Diyorlar.... Ama şöyle bir durum var..Herifçiler internet te bulunduğun her durum için mouse u her tıkladığında screenshot alacak bir program yapmışlar.Ruhun bile duymuyor ve sen sanal klavyede rakamları tıkladıkça çekilen resimlerden şifreni ele geçirebiliyor.
kesin güvenlik diye bir şey yok artık sanal alemde
bu nedenle iyi bir güvenlik programı kullanmalısın örnek olarak firewall+anti virüs yada ikisini bir arada bulunduran internet security programlarını kullanmalısın...
Yapı Kredi'nin şifre giriş ekranında da güzel bir uygulama var.
Harf/rakam üzerinde bekleyerek giriş... Bu sefer de sen hiç mouse tıklamadığın için keylogger'ın ruhu duymuyor....
quote:
Orjinalden alıntı: ksiyasal
Yapı Kredi'nin şifre giriş ekranında da güzel bir uygulama var.
Harf/rakam üzerinde bekleyerek giriş... Bu sefer de sen hiç mouse tıklamadığın için keylogger'ın ruhu duymuyor....
evet çok güzel bir uygulama.gönül rahatlığı ile giriş yapıyorum.
arkadasin dedigi gibi nette yuzde yuz guvenlik yoktur.
sen klavyenin uzerine gelerek bekliyorsun sifreyi kendi giriyor, tamam keyloggerlar goremiyor ama ekran goruntusunu kaydeden keyloggerlarla buda asilabilir. xxx sitelere girdiginde o sayfada iken her goruntuyu kaydet gibi bir keylogger yapilabilir. tabi bunun trojeni yapan arkadasa gonderilmesi bayaa bi zaman alacaktir, cozunurluk yuksek olsan gitmeyecek, az olsa ekran gozukmeyecek
en guzeli akilli anahtar kullanmaktir. bankacilik islemlerinde
arkadasin dedigi gibi nette yuzde yuz guvenlik yoktur.
sen klavyenin uzerine gelerek bekliyorsun sifreyi kendi giriyor, tamam keyloggerlar goremiyor ama ekran goruntusunu kaydeden keyloggerlarla buda asilabilir. xxx sitelere girdiginde o sayfada iken her goruntuyu kaydet gibi bir keylogger yapilabilir. tabi bunun trojeni yapan arkadasa gonderilmesi bayaa bi zaman alacaktir, cozunurluk yuksek olsan gitmeyecek, az olsa ekran gozukmeyecek
en guzeli akilli anahtar kullanmaktir. bankacilik islemlerinde
akıllı anahtar nedir?
Akıllık anahtarlık: Tek kullanımlık şifreler oluşturan, bir anahtarlıktır. Şu anda ben de yapı kredinin akıllı anahtarlığı var. Gayet işlevsel.
bende vardı akıllı anahtar .durup dururken bozuldu.geçen pazartesi şubeye bıraktım hala bir haber yok.ama gerçekten güvenlik açısından güzel bir yol.denemek için anahtarın yarattığı eski şifreyi denemiştim kabul etmemişti.sms ve anahtar kullanırsanız bence %100 güvenli olur internet bankacılığı
alışverişlerde de sanal kart en iyisi
quote:
Orjinalden alıntı: .TaneR.
alışverişlerde de sanal kart en iyisi
sanal kart nedir yaa?? i senedir kazakistandayım teknolojiden biraz uzak kaldımda
Hiç merak etme onuda bulmak çok kolay exploitler daha neler neler....
yöntem çok... mause ın x ve y bileşenlerinin kesiştiği ve tıklanmış olan bolgedeki verilen komutda cozulebilir.
explorer kullanmayın derim deli açıklar var...
Banka hesabınız yüklüyse en iyisi gidin bankaya orada halledin işinizi. Hem sosyalleşmiş de olursunuz. Bütün gün pc'nin başında otur otur olma ki!
quote:
Orjinalden alıntı: dejaay
Akıllık anahtarlık: Tek kullanımlık şifreler oluşturan, bir anahtarlıktır. Şu anda ben de yapı kredinin akıllı anahtarlığı var. Gayet işlevsel.
bankalardakı en guvenılır uygulamalardan bırıdır ama yarattıgın numarayı daha sonrada kullabılıyorsun yanı ınternet subesıne gırmeden once bırt ıkı numara yarattın onları not ettın daha sonra gırerken bu numaralarla tekrar gırebılıyorsun en azından denızbank da boyleydı ınternette tam guvenlık olmadıgı konusunada katılıyorum arkdaslar
böyle durum için cd'den çalışan pardus yada linux'un herhangi bir sürümü işe yarar mı?
Ekran klavyesi de aynen keyloggerlar tarafından görülür.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme