Şimdi Ara

Ekranin sol köşede siyah çizgi var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler pc ye dün driverpack ile driverleri guncelleştirdim gece kapattim sorun yoktu sabah açtigimda ise ekranin sol köşesinde böle bir çizgi var daha laptop 3 aylik ekraninda so run olacxagini sanmiyorum drp yüzüne oldu galiba lütfen yardim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Ekranında Siyah Çizgi Sorunu

Birçok kullanıcı, laptop ekranlarında siyah çizgilerle karşılaştıklarını bildirmiştir. Bu çizgiler yatay, dikey veya çapraz olarak görünebilir ve ekranın görünürlüğünü önemli ölçüde bozabilir.

Ekranda Siyah Çizginin Nedenleri

Ekranda siyah çizginin birkaç olası nedeni vardır:

• Donanım Sorunları: Ekran kartı, ekran kablosu veya LCD panelindeki arızalar siyah çizgilere neden olabilir.
    • Yazılım Sorunları: Eski grafik sürücüleri veya uyumsuz yazılımlar da bu soruna yol açabilir.
    • Fiziksel Hasar: Laptop düşürülmesi veya çarpılması, ekran panelinde hasara neden olarak siyah çizgiler oluşturabilir.

Bilgisayar Ekranında Siyah Çizgi Çıkması Durumunda Yapılması Gerekenler

Ekranınızda siyah çizgiler fark ederseniz, sorunu gidermek için şu adımları deneyebilirsiniz:

• Yeniden Başlatın: Bilgisayarınızı yeniden başlatmak, geçici yazılım sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir.
    • Grafik Sürücülerini Güncelleyin: Grafik kartı sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin.
    • Donanımınızı Kontrol Edin: Ekran kablosunu ve diğer donanımları gevşeklik veya hasar açısından kontrol edin.
    • Fiziksel Muayene: Ekranınızda fiziksel hasar olup olmadığını kontrol edin.
    • Profesyonel Yardım Alın: Sorunu kendi başınıza çözemiyorsanız, bir teknisyenden profesyonel yardım almanızı öneririz.

Ekranda siyah çizgi sorunu, çok çeşitli nedenlerden kaynaklanabileceğinden, sorunun nedenini doğru bir şekilde teşhis etmek ve etkili bir çözüm bulmak için adımları dikkatli bir şekilde izlemeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • up
  • up
  • fbli_s.osman kullanıcısına yanıt
    Bir print screen alır mısın? Ya da tabletten o bölgenin fotoğrafını çekebilirsen iyi olur.
  • http://i.hizliresim.com/B0LMZM.jpg
     Ekranin sol köşede siyah çizgi var Ekranin sol köşede siyah çizgi var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Sorun ekranda değil gibi duruyor. Garantiye almak için print screen'e basıp paint'e yapıştırın. Orada çizgi görünüyorsa ekranınızda sorun yoktur.

Bence sorun ekran kartında. Kullandığınız program yedekleme yaptıysa ekran kartının eski driver'ını yükleyin. Ya da silip yeniden driver'ı yükleyin.

Bu da fayda etmezse sistem geri yükleme'yi deneyebilirsiniz. Program büyük ihtimalle güncellemeden önce geri yükleme noktası oluşturmuştur. Sistemi düne, güncelleme yapmadan önceye geri yükleyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • paint yaptım ve orda çizgi görunmedı

dediğiniz programı sıldım malesef gitmedi sistem geri yüklemede dune gidemedım tek çare format gözüküyor

bide şuanda o çizginin başı yanı ekranın kenarı hafif yeşil çalıyor mause ilen farkına vardım moniterde mi sorun olmuştur
    Print screen yapınca paint'te çizgi gözükmediyse sorun ekrandadır. Ama güncelleme yapınca sorun ortaya çıktığı için ben driver'da sanmıştım. Dediğiniz gibi yeni bilgisayar ama şu an için ekranda gibi duruyor. Garantisi varsa bence hiç formatla uğraşmayın. Artık 1 haftada geliyor bilgisayarlar.
  • hmm ama dün ne olduysa driver packdan sonra oldu of of
    driver'dan gibi duruyor ortaya çıkış nedeninden dolayı. ama driver'ı silince düzelmemiş. maalesef fazla yardımcı olamadım.
  • Size tavsiyem bundan sonra sürücü güncellemeleri yapmak için hiçbir program kullanmaman. Güncelleyeceğin sürücüleri kendin elle güncellersen sorun yaşamazsın. Bikaç sene önce ben de bir güncelleme programıyla tüm sürücüleri otoamik güncellemiştim ve sistem bildiğin kafayı yemişti format atmak zorunda kalmıştım.
  • format attımda sonra düzelme şansı varmıdır ?
  • Arkadaş driver pack kullanmış. Başka bir programla yeniden güncellese sorun düzelebilir mi sizce? Driver reviver'ı kullanıyorum ben şimdiye kadar sorun çıkarmadı.
    Sorun ekrandaysa format hiçbir işe yaramaz.

Ama sorun yazılımda ise format düzeltir. Ama formattan önce driver güncellemesi ile sorun çözülebilir bence.
  • driver guncelemesı bakcam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.