Şimdi Ara

Ekranım bir anda böyle oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
52
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ekranım bir anda böyle oluyor hiçbir şey yokken nedeni nedir ekran kartıyla mı alakalı tamiri var mıdır?nasıl çözebilirim bu sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• anakartında "şişmiş kondansatör" var mı bakmalısın (kasanın kapağını açıp göz ile bakmalısınız) dokunmayın statik elektrikten dolayı. o şişmiş şeyler şuna benzer: Ekranım bir anda böyle oluyor

eğer anakartta birşey gözükmüyorsa ekran kartındadır sorun büyük ihtimalle. tamiri olur mu bilmiyorum ama yazılımsal olacağını sanmiyorum. bi kablolarını değiştir, eğer varsa başka porta falan tak. ilk bakışta birşey söylemek güç.

eğer arkadaşında da bilgisayar kasası varsa onun ekran kartını deneyebilirsin ( tabii ki güç kaynağının watt ı önemli)

ne yaptığında böyle bir hata çıkıyor? masaüstündeyken mi yoksa oyuna girmeye çalışırken mi müzik dinlerken mi?

kondansatörleri kontrol et, sorunun ne zaman olduğunu yaz, bir de sisteminin detaylarını yazarsan iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mikailc78

anakartında "şişmiş kondansatör" var mı bakmalısın (kasanın kapağını açıp göz ile bakmalısınız) dokunmayın statik elektrikten dolayı. o şişmiş şeyler şuna benzer:

eğer anakartta birşey gözükmüyorsa ekran kartındadır sorun büyük ihtimalle. tamiri olur mu bilmiyorum ama yazılımsal olacağını sanmiyorum. bi kablolarını değiştir, eğer varsa başka porta falan tak. ilk bakışta birşey söylemek güç.

eğer arkadaşında da bilgisayar kasası varsa onun ekran kartını deneyebilirsin ( tabii ki güç kaynağının watt ı önemli)

ne yaptığında böyle bir hata çıkıyor? masaüstündeyken mi yoksa oyuna girmeye çalışırken mi müzik dinlerken mi?

kondansatörleri kontrol et, sorunun ne zaman olduğunu yaz, bir de sisteminin detaylarını yazarsan iyi olur.
    merhaba çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için benim için gerçekten önemli,öncelikle anakartı kontrol ettim dediğiniz gibi şişmiş kondansatör göremedim hdmi dan vgaya dönüştürüyle kullanıyorum ekran kartını ekran kartımda vga harici giriş yok problem acaba ondan mı bilmiyorum ancak ondaysa neden kapatıp bekledikten sonra düzeliyor anlamadım bana mantıklı gelmiyor bu durum.ikincil olarak arkadaşım yok güç kaynağım 600 wat.Yük boştayken youtubeda takılırken veya oyun oynarken çıkıyor bu problemle dün gece oyun oynarken bu sabah ise tarayıcıda gezinirken karşılaştım.Problemle karşılaştıktan sonra gpu z programını açıp değerleri kontrol ettim.Sistem stabil çalışırken aldığım değerler ile bozulma yaşandığı andan itibaren aldığım değerler aynı.(sağ taraf stabilken değerler ) Ekranım bir anda böyle oluyor Ekranım bir anda böyle oluyor Ekranım bir anda böyle oluyor Ekranım bir anda böyle oluyor Ekranım bir anda böyle oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ghimox -- 23 Haziran 2020; 19:18:27 >

• Ghimox kullanıcısına yanıt
    Başkan bir monitörde deneme şansınız varsa denemenizi öneririm. En azından sorun monitörde mi değil mi anlamış oluruz. (monitör olmasına gerek yok, lcd tv ye de baglayabilirsiniz).

Eger tv yada başka monitörde de hata veriyorsa başka kablo ile deneyin.

Eğer ekran kartı görülebilen yerdeyse onda da kondansatorleri kontrol edebilirsiniz göz ile.

Ekran kartı marka model nedir bilmiyorum ama son driver ları yüklü mü? Kontrol edin.

Yine gözle görülen hiçbir hata yok ise aklıma son çare olarak ekran kartının devrelerinde bir sorun olabileceği geliyor. O zaman teknik servisin yolunu tutmalisiniz. Benim şahsi görüşüm bu yönde..

• mikailc78 kullanıcısına yanıt
    Abi sanırım problem monitörde çünkü monitörün bilgisayarla olan tüm ilişiğini kestiğimde monitorün stok gelen uyarısı da bozuluyor

• Ghimox kullanıcısına yanıt
    Denemelisin, belki hem monitör hem ekran kartı olabilir, sadece monitör de olabilir.. Lcd tvse veya başka monitörde denediğinde ortaya çıkar..

Oyun denersin, müzik / video açarsın, elinde varsa 1080 film açıp denersin. Sonucunu yazarsan yardımcı olmaya çalışırım tekrardan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.