Bilgisayarıma çok aptal bir virüs soktum. Bu da benim sinirlerimi bozmaya başladı. Bilgisayarda işlem yaparken ya da bilgisayar sadece dururken, hiç farketmiyor. Belli aralıklarda bilgisayarımın yazma ekranındaysam yazma ekranına, oyunsaysam çıkma komutu olarak algılanıyor (q tuşu olduğundan dolayı), normal internette sörf yapıyorsam da firefoxta her hangi bir tuşa bastığınızda altta beliren arama penceresi beliriyor ve "qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq" yazıyor. Bunlar genelde 6-7 tane q ile başlıyor ve devam ediyor. Cidden çok sinirimi bozmaya başladı. Sims 3 Seaons yükledikten sonra bu sorunu yaşamaya başladım. Bilgisayarı geri yüklemem çözüm olur mu? Oyunla ilgili her şeyi silmem mi lazım? Bilgisayarı Eset Nod32 ile tarattım 1-2 tane virüs buldu onlar da temizlendi.
Tuşta bir sorun olduğunu sanmıyorum, format atmak da istemiyorum verilerimin yedeği yok. Yedeklemek için hard disk bağlasam virüs oraya da geçecektir diye yapamıyorum...
Şöyle bir durum da var, bu metini not defterinde yazdım arkada firefox açıktı. Çubuk not defterinde olduğu halde bu qqqqqlar firefox'ta alttaki arama şeyinde belirdi yine. Oyundayken de oyunda ve firefoxta çıkıyor karşıma. Nasıl bir illetse artık. Geri yükleme yapacağım birazdan.
malwarebytes anti malware kurun ve sistemi taratın derim. veya hijackthis ile de çalışan zararlı uygulamaları görüp silebilirsin.
malwarebytes'i indirdim kurdum şimdi taramaya başladım. bir yandan nod32 genel taramaya devam ediyor. teşekkür ederim şu dediğiniz 2. programı indirmedim onun için karışık demişler bilgisayar zaten bugün bu qqqqq şeyinden ötürü iyice kafayı yedi, daha da fena hale getirmeyeyim dedim.
Bu da pek işe yaramadı sanırım 1 dakika bilgisayara bakmadım tvye kaydı gözüm, tekrardan mause'u oynattığımda bir sürü qqqqqqqq belirdi...
yok bee karışık falan değildir burdan indir dosyayı çift tıkla çalıştır. açılan pencerede I accept i tıkla anlaşmayı kabul et en üstteki ''Do a system scan a log file '' tıkla ve sisteminin logunu alsın txt dosyası açılır o metin belgesinde yazan herşeyi buraya kopyala yapıştır bakalım bi sorun varmı ..
yok bee karışık falan değildir burdan indir dosyayı çift tıkla çalıştır. açılan pencerede I accept i tıkla anlaşmayı kabul et en üstteki ''Do a system scan a log file '' tıkla ve sisteminin logunu alsın txt dosyası açılır o metin belgesinde yazan herşeyi buraya kopyala yapıştır bakalım bi sorun varmı ..
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.4 Scan saved at 15:13:25, on 17.11.2012 Platform: Windows 7 SP1 (WinNT 6.00.3505) MSIE: Internet Explorer v9.00 (9.00.8112.16455) Boot mode: Normal
Aşağıdaki işlemlerin yanındaki kutucukları maus ile işaretle ve altta ''FİX CHECKED'' ı tıkla silsin bunları.sonra pc ni tekrar kapatıp aç. ama dikkat et başka bir işlemi işaretleme sadece bunlar olacak,yoksa sisteme zarar verme ihtimalin var dikkat et başka bişey fixleme
Bu arada bunu yapmadan önce diğer malwarebytes pcyi yeniden başlatmıştı o zamandan beri sorun yok kardeş
yeniden başlatmadan bulduklarını silemez ki o zaman şimdi tekrar hijack ile bir log al bakalım neler silinmiş veya başka zararlı varmı..
quote:
Orijinalden alıntı: T.HAWK
quote:
Orijinalden alıntı: U.
Bu arada bunu yapmadan önce diğer malwarebytes pcyi yeniden başlatmıştı o zamandan beri sorun yok kardeş
yeniden başlatmadan bulduklarını silemez ki o zaman şimdi tekrar hijack ile bir log al bakalım neler silinmiş veya başka zararlı varmı..
Tamamdır FIX dedim düzeltti sanırım
Önceki malwarebytes işte buldu bir şeyler yeniden başlattı sonra bu programı açtım bu program da kopyaladıklarımı buldu. Düzeldi bilgisayarım, çok teşekkür ederim kardeş PC'ye format atmak zorunda kalacaktım sayende kurtuldu valla her şeyim
rica ederim problemi düzeltebildiğine sevindim ,kolay gelsin
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme