Şimdi Ara

Ekran koruyucuda mat mı parlak mı? Kendi yorumum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
40.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hacker_honour

gaz maskesiyle gül koklanmaz. retina ekrana mat koruyucu takılmaz

Alıntıları Göster
    Ama mat ekran koruyucunun da ekranı koruduğu gerçeği var. bugün ayakta buzdolabına giderken elimden düştü telefon ekranın üstüne ekran kırılmadı ama gitti. ekranı mor siyah mavi karışımı renkler kapladı yani ekran öldü. Bugün ekranı değiştirdim. Üstünde ekran koruyucu yok şuan ve gerçekten retina hissediliyor. Bu yüzden ekranın kırılma şansı olsada parlak alacagım :D

edit : konu azıcık hortlamış oldu :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eRsn- -- 9 Ağustos 2012; 17:06:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eRsn-

Ama mat ekran koruyucunun da ekranı koruduğu gerçeği var. bugün ayakta buzdolabına giderken elimden düştü telefon ekranın üstüne ekran kırılmadı ama gitti. ekranı mor siyah mavi karışımı renkler kapladı yani ekran öldü. Bugün ekranı değiştirdim. Üstünde ekran koruyucu yok şuan ve gerçekten retina hissediliyor. Bu yüzden ekranın kırılma şansı olsada parlak alacagım :D

edit : konu azıcık hortlamış oldu :D

Alıntıları Göster
    bence bu konu çok önemli 2000 tl lik telefon alıp bulanık bir görüntüyle kullanmak akıl işi dedğil ama daha çok mat koruyucu üretiyorlar her telefona parlak bulmak zor oluyor

Gigabyte GA-X58A-UD3R -- İ7 950 -- Asus 7870 DCUII V2 -- Corsair 12GB XMS 1600 CL9 -- Enermax Modu82+ 625 Watt -- Thermaltake Element T -- Gelid Tranquillo -- Philips 244E1SB 24" Full HD

• quote:

Orijinalden alıntı: bedevi1903

bence bu konu çok önemli 2000 tl lik telefon alıp bulanık bir görüntüyle kullanmak akıl işi dedğil ama daha çok mat koruyucu üretiyorlar her telefona parlak bulmak zor oluyor

Alıntıları Göster
    kesinlikle parlak ve en ucuz jelatin alınmalı derim.

Asus TUF Gaming A620M-PLUS Wi-Fi AMD Ryzen 5 7600 ASUS Dual RTX™ 4060 OC Edition 8GB
    Msi Mag M100R Case Kingston Fury Beast RGB EXPO 32GB 5600MT/s CL36 DDR5 Dell 23.8" G2422HS IPS 165Hz
    MSI MAG A550BN 550W 80+ Bronze Logitech G733 Wireless Headset
    Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 Asus Rog Strix RX Optic Red Switch Logitech Mouse G305+G300S+G102

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

Alıntıları Göster
    Eski telefonumda mat kullanıyordum iPhone 5 alınca telefoncum parlak takayım telefon kendini göstersin dedi tamam dedim. Parmak izi tutuyor ve çizikler belli oluyor ama telefonu gösteriyor. Bence de parlak.

Orijinalden alıntı: Guest-4E8822CCD

Eski telefonumda mat kullanıyordum iPhone 5 alınca telefoncum parlak takayım telefon kendini göstersin dedi tamam dedim. Parmak izi tutuyor ve çizikler belli oluyor ama telefonu gösteriyor. Bence de parlak.

Alıntıları Göster
    Parmak izi tutar,
    Cizikleri belli eder,
    Cok ve cabuk cizilir,
    Parmak izi tutmasi ile ilintili olarak yapiskan, parmagin kaymasini engelleyen bir his birakir

Mat olanda ise parmak izi, cabuk cizilme gibi problemler yok, parmak hissiyati olarak da sanki camda kullaniyormus gibi olur.

1 seneden fazla bir suredir iPhone 4 un on ve arkasinda mat koruyucu var, ayni zaman zarfinda kullanilan abimin parlak jelatinini gorseniz 10uncu el, 100 liraya problemli iPhone 4 mu bu telefon dersiniz.
    Sokak coguklarinda iPhone 4 olsa bu kadar olur (tabiri mazur gorun, kimseyi yerdigim yok)

Daha da fazla anlatmaya gerek yok. Zamani gelince parlak jelatin kullananlar o jelatinleri sokup baska bir arayis icerisine girecekler. Net.

Ekleme: Ayrica parlakta yansima durumunu yazmamisim. Bir de o var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 6 Şubat 2013; 10:22:44 >

Inceleme: Zalman ZM-NC1000 Laptop Sogutucusu
    Inceleme: ORJİNAL TEYBE USB SD AUX Digital Music Changer
    Apple Watch Sport Uzay Grisi
    iPhone 6 Uzay Grisi 16 GB
    Samsung 55H6470 - PS4 500Gb
    || HP Dv5 || C2D P8400 @ 2,26 1066 || 4 GB DDR2 800 || 120 GB Sandisk Extreme SSD || 15.4&amp;quot; WSXGA+ Infinity (1680 x 1050) ||
    || N wifi+Bluetooth || 512 MB 9600M GT || HDMI &amp;amp; eSATA &amp;amp; Altec Lansing || High Capacity Battery || Win10 Pro x64 ||

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Parmak izi tutar,
    Cizikleri belli eder,
    Cok ve cabuk cizilir,
    Parmak izi tutmasi ile ilintili olarak yapiskan, parmagin kaymasini engelleyen bir his birakir

Mat olanda ise parmak izi, cabuk cizilme gibi problemler yok, parmak hissiyati olarak da sanki camda kullaniyormus gibi olur.

1 seneden fazla bir suredir iPhone 4 un on ve arkasinda mat koruyucu var, ayni zaman zarfinda kullanilan abimin parlak jelatinini gorseniz 10uncu el, 100 liraya problemli iPhone 4 mu bu telefon dersiniz.
    Sokak coguklarinda iPhone 4 olsa bu kadar olur (tabiri mazur gorun, kimseyi yerdigim yok)

Daha da fazla anlatmaya gerek yok. Zamani gelince parlak jelatin kullananlar o jelatinleri sokup baska bir arayis icerisine girecekler. Net.

Alıntıları Göster
    Ekran Güzel Olup Parlaklık Konusunda Sıkıntı Yaşamak İstemiyorsan Parlak Ekran Koruyucu.
    Ama Oyun İyi Oynayıp Hızlı İstiyorum Dersen Mat Jiletin.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokay45

Ekran Güzel Olup Parlaklık Konusunda Sıkıntı Yaşamak İstemiyorsan Parlak Ekran Koruyucu.
    Ama Oyun İyi Oynayıp Hızlı İstiyorum Dersen Mat Jiletin.

Alıntıları Göster
    Farketmez. Mat koruyucunun da kalitelisi var. Power Support , Sgp Ultra Fine gibi... Bunların parmak izi tutmaması tercih sebebidir. Ekran kalitesini de piyasada satılan dandik koruyucular kadar düşürmezler. Diğer taraftan ucuz mat koruyucular da tercih edilebilir. Parmak izi tutar ama çok fazla belli etmez. Telefon kullanan çoğu kitle bizim gibi teknoloji meraklı olmadığından retina ekranının parlaklığı , renkleri çok da umrunda olmayabilir kullanacak kişinin. Kısacası keyfinize göre bir tane takın. Çok da kafa yormayın bu konulara

• Yazın MAT
    Kışın Parlak kullanılır.
    Maksat: güneş ışığı ekranı etkilemesin.

Orijinalden alıntı: zaga20

Bugün Mehmet'in telefonunu gördüm sanki başka bir telefon almış gibiydi bende iPad de kini seffaf a ceviricem

İpad de parlak nasıl sizce? İphone da parlak kullanıyorum. İpadde kalem kullanıyorum çok o yüzden mat var. Acaba dokunmatik hangisinde daha iyi olur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: AüK

quote:

Bugün Mehmet'in telefonunu gördüm sanki başka bir telefon almış gibiydi bende iPad de kini seffaf a ceviricem

İpad de parlak nasıl sizce? İphone da parlak kullanıyorum. İpadde kalem kullanıyorum çok o yüzden mat var. Acaba dokunmatik hangisinde daha iyi olur?

Dokunmatik için fark etmiyor mesajımdan bir süre sonra parlak jelatin uyguladım iPad ime şu anda parlak var iyiki değiştirmişim diyorum hiç belli bile olmuyor

quote:

quote:

Dokunmatik için fark etmiyor mesajımdan bir süre sonra parlak jelatin uyguladım iPad ime şu anda parlak var iyiki değiştirmişim diyorum hiç belli bile olmuyor

Yani dokunmatik için bir fark olmuyor diyorsunuz. Kalem ile kullanım yaptınız mı acaba? Bir de sizce farkları nedir ipadde parlak ile matın? Ona göre sipariş vericem netten. İphone da parlak kullanıyorum ama ipad de hiç denemedim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Yani dokunmatik için bir fark olmuyor diyorsunuz. Kalem ile kullanım yaptınız mı acaba? Bir de sizce farkları nedir ipadde parlak ile matın? Ona göre sipariş vericem netten. İphone da parlak kullanıyorum ama ipad de hiç denemedim.

Alıntıları Göster
    O değil de elimde iPhone mesajları tek tek okurken bir baktım ki mat ekran koruyucuyu çıkartmışım :D

Parlak mı mat mı arasında çok gidip geliyorum hala ama matı çıkarttım da harbi rahatladım gözüm gönlüm retina görüyor şuanda

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kalem tecrübem karşılaştırmalı şekilde malesef olmadı. Mat cihazın piano black çerçevesini öldürüyor bence bşrde düzgün uygulayınca belli olmuyor en önemliside ekran daha canlı otomatşk parlaklık sensörü daha iyi çalışıyor

• bugün gidip ip5 ime parlak taktırıcam bu nedir ya 2000 lira verdik telefon 5800 gibi soğutuyor renkler insanı pikselleri sayıyorum resmen yorumlarınız içimi rahatlattı iş çıkışı hemen taktırıyorum parlağı :)

Orijinalden alıntı: Onur__

Parmak izi tutar,
    Cizikleri belli eder,
    Cok ve cabuk cizilir,

Sonunda benden birisini buldum.

