Şimdi Ara

Ekranda ölü piksel oluşma sebebi ne olabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dell marka laptop aldığıma alacağıma bin pişman oldum. Bir daha alırsam ellerim kırılsın

Laptopu alalı 4 yılı oldu sayılır. ikibuçuğuncu yılda ekranın ortasında ölü piksel gibi ama ölü piksel olmayan bir leke oluştu ve hala duruyor. Ona alıştık derken bu seferde az önce fark ettim ekranın sağ üst bölgesinde ölü piksel oluşmuş. Program ile baktım evet bu ölü piksel ve 1 adet.

Neden bu zıkkım ölü piksel oluştu şimdi. Sinirimden neredeyse leke zannedip silmek isterken ekranı kıracaktım. Lanet olsun ya

• Dell çok sağlam laptopdur ya model neydi acaba hiç bir çözümü yokmudur?
  • 4 yıldır çalışıyorsa iyi

yine de geçmiş olsun
    jdm style
  • psp mde var lanet olası
  • Ölü pixel oluşma sebebi bildiğim kadarıyla o pixele destek veren transistörlerin ölmesi ile oluşuyor. Belki de yanlıştır bilemiyorum. Ama LCD ekranlarda gayet normal. Yani her ekranda olur bunlar takmaya gerek yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ışık sızması normal mi?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tabancayı fazla zorlamamak lazım
  • Benim PHILIPS marka 190VW LCD var. Ölü pikselden çok korkuyorum ama bi yerde okumuştum PHILIPS'in ölü piksel garantisi varmış (süresini bilmiyorum ama ömür boyu olması gerek). Yaklaşık 9-10 ay oldu bi şikayetim yok.

Orijinalden alıntı: WockeeZ

Benim PHILIPS marka 190VW LCD var. Ölü pikselden çok korkuyorum ama bi yerde okumuştum PHILIPS'in ölü piksel garantisi varmış (süresini bilmiyorum ama ömür boyu olması gerek). Yaklaşık 9-10 ay oldu bi şikayetim yok.

Öyle birşey yok. Tüm markaların ölü pixel garantisi var fakat belli bi miktar olması gerek. 1 tane çıktı diye kimse değiştirmez. O tür değişimler aldıktan 1-2 ay sonra olur. 10 ay sonra 1 tane ölü pixel çıksın değiştirmezler. Mesela 5 cm^2'de 6-7 tane çıkarsa değişim olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*

quote:

Orijinalden alıntı: WockeeZ

Benim PHILIPS marka 190VW LCD var. Ölü pikselden çok korkuyorum ama bi yerde okumuştum PHILIPS'in ölü piksel garantisi varmış (süresini bilmiyorum ama ömür boyu olması gerek). Yaklaşık 9-10 ay oldu bi şikayetim yok.

Öyle birşey yok. Tüm markaların ölü pixel garantisi var fakat belli bi miktar olması gerek. 1 tane çıktı diye kimse değiştirmez. O tür değişimler aldıktan 1-2 ay sonra olur. 10 ay sonra 1 tane ölü pixel çıksın değiştirmezler. Mesela 5 cm^2'de 6-7 tane çıkarsa değişim olur

Anladım olayı özetlediğin için sağolasın.
    Öyleyse dua edelim de çıkmasın.

• Ha olurda çıkarsa benden tavsiye sakın takma. Küçük bi nokta ya başka bişey yok

Orijinalden alıntı: Tolga*

Ha olurda çıkarsa benden tavsiye sakın takma. Küçük bi nokta ya başka bişey yok

Çoğalırsa?

Hiçbir dinlenme hakedilen kadar zevkli değildir.
  • Hangi program ile öğreniyorsunuz?

Ölü piksel çalışmayan pikseldir.
    Takılı (sabit) piksel bir renkte sabit kalmış olan pikseldir. Bu bazen de olabilir.

Bende de şu anda yarı sabit piksel var. Yeni aldım monitörü. (daha bugün) Yarın bir gideceğim aldığım yere tekrar. Mavı ve kırmızı renkleri alıyor aptal piksel, yeşil, sarı falan almıyor.
  • size bir soru soracağım arkadaşlar bende P2250 var ama bunun camına elini dokundurmak ölü piksel sorunu yaratırmı acaba?
    cevaplarsanız çok makbule geçer.
    Nokia E72 Cep telefonu,70 Ekran Arçelik Televizyon-Goldmaster HD1090 PVR(Twinbox) uydu alıcısı-YUMATU 37 Ekran TV-Taplin 19000CI Starlight uydu alıcısı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.