Şimdi Ara

Ekrem İmamoğlu'na Sahte Diploma Soruşturması (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
1
Favori
10.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biyolojiden mezun olmayanları orada Tıp fakültesine almıyorlarmış.

Bu yönlerini takdir ediyorum.

Dünyanın en iyi sağlık sistemini kurabilmiş Türk devlet aklını da daha çok takdir ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu trol turnusolu resmen. Basıyorsun bloğu, forum güzelleşiyor. Mesela yukarıdaki gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 24 Şubat 2025; 16:25:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Her zaman diyorum dostum. Bu ulkenin en buyuk bekaa problemi Halk! Maalesef, su ulke topraklari uzerindeki halkla, Alman halkini takas etseydik, Almanya batardi, Turkiye de ilk 10 ulke arasina girerdi 20 yil icinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 24 Şubat 2025; 16:30:50 >
  • Terliğe oy veririz diyen kitle daha içeriği bile anlamadan otomatik, canhıraş savunma içinde.

Kendileri gece gündüz çalışıp, bin bir emekle o bölüme girse ama bir başkası denkliği bile olmayan, taban puanı yerlerde sürünen dandik bir üniversiteden parayla rahatça geçiş yapsa ne düşünürlerdi acaba ?

85 milyonluk ülkede halen muhalefet şöyle ülkeyi heyecanlandıracak, vizyon sahibi, donanımlı, dürüst birini bulamadı. Böyle birini savunmak için kendisini parçalıyor. Her gün başka bir skandalı patlıyor.

Köfteci dükkanından on milyonlarca dolarlık serveti nasıl yaptın diye sormuyor.

Her zaman diyorum. Erdoğan'ın şansı bu vizyona sahip muhalefet.

Kılıçdar, ekmeleddin vs adaylar...

En son bu kişi.

Halen de Erdoğan seçime girip yine silip süpürecek diye ödleri kopuyor.

Erdoğan'ın 1000 yıl ömrü olsa bu muhalefet ile 1000 yıl başkanlık seçimi kazanır.

Konu da güzel troll bloklama konusu olmuş. Ekrem İmamoğlu'na Sahte Diploma Soruşturması 

İmamoğlu gidici | Kurt | Nihat Genç

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

İstanbul Üniversitesi sizin canbazlığa son vermiş, şimdi sen anlat reisinizin belgesi onayı nerede?

• MUTLAK BUTLAN

Butlan kelimesi etimolojik köken olarak hükümsüz, geçersiz anlamına gelmektedir. Hukukta ise butlan yapılan hukuki işlemin temelinde bir eksiklik veya bozukluk olması sonucu hükümsüz olmasını ifade eder. 

​Butlan bir diğer deyişle yapılan işlemin tam ve eksiksiz olmasını sağlayan kurucu unsurlardan birinin eksik olması demektir. Mutlak butlanda ise bu aykırılıklar sonucu sonrasında dahi tarafların iradeleriyle işlemi geçerli hale getirememesidir. Mutlak butlan oluşturan sebeplerin varlığı taraf iradesi ile geçerli hale gelemeyecektir. Mutlak butlan mahkeme tarafından re’sen tespit edilir. Mutlak butlan ile hükümsüz kalan bir işlemin geçerli olması için baştan itibaren en baştan kanuni şart ve esaslara uyularak yapılması gerekmektedir. 

​Mutlak butlan çoğunlukla bir hukuki işlemin; hukukun emredici kurallarına, kamu düzenine, ahlaka ve kişilik ahlaklarına aykırılık sebebiyle doğar. Mutlak butlan ise sakat olan işlem baştan itibaren geçersizdir ve herhangi bir hukuki sonuç doğurmaz. Bir işlemde mutlak butlan yaratacak sebeplerin var olduğunu herkes her zaman ileri sürebilir. Mutlak butlan davası için zamanaşımı süresi yoktur. 

​Mutlak butlan sebepleri şöyle sıralanabilir:

1- Hukuka aykırılık: Sözleşmenin direkt konusu hukuka aykırı ise (yasa dışı faaliyetin yapılması için yapılan bir sözleşme) mutlak butlan ile geçersizdir.

2- Ahlaka aykırılık: Mesken olarak tutulan evin kumarhane yahut randevu evi olarak kullanılması

3- Kamu düzenine aykırılık

4- Şekil şartlarına uymama: Kanun, bazı sözleşmelerin (taşınmaz satışı sözleşmesi yazılı şekil şartına bağlıdır.) geçerli olabilmesi için belli şekil şartlarına uymasını şart kılabilir. 

5- Fiil ehliyetsizliği: Tam ehliyetsiz (küçük yahut kısıtlı olmasına bakılmaksızın ayırt etme gücü olmayan) kişilerin yaptığı sözleşmeler mutlak butlanla geçersizdir.

YÖK, düzenlediği raporu İstanbul CBS'ye göndermiş.

bence Cumhuriyet Savcısı gerekli tahkikatı yaptıktan sonra DAVANAME düzenleyerek "diplomanın mutlak butlan sebebiyle geçersiz sayılması" için dava açacak.

fakat üzerinden 30 yıl geçtiği için soruşturma ve ceza zamanaşımı geçmiş olduğundan ceza davası açmayacak.

• fluox kullanıcısına yanıt

diploma sahte demiyorlar.

yatay geçiş yapması yanlış diyorlar.

yatay geçiş hukuka aykırı olduğundan, İst. Üniv. öğrenci olmaması ve diploma almaması gerekirdi.

• Bu diploma soruşturması ile ilgili İmamoğlu 26 Mart'ta ifadeye gidecekti bildiğiniz üzere.

Ama kendi isteği ile bunu ileri bir tarihe alınmasını istemiş. Bir mazeret dilekçesi sunmuş. Bu yüzden ifade işlemi 5 Mart'a ertelenmiş.

Ekrem İmamoğlu'na Sahte Diploma Soruşturması
    Ekrem İmamoğlu'na Sahte Diploma Soruşturmasıdha | demirören haber ajansı
    'Sahte diploma' soruşturması: Ekrem İmamoğlu 5 Mart'ta ifade verecek
    https://www.dha.com.tr/politika/sahte-diploma-sorusturmasi-ekrem-imamoglu-5-martta-ifade-verecek-2589928
  • Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Erdem Atay da böyle diyor, ki adam muhalif! 2023 başında mı ne dile getirmişti bu konuları.

Anlamakta güçlük çekiyorum, diplomaya bu kadar takılacağınıza neden cidden liyakatı sorgulamıyoruz? Türkiye'nin en köklü partisi çıkara çıkara bu iki adaya mı kaldı?

Yahu adam belediyecilikte hangi noktaya taşıdı ilçesini şehrini mesela? "Engelleniyorum" diyen Ekrem'in metro ihaleleri ne oldu sahi? Ne oldu bu yılan hikayesine dönen halkalı-kirazlı metro ihalesi? Niye iptal? Gelin bunları konuşalım.

Bu ihaleyi bi Cüneyt Özdemir bir de Erdem Atay gündem yaptı? Akp li bu arkadaşlar, öyle ya!

Bi diplomaya kaldık. Proje yerine sadece kent lokantası konuşur olduk. Buna sevindik.

Bak iç dış politika konularına hiç girmiyorum bile! Net bir fikri olduğunu da zannetmiyorum ayrıca.

Ha seçilebilir mi? Seçilir bu gidişle eyvallah, halkın kararı. Ancak ne diyeyim, yazık olur.

• Ekrem İmamoğlu'na Sahte Diploma Soruşturması

Takip ettiğiniz Fuat Uğur'un arkadaşıymış. Şakacı okyanus ötesini özlemiş.

• Enver Aysever Sosyalist ve TKP'li artık kimlerden medet ummaya başladınız. Okyanus ötesi meraklısı minnak şakacı seni Ekrem İmamoğlu'na Sahte Diploma Soruşturması 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 25 Şubat 2025; 9:21:18 >
  • Güzel reklam oldu İmamoğlu için.

Eyyy İmamoğlu, öyle diplomanı her yerde göstermenin lüzumu yok.
    Olan var olmayan var.

• En başından beri söylüyorum, İmamoğlu'nu yıpratma girişimleri Mansur Yavaş'a fayda sağlar. Muhalefetin en güçlü adayı CHP anketlerine göre , sokağa göre de Mansur Yavaş. Dolayısıyla İmamoğlu'nu yıpratmak Erdoğan'ın işine yaramaz, en güçlü rakibini tek bırakacak bir strateji olmaz.

Bu olay Mansurcular ile Ekremciler arasındaki bir mücadele. Muhalefetin Memleketin dertleri ile alakaları yok , kim yönetecek, güç kimde olacak, meseleleri bu.... Zavallı muhalif seçmenler..... Zavallı ülkem bunlara umut besliyor.............

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt

Hangi yönetmelik?

Geçilen okulun yönetimi hiç bakmaz mı talebe nereden ve hangi seviye ile bana gelmek istiyor?

O zaman önüne gelen talebe girsin görece yüksek puanlı fakülteye.

Bakmaması mümkün değil. Bir fakültenin diğer fakültelerden oluşacak yatay veya dikey geçiş başvurularına karşı oluşturduğu bir komisyon illa ki olur ve vardır da.

Bu resimde ki en son S400 üstüne oturacağım diye beyanlar veriyorduEkrem İmamoğlu'na Sahte Diploma Soruşturması 

Referansa bak hizaya gel

Anladın sen.Ekrem İmamoğlu'na Sahte Diploma Soruşturması 

• Size başka bir teori sunaym . Sakın bu Diploma işinin asıl faili Ekrem İmamoğlu'nun kendisi ve iletişim ekibi olmasın. İmamoğlu gündemde olmayı, konuşulmayı seven yüksek Egolu bir isim. Biz 5 senedir İmamoğlu'nun adaylığını konuşuyoruz. İmamaoğlu kavga ve mağduriyet yolu ile gündemde kalarak Mansur Yavaşa karşı adaylığını perçinliyor olabilir. Ön seçim muhabbeti de bu yüzden öne atıldı...

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.