Bilgisayarımda bir problem var. Ve bunu bir türlü çözemedim. Masa üstündeki bütün simgeler büyümüş. görüntü ayarlarındna görüntü ayarlarında 1024x768 i seçiyorum. bilgisayarı yeniden başlattıgımda bağdaştırıcınızda hata olabilir mesajı verıyor. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkurler.
ekran kartının driverlarindan kaynaklanan bir sorun vardır buyuk ihtimalle yada ekranın kendini yenileme hızı arttırıldıysa bu ayarlarla desteklemiyor olabilir çözüm için önerim ekran driverlarını yeniden kurman vede ayarlardan resulatiınu düşürmen 50 hz falan
hertzle oynamana gerek yok bence. driveri yükle çözülür sorun.
Tekrar merhaba....
Bilgisayar konusunda bilgim az oyuzden ekran kartımın ne olduğu nasıl anlayabililirim ve driverini nasıl bulabılırım
İlk açılırken ram saymadan önce üstte yazar ne olduğu
veya da
bilgisayarıma sağ tıkla aygıt yöneticisine gir eğer xp kullaniosan DONANIM seçeneğinin altındadır AYGIT YÖNETİCİSİ aygıt yöneticisini açtıktan sonra ekran bağdaştırıcıları die bişiy göreceksin ona çif tıkla görürsün...
aslında eğer iconları büyük göriosan tunep proramının içine de işine yarar bişiy var bi dene istersen...
Bilgisayarımda bir problem var. Ve bunu bir türlü çözemedim. Masa üstündeki bütün simgeler büyümüş. görüntü ayarlarındna görüntü ayarlarında 1024x768 i seçiyorum. bilgisayarı yeniden başlattıgımda bağdaştırıcınızda hata olabilir mesajı verıyor. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkurler.
quote:
ekran kartının driverlarindan kaynaklanan bir sorun vardır buyuk ihtimalle yada ekranın kendini yenileme hızı arttırıldıysa bu ayarlarla desteklemiyor olabilir çözüm için önerim ekran driverlarını yeniden kurman vede ayarlardan resulatiınu düşürmen 50 hz falan
Sorun büyük ihtimalle Ekran kartından kaynaklanıyor olabilir demek doğru olabilir eğer XP işletim sistemi kullanmıyor isen. Eğer XP kullanıyor isen muhtemel baka problemlerde olabilir. İlk kurulumda dahi monitör destekliyorsa zaten 1024*768 çözünürlülüğe Ekran kartı driverlarını tanıtmadan ulaşabilirsiniz.
Bir şey sorucam Renk olarak en çok kaça kadar destek veriyor ???
Bilgisayarım sağ tık > Özellikler > Donanım > Aygıt yöneticisi' ne girersen problemli olan aygıtlarının yanında soru işareti veya ünlem görürsün oradan driver ile ilgili bir problemin varsa ne olduğunu anlayabilirsin.
merhaba
Arkadaşlar ilginiz için teşekkürler... Göstermiş olduğunuz yolları görmeden önce kendi kafama göre bir şeyler yapamaya çalıştım.
D sürücüsünün içinde ekran kartı diye bir klasör gördüm büyük ihtimal bunu bilgisayarcı açmışıtır. Herneyse ekran kartının ne olduugnu tesbıt etmek için note pad klasörününü içine baktım. ve orda NVIDIA Display Driver for Windows 9x version 4.12.01.0377, 02/08/2000 yazıyordu. sanırım bu dur diye yine forumda yer alan güncel sürücüler baslıgında yer alan NVIDIA 98 sürücüsünü indirdim. 1024x768 seçeneğini seçtikten sonr abilgisayarı yeniden başlatmaya çalıştım. ancak windows güncelleştiriliyor yazısından sonra kursör yanıp sönüyor ancak 30 dk beklememe rağmen bilgisayar açılmadı. reset yaptım. bu sefer güvenlik kipinden başlatma önerge sayfası geldı. normal başlat komutunu verdım. windows açıldığınd a bağdaştırıcınızda hata oalbılır veya geçerli ayarlar donanımınızla çalışmıoyr olabilir hata mesajı verıyor.
Sizin benden istediğiniz bilgileri vermek isterim yeni önerileriniz için...
1-windows 98 kullanıyorum 2-renk ayarları 640x480, 800x600, 1024x768 gösteriyor. 3-ekran bağdaştırıcısına baktım NVIDIA RIVA TNT 2 MODEL 64/MODEL 64 PRO yazıyor(tabi ben sürücü günçelleştirmesi yapamadan önce bu mu yazıyordu bilmiyorum)
Yardımlarınız için şimdidien teşekkurler
peki senin bilgisayarcın sana böyle bi cd verdimi?(nvidia tnt2....)
Merhaba
Bilgisayar eski 4 sene önce almıştım.
Bilgisayarcı vermış mı vermemış mı bılmıyorum ama drıverların arasın da boyle bır şey yok
Biraz geç yazdım kusura bakma ama eğer duruyorsa eski driverlarına geri dön...
masa üzerine gelip sağ tıkla özellikleri tıkla . açılan menüden ayarlar kısmını oradan iese geliş butonunu tıkla açılan yeni menüde DPI ayarı diye bir bölüm göreceksin onu 69 dpı yaparsan normale döner.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme