Şimdi Ara

Ekran kartını fırınladım.. Çalıştı !!! ŞAKA GİBİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler kardeşim oyun oynarken pc reset atmış ve daha sonra görüntü rezalet haldeydi. Ekranın ortasında renkli kareler dikey çizgiler falan çıkmıştı. Büyük ihtimalle GPU gidici duruma gelmişti. Garantisi bittiği için son çare fırınladım. Şaka gibi ama sonuç şaşırtıcı. İşlemlerimi alttaki video rehberliğinde yaptım. Büyük bir masraftan kurtuldum açıkçası. Pek bilimsel olmasada servislerde de aynı işlemi yapıyolar (heat treatment). Bu durum başına gelenler deneyebilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_42907844/tm.htm

Video yelkowan adlı üyeden alıntı.

Not: Fırındayken 4. dakikadan itibaren kokular gelmeye başladı endişe etmeyin 8. dakikaya kadar bekleyin. Benim kondansatörlerden biri akmıştı çalışmaz diye endişe ettim ama kartı takar takmaz açıldı. Sadece görüntünün hızlı başlat kısmında çok çok küçük bir yerde simgelerde bozukluk var bunun haricinde herşey normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 23 Mayıs 2011; 2:24:57 >

• yanlız 3 ayda bi fırınlaman gerekicek
  • Üzerine kaşar rendelenirse daha hoş oluyor.
  • aynı durumda olan acer 5520 g ekran kartı var denesekmı acaba gercekten devamlı fırınlamak mı gerekecek ?

• quote:

Orijinalden alıntı: YmE17

aynı durumda olan acer 5520 g ekran kartı var denesekmı acaba gercekten devamlı fırınlamak mı gerekecek ?

olma garantisi yok ama genelde nvidia kartlarda olur atilerde olmuyo deniliyo. Benimki ati x1950 serisiydi çalıştı. Devamlı fırınlama olayını bilmiyorum
  • zamanla baskılı devre üzerinde mikro çatlaklar oluşuyor. fırınlandığı zaman lehimler eriyip tekrar kaynaşıyor. belleklerde de aynı yöntem işe yarıyor

/sv_cheats 1
    /restart
    /aynştaynmode OFF
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Üzerine kaşar rendelenirse daha hoş oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: YmE17

aynı durumda olan acer 5520 g ekran kartı var denesekmı acaba gercekten devamlı fırınlamak mı gerekecek ?

benimde 5920g var. ekran kartı bozuk. grantisi bitti, kesin deniyecem.
  • Kaç derecede fırınlıyoruz aceba ? Bir de pembeleşmesi gerekiyor mu
  • Videodaki eleman sen mısın abi helal olsun negzel anlatmissin.
    Ben coluk cocuk dolu sanıyordum burayı.
    Anlatımın gayet bilgilendirici, akıcı ve yalın.
  • mesajım bulunsun
  • banada aynı olmustu 1 sene önce bosu bosuna dünya para verip kart aldım bilseydim daha önce tüh lan babam da pc ciye vercekti ekran kartını al diye iyiki verdirmedim evde duruyo

ya denerken ya fınır yanarsa ozaman bende yanarım alev felan cıkmasın
  • Walla güzelmiş ama benim bildiğim o gösterdiğin parçalardan bazılarının zamanla değişmesi gerekiyo yani o çizgilerden şuanlık kurtuldun ama tekrar olur zamanla
  • quote:

yatmadan önce güldürdün beni. Güzeldi :)
  • quote:

• bende system32 klasörünü sildim bilgisayar baya hızlandı
  • Aynı sıkıntı benim laptoptaki 8600 GS'de de var. Forumda fırınlama mevzusunu okudum; ama yemedi açıkçası. Videoyu izleyip denesem mi acaba?
  • Sorun soğuk lehim olduğu için..Fırınlama yöntemide arkadşaın deidğimi baştan lehim yapılmış grevini görüyor ve kartın %90 çalışmasını sağlıyor..Cep telefonlarındada böyle sıcak hava ile yaparım %90 onlarda çalışır..Video felan güzel hocam zatne elektronik en güzel yanı sonunda çalıştığını görmektir sende bunu başarmıssın..Ama söylemedn geçemiyeceğm acayip bir tornavida tutuşn var bi el üstten bi el alttan
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Aynı sıkıntı benim laptoptaki 8600 GS'de de var. Forumda fırınlama mevzusunu okudum; ama yemedi açıkçası. Videoyu izleyip denesem mi acaba?

benimkide 8600m gs. denemeyi düşünüyorum.
  • anlatım budur.helal olsun
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.