Şimdi Ara

ekran kartsız 144 hz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • öncelikle intel 4670 3.40 işlemciye sahibim, windows update ile otomatik driver güncellemesi yaptırdım ve intel 4600 grafik kartının drivernı kurdu.

ekran kartsız 144 hz

şimdi sorum şu arkadaşlar monitörüm 144 hz ancak görüntü bağdaştırıcı ayarlarında ve intelin grafik ayarlarında 144 hz gözükmüyor en fazla 60hz var. biraz araştırma yaptım onboard kartın desteklemediğini falan söyleyen var, aldığını idda edenler de var. en somut araştırmam şu intel forumunda olduhttps://communities.intel.com/thread/53436

ingilizcem pek iyi değil ancak çeviriden anladığım kadarıyla displayport kablosu ile 144hz alabildiğini söylemişler. sizce ne yapayım ucuz yollu giriş seviyesinde bir ekran kartı mı alayım 100-120 liraya yoksa displayport kablosu alıp bunu mu deniyim? var mı bu konu hakkında görüş olsun fikir olsun yardımcı olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismailbbyigit -- 14 Mart 2018; 17:3:1 >

• Sen 144 ü nasıl almaya calısıyordun ki? 144 ü DP kablosu ile alabilirsin zaten.
  • Şu yakınmayı yapmadan edemeyeceğim artık tamam bazı konularda yardımcı olunması amacıyla yazıyor herkes ama buradaki kimse anakartınızın marka ve modelini bilemez..

örnek:
    https://www.amazon.com/DisplayPort-Motherboard-Z170I-PRO-GAMING/dp/B015FY4HLS

alın size DP çıkışlı anakart bu tarz bir anakarta sahip iseniz ve monitör desteğinizde var ise neden olmasın 144hz?

Ayrıca Dual-link DVI çıkışı da - 144hz destekler diye bilmekteyim

PRO gaming statüsünde yada ROG serisi emsali anakartlar harici bu tarz değerlere ulaşmanız ancak harici ekran kartı desteği ile olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: GuardianN-

Sen 144 ü nasıl almaya calısıyordun ki? 144 ü DP kablosu ile alabilirsin zaten.

normalde ekran kartım vardı gtx 770 onu satıcağım için söktüm dp kablom yok normal dvi kablosu ile alıyodum 144hz ekran kartında ama şimdi dvi kabloyu anakarta bağladım ve 60hz den yukarı alamıyorum. ha normalde çok sorun etmem de 144hz monitörde 60hz işkence gibi geliyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbilker1907

Şu yakınmayı yapmadan edemeyeceğim artık tamam bazı konularda yardımcı olunması amacıyla yazıyor herkes ama buradaki kimse anakartınızın marka ve modelini bilemez..

örnek:
    https://www.amazon.com/DisplayPort-Motherboard-Z170I-PRO-GAMING/dp/B015FY4HLS

alın size DP çıkışlı anakart bu tarz bir anakarta sahip iseniz ve monitör desteğinizde var ise neden olmasın 144hz?

Ayrıca Dual-link DVI çıkışı da - 144hz destekler diye bilmekteyim

PRO gaming statüsünde yada ROG serisi emsali anakartlar harici bu tarz değerlere ulaşmanız ancak harici ekran kartı desteği ile olacaktır.

anakartım z87 plus

• ismailbbyigit kullanıcısına yanıt
    1. Anakartınızda mini display port desteği mevcut
    2. mini DP to DP dönüştürücü kullanabilirsiniz. (adaptör ile çevirmek gerekebilir)
    3. 1uç mini 1 uç DP kablolar mevcut diye biliyorum (verim konusunda bilgim yok)https://www.amazon.com/gp/product/B00A7R9I22/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&tag=donanimhaber-21&language=tr_TR
    4.Anakartın DVI-D çıkışı da mevcut kablonuzun da dvi-d desteği mevcut ise sorun yazılımsal olabilir.
    4. Anakartın o/b özelliklerini kullanmaya çalışıyorsunuz bütün yazılım desteğini anakartın resmi web sitesinden alın güncel chipset uygulama vs. windows uptade'nin bulduğu driver ile sorunlar yaşanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 14 Mart 2018; 17:42:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fbilker1907

1. Anakartınızda mini display port desteği mevcut
    2. mini DP to DP dönüştürücü kullanabilirsiniz. (adaptör ile çevirmek gerekebilir)
    3. 1uç mini 1 uç DP kablolar mevcut diye biliyorum (verim konusunda bilgim yok)https://www.amazon.com/gp/product/B00A7R9I22/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&tag=donanimhaber-21&language=tr_TR
    4.Anakartın DVI-D çıkışı da mevcut kablonuzun da dvi-d desteği mevcut ise sorun yazılımsal olabilir.
    4. Anakartın o/b özelliklerini kullanmaya çalışıyorsunuz bütün yazılım desteğini anakartın resmi web sitesinden alın güncel chipset uygulama vs. windows uptade'nin bulduğu driver ile sorunlar yaşanabilir.

sözün özü alır mıyım mini display kablosu ile 144hz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Benzer bir durumu 3. nesil işlemci ile birçok kez yaşadım. Hem Z77 çipsetlerdeki görüntü çıkışlarından ötürü hem de HD4000 serisi belli çözünürlüklerde 60Hz'den yukarısını desteklemediği için FHD@120-144Hz ve 2K@144Hz monitörleri FHD@60Hz olarak kullanmak durumunda kaldım.

DisplayPort kablosu ile de deneyebilirsiniz. Fakat yüksek ihtimalle belli çözünürlükler için yine ''60Hz'den'' yukarısını alamayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 14 Mart 2018; 18:8:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Merhaba,

Benzer bir durumu 3. nesil işlemci ile birçok kez yaşadım. Hem Z77 çipsetlerdeki görüntü çıkışlarından ötürü hem de HD4000 serisi belli çözünürlüklerde 60Hz'den yukarısını desteklemediği için FHD@120-144Hz ve 2K@144Hz monitörleri FHD@60Hz olarak kullanmak durumunda kaldım.

DisplayPort kablosu ile de deneyebilirsiniz. Fakat yüksek ihtimalle belli çözünürlükler için yine ''60Hz'den'' yukarısını alamayacaksınız.

Reis o zaman en iyisi 100 lira bandında giriş seviyesi bi kart almak en mantıklısı. Zaten oyun oynamıcam. Herhangi dvi girişi olan bi kart masaüstünde 144 hz aldırır değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Merhaba,

Reis o zaman en iyisi 100 lira bandında giriş seviyesi bi kart almak en mantıklısı. Zaten oyun oynamıcam. Herhangi dvi girişi olan bi kart masaüstünde 144 hz aldırır değil mi?

Kesin olmamakla beraber, çok eski bir chipset değilse; DVI çıkış yeterli olacaktır (en azından 120Hz için).

144Hz için her ihtimale karşı DVI-D veya DisplayPort çıkış sunan kart almaya bakın.

• REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Dvd-d 21 boşluk yanında bi tane - olan oluyo demi hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Integrated Graphics Processor
    Multi-VGA output support : HDMI/DVI-D/RGB/Mini DisplayPort ports *1
    - Supports HDMI with max. resolution 4096 x 2160 @ 24 Hz / 2560 x 1600 @ 60 Hz
    - Supports DVI-D with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
    - Supports RGB with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
    - Supports Mini DisplayPort with max. resolution 4096 x 2160 @ 24 Hz / 3840 x 2160 @ 60 Hz
    Maximum shared memory of 1024 MB
    Supports Intel® HD Graphics, InTru™ 3D, Quick Sync Video, Clear Video HD Technology, Insider™
    Supports up to 3 displays simultaneously

https://www.asus.com/Motherboards/Z87PLUS/specifications/

Anakartınızın DVI çıkışı 1900x1200 azami çözünürlükte 60Hz tazeleme oranı sunabiliyor. Yüksek Hertz'lere çıkabilmeniz için HDMI veya DisplayPort'u kullanmanız gerekiyor.

Anakartınızın kullanma klavuzunun 14. sayfasında,
    Intel display mimarisi dizaynının azami desteğini pixel clock cinsinden şu şekilde değerler vererek ve formülle belirtmiş;
    "pixel clock = H total x V total x frame rate(screen refresh rate)
    DisplayPort/mini DisplayPort : 533 MHz
    DVI-D : 165 MHz
    HDMI port : 300 MHz

Buna göre örnek, 1080p için: 1920x1080x144=298598400 Hz yani 299 MHz eder, teorik olarak HDMI kablosu ile bu değer alınabilir, Lakin en yetkini DisplayPort ki bu örnekle 1440p ile 144 Hz görüntü alınabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KOKTURUK

Integrated Graphics Processor
    Multi-VGA output support : HDMI/DVI-D/RGB/Mini DisplayPort ports *1
    - Supports HDMI with max. resolution 4096 x 2160 @ 24 Hz / 2560 x 1600 @ 60 Hz
    - Supports DVI-D with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
    - Supports RGB with max. resolution 1920 x 1200 @ 60 Hz
    - Supports Mini DisplayPort with max. resolution 4096 x 2160 @ 24 Hz / 3840 x 2160 @ 60 Hz
    Maximum shared memory of 1024 MB
    Supports Intel® HD Graphics, InTru™ 3D, Quick Sync Video, Clear Video HD Technology, Insider™
    Supports up to 3 displays simultaneously

https://www.asus.com/Motherboards/Z87PLUS/specifications/

Anakartınızın DVI çıkışı 1900x1200 azami çözünürlükte 60Hz tazeleme oranı sunabiliyor. Yüksek Hertz'lere çıkabilmeniz için HDMI veya DisplayPort'u kullanmanız gerekiyor.

Anakartınızın kullanma klavuzunun 14. sayfasında,
    Intel display mimarisi dizaynının azami desteğini pixel clock cinsinden şu şekilde değerler vererek ve formülle belirtmiş;
    "pixel clock = H total x V total x frame rate(screen refresh rate)
    DisplayPort/mini DisplayPort : 533 MHz
    DVI-D : 165 MHz
    HDMI port : 300 MHz

Buna göre örnek, 1080p için: 1920x1080x144=298598400 Hz yani 299 MHz eder, teorik olarak HDMI kablosu ile bu değer alınabilir, Lakin en yetkini DisplayPort ki bu örnekle 1440p ile 144 Hz görüntü alınabilir.

bugün hdmi 1.4 kablo ile denedim vermedi hocam yine 60 hz ve alt türevleri vardı sadece. bende dp kablosu riskine girmektense giriş seviyesi bi kart bakınıyorum şuan 2. el 100 liraya falan r5 230 veya r7 240 alıcam amacım oyun oynamak değil video multimedia. sanırım bu 2 kart işimi garanti olarak görür gibi.

normalde dp kablosu alıp denerdim ama ucuz değil kablolar ve garanti çözüm değil, o yüzden kabloya 40 lira vermektense 60 daha koyup garanti yola başvurmaya karar verdim.

• HDMI ile denerken Generic PnP veya standart olarak mı tanıdı monitörünüzü, doğru algıladıysa marka model olarak monitörünüzün görünmesi lazım, eğer bu yönde aksilik olduysa monitörünüzün sürücüsünü kurarak deneyin.

Monitör EDID bilgisini GPU ve işletim sistemine iletemez ise hangi ölçeklerde neyi desteklediğini bildirmediğinden sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Örnek;
    ekran kartsız 144 hz

• quote:

Orijinalden alıntı: KOKTURUK

HDMI ile denerken Generic PnP veya standart olarak mı tanıdı monitörünüzü, doğru algıladıysa marka model olarak monitörünüzün görünmesi lazım, eğer bu yönde aksilik olduysa monitörünüzün sürücüsünü kurarak deneyin.

Monitör EDID bilgisini GPU ve işletim sistemine iletemez ise hangi ölçeklerde neyi desteklediğini bildirmediğinden sorun yaşıyor olabilirsiniz.

Örnek;
    ekran kartsız 144 hz

aynen hocam Generic PnP yazıyodu yanılmıyosam, zaten ekran kartı drivernı kurmadığım sürece ekran kartım takılıyken de asus vg248qe olarak görmüyor windows 10, yani gtx 770 kartım takılıyken bile driver kurmadığım sürece 144hz alamıyordum.

monitör drivernı kurup denerim sabah bakalım birde.

driver şu sanırım ;https://www.asus.com/tr/Monitors/VG248QE/HelpDesk_Download/

• quote:

Orijinalden alıntı: ismailbbyigit

Dvd-d 21 boşluk yanında bi tane - olan oluyo demi hocam?

ekran kartsız 144 hz

DVI-I (Dual) veya DVI-D (Dual) olabilir (dijital görüntü açısından DVI-D daha oturaklı olur). Zaten ekran kartlarında genelde (dual olarak) DVI-D mevcuttur.
  • Eski igpu'lar ile 144hz alamamanız normal. Hem de dvi ile.

Öte yandan yeni HD6xx'ler DP üzerinden onboard 1080P 144Hz native verebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lana-Del-Rey

Eski igpu'lar ile 144hz alamamanız normal. Hem de dvi ile.

Öte yandan yeni HD6xx'ler DP üzerinden onboard 1080P 144Hz native verebiliyor.

hocam ucuza r7 240 bakıyorum bulursam onu alıcam bulamazsam 60 hz devam
  • ben de intel entegre kartla harici ekran karti olmadan 144 hz monitorde 120 hz ile kullaniyorum.intel menusunde 120 hz cikiyor bende en fazla ama ne kadar 120 bilmiyom.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.