Şimdi Ara

Ekran kendi kendine ters dönüyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
14.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarıma ilginç bi şeyler oluyor, ekran kendi kendine ters dönüyor yani yazılar falan her şey ters dönüyor...
    ctrl-alt-(yön tuşları) yapınca da değişiyor veya kendine kendine durup dururken de değişiyor..??

Virus mu dicem windows'u yeni yükledim, program var virus, spyware için de var spy sweeper...?
    Nedir bu ya kafayı yicem!

ctrl-alt-yukarı tuşuna basınca düzeliyor diğer ok tuşlarına basınca sağa yatık yazılar oluyor...
    çözüm önerisi olan var mı ?!!!

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Ekranı Kendi Kendine Dönüyor

Bilgisayar ekranınızın kendi kendine dönmesi sinir bozucu bir sorun olabilir. Bu sorunun birkaç olası nedeni ve çözümü vardır.

Nedenleri:

• Yanlış klavye kısayolları: Bazı klavye kısayolları, ekranı yanlışlıkla döndürebilir. Örneğin, "Ctrl + Alt + Yukarı Ok" tuşlarına basmak ekranı 90 derece döndürür.
    • Donanım sorunları: Grafik kartınız veya ekran sürücüleriniz bozuk olabilir.
    • Yazılım hataları: İşletim sisteminizde veya yüklü programlarda ekran döndürme sorunlarına neden olabilecek hatalar olabilir.

Çözümleri:

• Klavye kısayollarını kontrol edin: Bilgisayarınızda ekranı döndüren bir klavye kısayolu etkinleştirilmiş olup olmadığını kontrol edin. Yanlışlıkla etkinleştirildilerse, bunları devre dışı bırakın.
    • Sürücüleri güncelleyin: Grafik kartınız ve ekran sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin. Bu sorunların giderilmesine yardımcı olabilir.
    • Yazılım hatalarını giderin: İşletim sisteminizde veya yüklü programlarda varsa yazılım hatalarını giderin. Bilgisayarınızı yeniden başlatmak veya etkilenen programları yeniden yüklemek yardımcı olabilir.
    • Ekran ayarlarını kontrol edin: Bilgisayarınızın ekran ayarlarına gidin ve ekran yönünün doğru ayarlandığından emin olun.
    • Donanımı kontrol edin: Ekranınız veya grafik kartınızla ilgili herhangi bir donanım sorunu olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse, hasarlı bileşenleri değiştirin.

Eğer sorun devam ederse, profesyonel bir teknisyene başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ekran kartın büyük bir ihtimalle intel dir masaüstünde sağ tıkla özelliklerden ayarlar a gel gelişmiş i tıkla oradaki menüleri bi karıştır "rotate" yada "döndürme" adında bir bölüm olması lazım bu bölümlerde normali seç düzelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twin -- 12 Ocak 2005, 13:05:12 >
  • yok ekran kartı sis'in integrated ekran kartlarından fakat bu olay software gibi geldi bana... fakat böyle rotate gibi seçenekler de yok!
    klavyede bi şeyler yazarken birden ters dönüveriyor! gıcık etti beni :(
  • kardeş ozaman virüsden şüphelenebilirsin birden yapıyosa virüs derim ben bi tarama yap bakalım.
  • yok abi virus falan ya! valla yok! oturdum norton 2005 kurdum baktım, avg kurdum baktım, kaspersky kurdum baktım yok yok! :(
    off ne gıcık ekran dönüyor resmen! klavyeden olabilir mi?
  • bu olayı gerçekleştirebilecek tek program prorattır ama virüs yok diyosun proratın paralı versiyonu virüs programları tarafından yakalnmıyo bu yusden 200$ zaten program bence bi format daha at
  • kardeş sen bir SUBSEVEN proğramı kurbanısın büyük bir ihtimal eyer öyleyse yakında cd-rom un kendi kendine açılıp kapanmayada başlar daha sonra hello matrix moduna girer pc bunlar ilerlemiş safhalar en sonunda FORMAT allah rahmet eylesin sen en isi torjen build 5.5 en basidinden bunu kur vede bi araştır derim bulamassan bas formatı yeniden kur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kendi kendine kalkan ekran
    3 ay önce açıldı
    mouse kendi kendine hareket ediyor
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saygıdeger arkadsım mas ustunde sağ tıkla ayarlar kısna gel ozellıkler sekmesınde vga ozellıklerıne gel oarad donurme oalac ve bır onay kutu olacak onay kutusunu muhtemelen ısaretlıdır kaldır uygula tama de duzelır hıc yapamadın makınanı guvenlı kıpte ac program ekle kaldırdan vga yazılmını kaldır surucuyu kendısı kaldıracaktır normal kıpte surucusunu tekarar yukle

kolay gelsın....
  • ekran kartı özelliklerinde Twin arkadaşın dediği gibi rotate ayarları vardır disable seçeneğini seçebiliyosun
  • Merhaba,
    Ekranın otomatik dönmesini engelleyin. Probleminiz düzelecektir. Masa Üstü sağ tık ekranı otomatik döndür tikini kaldırın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihtopcutr

Merhaba,
    Ekranın otomatik dönmesini engelleyin. Probleminiz düzelecektir. Masa Üstü sağ tık ekranı otomatik döndür tikini kaldırın.

tebrik ediyorum 9 yıl önceki konuyu hortlattığınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.