür emperyalizmine esir etmeye çalışmak değil de nedir bu?
    yarın da biri ingilizce evrensel dil duayı ingilizce yapın derse ona ne diyeceğiz şimdiden itiraz metnimizi hazırlamaya başlayalım o zaman
    yakın zamanda fransızca ülkemizde yabancı dil olarak okutulmuştu o zaman da fransızca olarak namaz kılın dua edin mi denecekti? kim bunun karar mercii batılı devletler mi?
    ben nasılsam herkez öyle olsun zihniyeti yanlış
    tornadan çıkmış gibi aynı düşünen insan yetiştirme fikrinin birer yansımaları bunlar
    istediğin dille dua edebilirsin ALLAH işitir bağırmana gerek yok kalplerin özünü bilir o

Arapçaya karşı bir başkaldırı var ama ingilizceye karşı olabildiğine müsamaha var
    bu ingilizce ülkemizde darbeye destek veren ve bizzat darbeyi yöneten amerikanın konuştuğu dil değil mi yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum

• Bunun CHP kaleleriyle ne alakası var? CHPnin sittin sene başa gelemeyeceği yerlerde yaşadım ve yaşıyorum gırla İngilizce tabelalar var. Beraberinde kafesine, giyim dükkanından lokantasına kadar. Boş yapıyorsun, yapma.

Edit: lingua franca ya da global dil nedir bir bak istersen. İngiliz turist gelmiyormuş da bilmem ne. Turizmde iletişim söz konusu olduğunda milliyet geçerli olmuyor pek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mayonnaisse -- 21 Temmuz 2019; 0:37:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çikolataya bak çikolataya. Allah'ın kara cahili (by the way, did I say that I'm the master of kinaye).
  • ona kalsa arapça ezanda okutmazdı ya tipik arap islam alerjisinin temsili
  • GhotSht G kullanıcısına yanıt
    her gün okunan 5 vakit ezana nasıl tahhammül ediyosun ama edemiyorsan yunanistan bir adım ötede
  • araplar müslümansa kardeşimizdir sadece onlarda değil yahudi veya ermenide olabilir müslüman olmak koşuluyla
  • düz mantık Muhammed peygamberi de sevmeyen toplum oluşuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • badboy3304 kullanıcısına yanıt
    atalarını toprağa gömdüğümüz yeri hatırlatıyordur kesin
  • Ruoja kullanıcısına yanıt
    forumchphaber topluluğuna bakarak bu kanıya ulaşma bence
  • Türklerin soyu gök türklere dayanır. Atalarımızın müslümanlık inancı yoktur, gök tanrı inancı vardır.

Müslümanlık daha sonradan gelmiştir. Osmanlı döneminde günümüze kadar yayılmıştır ve yok olmamıştır. Günümüz de dünya üzerinde müslüman sayısı her geçen gün azalmaktadır.

Ülkemizde Cumhuriyetçilik - laiklik anlayışı ile müslümanlık devlet işlerinden ayrılmıştır. En doğrusu laik devlet anlayışıdır..
  • Suriyeli istemiyorum.

Arapça gördüğüm yere de para kazandırmam.

Paraya tapanlar, para için her şeyi yapan onursuzlar, vatanını kimliğini de üç kuruş suriyeli parasına satarlar.

Sonra da burda gevşek gevşek "OMO PORO OROPLORDO" yazar.

Siz kendinizi paraya satıyorsunuz diye herkes sizin gibi yapacak diye bir şey yok.

Bu kafayla iki nesil sonra müslüman kalmayacak ülkede.

Neyse aslında daha ağır yazacaktım da, yüzleri kösele olmuş nasırlanmış artık.
  • anne ben faşist olcam yam yam yam
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.