Şimdi Ara

Ekrem İMAMOĞLU; Ülkemde ARAPÇA Tabela istemiyorum!? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
329
Cevap
1
Favori
37.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
233 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim oturduğum yerde de böyle tabelaları var bunların. Silahla basıp aşağı indirmek lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C0609E675

Farkli dillerde aciklama yazilabilir ama dukkanin resmi ismi Arapca olamaz. Arapcayi gectim Turkce harici bir kelime olamaz, firmanin kendisi yabanci degilse, Microsoft, IBM, vs. Dukkanin ismi Turkce olduktan sonra altina istedigi fantastik dilde aciklama yazabilir.
    Tamam da. Biraz saçma olmamış mı? Yabancı isimli o kadar çok türk firması var ki. Her dilden var. Bence de firma adı ana dil daha doğru ama o zaman ingilizcelere de dikkat edilmeli.
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Edilmeli zaten, firma ismi Arapca, Ingilizce, Cince, vs olmamali, sadece Turkce olmali. Dedigim gibi esnaf musteri cekmek icin istedigi dilde aciklama yazabilir ama firma ismi Turkce olmali.

Bir de su var, firmalarin ticaret odasina kayit oldugu isimle disariya gosterdikleri isim genelde tamamen farkli. Mesela Index Bilgisayar. Index Bilgisayar her yerde kullandiklari isim ama firmanin asil ismi İndeks Bilgisayar Sistemleri Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Unvanin tamamini vermeseler bile en azindan ismi ayni olmali.
  • Bazıları para için bu yapılır mı demiş. O dükkan zaten para için açılmış. Başka bir amacı yok ki. Ayrıca o kadar ingilizce tabela var ki. Onlarda vatana ihanet ediyor mu?

Latin harfleri türklerin asıl harfleri değildir. Osmanlıca olarak da çok uzun bir süre arap harfleri kullanılmıştır. Bu yüzden latin harfler olur demek te biraz garip.

Bence bunu bir sisteme oturtmak lazım. Kural konmalı. Ancak kalkıp da böyle itici bir tutuma gerek yok bence.

Ayrıca yurtdışında türk markaları görmek hoşunuza gitmiyor mu? Eğer bu kötü birşeyse bu da olmamalı. (Bunu genelleme yaparak tüm arapça yazılara karşı olanlara söyledim.)

Bence abartı olmadan yeteri düzeyde arapça reklam sıkıntı olmaz. Ancak bazıları çok abartıyor kendimi arap ülkesinde sanıyorum. Öyle yerlere insanın giresi gelmiyor zaten.
  • yav bi geç hadi ya gerçek dünyada yaşıyoruz cennette değil nasıl kafalar bunlar ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Araplar olmasa ülkenin ekonomisi allak bullak olur. Tamam anladık sırf islam dusmanliginizdan sadece arapçaya karsisiniz ama gerçekten milliyetçi olsaydınız birazcık da ulkenin ekonomisini dusunurdunuz. Ama sizde nerde..
    birakin artık bu yalandan Türkçülük hayraniymiş gibi gozukmeyi. Bi taraftannsahte milliyetçilik yapip bir taraftan zulüm 1453 de başladı diyen zihniyetsiniz. Bunu herkes biliyor. Yalandan bana cevapda yazmayın boşuna.
    Bugün nişantasinin ve Beşiktaş'ın chp li çağdaş sosyetesi Arapların ekmeğini yiyor. Onların sayesinde ayakta duruyor.
    sokakta dilenen, her ay maaş alan, çocuk parası alan binbir türlü yardım alan arap mı ülkenin ekonomisini ayakta tutuyor? Türkiyenin ekonomisi bunlara kaldıysa işimiz yaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tornado of Souls

Gavur kelimesi hakaret olduğu için ona 'gayrimüslim' deniliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• %100 haklı, arap zihniyeti karanlıktan ibarettir.
  • Ülkemde sadece arap ismi verilmiş karabaşlar istiyorum.
  • evet basimizdakilerin sayesinde 2023 hedeflerine adim adim gdiyoruz.

Yil 2025
    Suriyeliler: Ulkede Turkce tabela gormek istemiyoruz.

• 10 insandan en kötü 7 si ingilizce tabelayı anlar ama 10 insandan 8 i arapça tabelayı anlayamaz.ingilizcs hariç Türkçe olmayan tüm tabelalara karşıyım dünya dili ingilizce zaten...

• hatta gelen araplardan fazla fazla para alinmali dukkan aciyosa 10 kati vergi alinmali nasilki onlar umreyi hacci para satiyorlarsa bize aynisini yasamalilar

• kratosunbicaklari kullanıcısına yanıt
    Azılı bir troll muhtemelen inanarak söylüyorda olabilir soylu 15 temmuzda suriyeliler sayesinde kazandık demişti akepe seçmeni böyledir..

• Bizi defalarca komple yok etmek isteyen ingilizin fransızın almanın dillerine gelince onlar cici arapça olunca istemezük.

Pkk-pyd'yi ülkesinde besleyen ve bizim ülkemizde terör olaylarına destek veren, ülkemizi bölüp parçalamak için elinden geleni yapan zalimlerin dillerine meraklı, adeta celladına aşık olmuş ahmaklar, içlerinde ki İslam düşmanlığını arapça tabela istemeyiz adı altında neşrediyorlar.

Yemezler. Avrupa abd ananızı ...ti hala adamların diline meraklısınız.

Allah topunuzu ıslah etsin.

• Peygamber Efendimiz (SAV) ne buyurmuş : Ben Arabım amma Arab benden değil diye söylemiş.Yani Arablar hain yaramaz millet diye söylemiş. Nokta

• banadabirbardaksu kullanıcısına yanıt
    Yakinda onlar sana Yallah dyecek zaten.Suriyeliler bir proje ic savasin temelleri.O gun geldiginde gorecem szin gbilerin suratlarini.+ blok

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.