Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün önce eski sistemimi yeni anakart, işlemci ve ram lerle güncelledim. Ekran kartımı değiştirmedim. Montajını yaptıktan sonra bilgisayardan görüntü alamadım. Farklı bir ekran kartıyla yeni sistemimde görüntü aldım, ancak değiştirmediğim ekran kartımla görüntü alamadım. Görüntü alamadığım kartımın her ne kadar 3 gün önce eski sistemde çalışıyor olduğunu bilsem de kartın bozulmuş olabileceğini düşündüm ancak başka bir bilgisayara taktığımda o bilgisayarda görüntü verdi. Toplamda 5 sağlam kart taktım 3ü görüntü verdi 2si görüntü vermedi (bu 2 kart başka bilgisayarda görüntü veriyor).
PSU yetmezliği hepimizin aklına gelebilir; 400 Watt gücündeki bir psu kullanıyorum. Görüntü veren kartlardan bir tanesi RX470, görüntü vermeyen kartlardan bir tanesi de Radeon HD5550. Yani RX470 çok daha fazla güç istemesine rağmen görüntü verirken HD5550 de görüntü alamıyorum. Şu an sıfır bir ekran kartı alacak olsam dahi görüntü verip vermeyeceğini bilmiyorum. RX470 takılıyken yeni format da atıldı, BIOS resetlendi ve ayarları da yapıldı, RAM lerin yerleri de değiştirildi. İşin içinden çıkamadım.
Anakart modeli : ASUS M5A97 LE R2.0 İşlemci : AMD Fx 6300 Ram : Team 2x4 gb ddr3 2133 mhz
Değişik bir problem benzer sorunu yaşayan birisi çözebilir bunu.
Ben P5LD2 SE anakartıma R7 240 taktığımda pc açılıyor 10 dakika sonra görüntü geliyor sen de bekle bakalım açılana kadar