Şimdi Ara

Ekran parlaklığı arttırınca cızırtı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopda ekran parlaklığını arttırınca cızırtı sesi yükselmeye başlıyor, düşürünce azalıyor.Bu bir sorun mudur ne yapmam lazım ? Yardımlarınız için teşekkürler.

• Aynı problemden bende de var, konuyu hortlatayım. Ekran parlaklığını sıfıra indirince ses kesiliyor fakat parlaklık arttıkça laptop ses sistemine bağlı olduğu zaman, ses sisteminden dayanılmaz bir tiz ses veriyor. Çözüm önerisi olan var mı?
  • bircosmopolitan kullanıcısına yanıt
    Çok büyük ihtimalle monitörünüz led değil eski floresan lamba kullanıyor, bu floresan lambaların sürücüleri var genelde onlar cızırtı yapar, ancak düşük bir ihtimal olarak monitöre giren elektrik soketinde temassızlık vardır, ark oluştuğu için cızırtı yapıyordur. Eliniz yatkın değilse kontrol etmenizi önermem, bir tamirciye göstermen uygun olur.
  • Merhaba, cihaz yeni sayılır dokunmatik led ekranlı bir laptop.
    Mesajınızı dikkatli okumamışım kusura bakmayın. Bu ses laptop'un neresinden geliyor kontrol ettiniz mi ?
  • Sorun değil, ben laptopu genelde ses sistemine bağlı kullanıyorum. Kullandığım cihaz casper ultrabook bir laptop. Laptop'a ses sisteminden gelen jack'ı taktığım anda hoparlör ve bass'dan çok rahatsız edici bir ses geliyor. jack takılı iken ekran parlaklığını sıfıra indiriyorum ses kesiliyor aynı şekilde uyku moduna alınca da ses gidiyor ama ekran açıkken sürekli bir tiz ses yayıyor.
    Daha da kötüsü laptopa şarj soketini takınca bu ses daha da katlanılmaz derece de yükseliyor.
    Jack takılı değilken pek rahatsız edici ses çıkarmıyor. İşlemci ya da kendi hoparlöründen çok düşük bir tonda tiz ses çıkarıyor ama rahatsız etmiyor.
    Genellikle bunun sebebi şarj adaptörünün orjinal olmayışı veya adaptör çıkışının filtresinin olmaması. Farklı ses driverları kullanmayı denediniz mi, çünkü bu teknik bir sorun olabilme ihtimalinin yanında yazılımsal bir sorunda olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şarj adaptörü orjinal değil evet ondan da kaynaklanıyor bir de dc soketi sorunlu, haftaya bir tane dc power soket siparişi vereceğim. Belki değişiminden sonra şarj takılı iken çıkan ses azalır ama normal stabil halde iken çıkan ses için driver vs. denememe rağmen bir çözüm bulamadım. bilgisayar açıkken ekran parlaklığı 0 a indiriyorum ses kesiliyor parlaklığı arttırıyorum %5-10 direk cızırtı yapmaya başlıyor. Daha önceden de yoktu son zamanlarda başladı. Aynı ses sisteminin jackını telefona takıyorum cızırtı 0. Laptopa bağlayınca çok rahatsız edici ses çıkarıyor.
    Üst segment cihazlarda ses çıkış kalitesi çok iyi olduğu için en ufak bir distorisyon ve dip gürültü olmazken, biraz daha düşük segment cihazlarda maalesef bu tip dip gürültüler olabiliyor. Özellikle mini notebook veya tablet bilgisayar benzeri cihazlarda bu sorun genelde yaşanıyor.
  • Anladım, yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.