O kadar Retina ekran kullanan birisiyim, bence matın getirdiği artıların yanında ekran kalitesi farkı çok da önemli olmuyor.
    Bir kere kayganlığı mükemmel. Eliniz terliyken bile kullansanız hiçbir tabaka vs. oluşmuyor hala kaygan kalıyor.
    Açık havada parlamayı ve yansımayı en aza indiriyor, parlaklığı kısarak da kullandığınız için az da olsa pile yararı var kullanım süresi olarak.

Telefonu yeni aldıysanız zaten mat kullanınca farkı anlarsınız. Ama telefona alışınca günlük kullanımda mat koruyucunun yarattığı görüntü farkı çok da önemli olmuyor bence.

Dediğim gibi telefonu yakından incelerken tabii ki Retina'nın güzelliğini kısıtlıyor. Ama günlük kullanımda farkı anlamak çok zor. Hatta saydığım kullanım kolaylıklarından dolayı mat koruyucu daha da öne geçiyor benim için..

• quote:

Neden en ucuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: robin scherbatsky

quote:

Neden en ucuz

Çünkü hepsi aynı e bir süre sonra çizikle doluyor (parlak için)

bu arada sağlam bir kamera verirseniz size güzel bir video hazırlamayı düşünüyorum hem mat hem parlak jelatin 0 hatasız nasıl çekilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 31 Mart 2013; 11:09:52 >

Asus TUF Gaming A620M-PLUS Wi-Fi AMD Ryzen 5 7600 ASUS Dual RTX™ 4060 OC Edition 8GB
    Msi Mag M100R Case Kingston Fury Beast RGB EXPO 32GB 5600MT/s CL36 DDR5 Dell 23.8" G2422HS IPS 165Hz
    MSI MAG A550BN 550W 80+ Bronze Logitech G733 Wireless Headset
    Kingston NV2 SNV2S/1000G PCI-Express 4.0 Asus Rog Strix RX Optic Red Switch Logitech Mouse G305+G300S+G102

• Ben yillardir hep jelatinli kullandim.. Gecen kafama esti cikardim jelatini.. Ekran harika.. Simdi hic bir sey takamadan kullaniyorum cihazi.. Ve dikkatli kullanirsanizda birsey olacagini sanmiyorum.. eger dikkatli kullanirim derseniz takmayin elran koruyucu felan.. ama takacaksanizda ben de seffaf olandan alin derim.. not: hanimin telefonunda da jelatin yok:)i

Orijinalden alıntı: MrHxor

iphone 4 de mat kullanan kim acaba

Ben 4s'te mat kullanıyorum çünkü telefonu herkes istiyor ve görmemiş gibi oyun oynuyorlar.O kadar ki günde en az %20-%30 bu arkadaşlara gidiyor.Doğal olarak parmak izi ve kirlenme had safhada.Benim gibi zor durumda kalan ve temizliğe önem veren arkadaşlar için kesinlikle mat film öneririm.Emin olun hak vericeksiniz

Orijinalden alıntı: octawa

quote:

Orijinalden alıntı: MrHxor

iphone 4 de mat kullanan kim acaba

Ben 4s'te mat kullanıyorum çünkü telefonu herkes istiyor ve görmemiş gibi oyun oynuyorlar.O kadar ki günde en az %20-%30 bu arkadaşlara gidiyor.Doğal olarak parmak izi ve kirlenme had safhada.Benim gibi zor durumda kalan ve temizliğe önem veren arkadaşlar için kesinlikle mat film öneririm.Emin olun hak vericeksiniz

Alıntıları Göster
    4S'te mattan parlak koruyucuya geçince resmen devir atlamış gibi oluyor ama gelin görün ki ekran sürekli parmak izi, ya da ıslak gibi oluyor. Taktıralı 15-20 gün oldu değiştireceğim tekrar mata döneceğim. Bir daha kesinlikle parlak taktırmam çünkü o izlerden ve kötü görüntüden görüntüyü alamıyorum ve telefon dandikmiş gibi duruyor. Ben tavsiye etmiyorum.

Yalnız renkler mükemmel bir şekile ortaya çıkıyor orası ayrı, parmak izi ve diğer tüm pis görüntüye katlanabilen varsa düşünmesin parlağa geçsin.

MacBook Pro 14" M1 Pro | 10C CPU | 16C GPU | 16 GB | 1 TB | Silver

Samsung LC27HG70 27" QHD QLed 144 Hz Curved | Logitech Z5500 5.1 THX | Creative X-FI Surround 5.1 Pro | Logitech G502 | Logitech G105

Cevizin kabuğunu kıramayan, cevizi sadece kabuk zanneder...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.