Arkadaşlar son günlerde bilgisayarı açtıktan 10-15 dakika sonra ekran önce birkaç kez 1-2 dakika arayla kayboluyor 1-2 saniye sonra tekrar geri geliyor bu 5-6 kez tekrarlanıyor ve en son bilgisayar donuyor resetlemek zorunda kalıyorum 1 hafta kadar önce formatladım ama sorun devam ediyor
Yanılmıyorsam Ekran kartınıda veya işlemci gibi parçalarda sorun varsa bilgisayarın hiç açılmaması gerekir Acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir ? Ne yapmam gerekir sorunun tespiti için? Arkadaşlar çıldırmak üzereyim lütfen yardım
İlk iş olarak kasayı açın ve ekran kartınn güzgün şekilde takıldığını ve vida ile tespit edildiğini onaylayın. Ekran kartı oynamamalı. Burada sorun yoksa monitörü başka bir makinada deneyip mönitörün kendisinde veya elektrik bağlantısında bir sorun olup olmadığına bakın. Aynı arızayı başka bilgisayarda da yapıyorsa monitör bozuk demektir. Geçen gün benzer bir şey bana olduğunda sadece ekranın elektrik kablosunun gevşemiş olduğunu gördüm. Bu gidip gelmeler sırasında çıtır çıtır bir ses geliyorsa ve gidip gelmelerde monitöre gelen güç tamamen kesiliyorsa (ışık falan yanmıyorsa) muhtemelen elektriksel bir arıza var demektir. Elektrik geliyor sadece görüntü gelmiyorsa monitör data kablosu hasar görmüş olabilir veya ekran kartı ile ilgili bir sorun vardır. Önce bunları kontrol edin. Kolay gelsin.
Bunların yanında; eğer ATI ekran kartı kullanıyorsan ATI Recovery'den dolayı sorun yaşanıyor olabilir. Bu da ya ekran kartının çok ısındığının, ya da doğrudan arızalı olduğunun göstergesidir.
Sistemini yazarsan daha kolay yardımcı olabiliriz.
ekran kartına baktım vidalarda bir problem yok hatta çıkardım takdım monitor kablolarında da de bir problem yok gibi sistem: CPU Türü Intel Pentium 4, 2800 MHz (14 x 200) Anakart Adı Asus P4PE-X/TE (6 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) Anakart Çipseti Intel Brookdale i845PE Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce FX 5200 (128 MB) 3D-Hızlandırıcı nVIDIA GeForce FX 5200 Monitör Philips 107E5 (GS4) [17" CRT] (BZ 220301) ram 512*2 (1 gb)