Şimdi Ara

Ekran Kartları Markaları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim daha önceden Palit GeForce 8400GS 512 MB 64 Bit ekran kartım vardı fakat malesef kısa bir süre önce ömrü bitti. Bende yeni bir ekran kartı almaya karar verdim. İnternet sitelerini gezerken bir şeye rastlıyorum. Bu ekran kartı markası ne demek oluyor? Örneğin bir ekran kartına baktığım zaman MSI diyor fakat grafik işlemcisi GeForce GT 220 diyor yani yine nVidia nın. Şimdi anlamadığım bir şey var. Aynı ekran kartını başka bir marka yapsa özellikleri aynı mı olacak? ASUS, MSI veya herhangi bir marka farkeder mi? Burada GeForce olmasının rolü nedir?

Teşekkür ediyorum.

• umitemree U kullanıcısına yanıt
    Bütçe verin yardımcı oluruz bütün forum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitemree

Merhaba arkadaşlar,

Benim daha önceden Palit GeForce 8400GS 512 MB 64 Bit ekran kartım vardı fakat malesef kısa bir süre önce ömrü bitti. Bende yeni bir ekran kartı almaya karar verdim. İnternet sitelerini gezerken bir şeye rastlıyorum. Bu ekran kartı markası ne demek oluyor? Örneğin bir ekran kartına baktığım zaman MSI diyor fakat grafik işlemcisi GeForce GT 220 diyor yani yine nVidia nın. Şimdi anlamadığım bir şey var. Aynı ekran kartını başka bir marka yapsa özellikleri aynı mı olacak? ASUS, MSI veya herhangi bir marka farkeder mi? Burada GeForce olmasının rolü nedir?

Teşekkür ediyorum.

per. olarak fark edenler oluyor ancak bazı markaların soğutması daha iyi(asus)
    bu arada oyun oynayacaksanız sakın gt 220 ALMAYIN!
  • GuKaMa kullanıcısına yanıt
    peki neden o ekran kartını almamı istemiyorsunuz, sorun nedir?
  • quote:

peki neden o ekran kartını almamı istemiyorsunuz, sorun nedir?

kesinlikle çok çok çok güçsüz bir kart internette 720p video izlerken bile kasar izleyemezsiniiz yani en basitinden öyle anlatayım
    siz sisteminizin özellliklerni güç kaynagınızı yazın biz önerelim
  • bütçenizi ve sisteminizi yazın, sizin için en uygun, en yeni ekran kartını ancak o zaman önerebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boksit -- 12 Ekim 2013; 13:35:15 >
  • GT220 nin performansı rezalettir.
    Markalar kendi fanlarını takar,bazıları özel üretim kart yapar ama o kartlardan Türkiye'de yok,zaten sayılı yapılıyorlar ve fiyatları çok pahalı.
    Markadan markaya malzeme kalitesi değişebilir,aklıma gelen kaliteliler:Asus,MSI,Sapphire,EVGA(TRDE YOK)
    Kartlar arası performans en fazla %10 fark eder(aynı GPUda) oda saat hızı farkı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fiyat olarak değil ben sadece aradaki farkı merak ediyorum. ama genel olarak alacağım özellik 1 gb 128 bit ekran kartı olacak.
  • Sistem Özelliklerim:

İşlemci: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+ 2.4 GHz
    RAM: 2.0 GB 800 Mhz
    Anakart: ALiveNF4G-DVI Socket AM2 DDR2
    Dahili Video Kart: NVIDIA GeForce 6100 128 MB
    Güç Kaynağı: 230 W

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umitemree -- 12 Ekim 2013; 13:47:30 >
  • kullanılan malzemeler, soğutma şekilleri oluyor genelde fark. Mesela Asus marka olanlar soğutma bakımından oldukça iyidir, bunun yanında sessizdir, ömrü uzundur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boksit -- 12 Ekim 2013; 13:51:11 >
  • butce de yazman lazim ve guc kaynagini hesapli da olsa daha ust bir modelle degistirmen lazim ama o islemcinin kaldiracagi kartlar amd 6570 5670 6670 gibi olur nvidia'nin hesapli karti yok bu kartlara rakip.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar,

Teşekkür ediyorum.

6570 alabilirsin
  • Vermiş olduğunuz ekran kartıları çok pahalı. Benim bütçem 100 ila 130 TL arası bir şey olmalı. GT 220 nin gameplay videolarını YouTube da seyrediyorum ama hiç bir şekilde kötü bir yanını görmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.