Şimdi Ara

Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
12
Favori
140.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım)
  • RivaTuner'i indirdim fakat customize kısmında ekran kartı simgesi çıkmıyor. Kartım Asus DirectCU II HD 6970.

• Overclock yapılır mı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jumper343 -- 12 Temmuz 2012; 8:27:19 >
  • sağolasın
  • basit bir yöntem işime yaradı hep mantık aynı rivaturnerde %5 hızı artırın 3dmark yapın sıcaklık cok artmazsa yavaş yavaş arttırmaya devam edin mantık bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumper343

Overclock yapılır mı ??

/>

/>

bence o karta %10 dan fazlasını deneme bile zaten iyi bir kart
  •  Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: jumper343

Overclock yapılır mı ??

/>

/>

yap problem olmaz hiç ısılar normal :) hd 6900 serisinden bide overclock ekran kartlarına tatmin edilmiyorsa yapılır seni tatmin etmiyormu 6900 serisinden bi kart

Tatmin etmiyorsa yapabilirsin yanı bu yaz sıcağında normal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -xenon -- 12 Ağustos 2012; 14:31:48 >

• Zotac 9500 GT kullanıyorum.

Civilization 5 oynarken 500. turdan sonra donmalar yaşadım. Acaba OC yapsam karta, bir faydası dokunur mu? Donma sorunu geçer mi?

Oyunun patch ve güncellemeleri tam bu arada. Bug sorunu değil diye tahmin ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mukoto -- 19 Ağustos 2012; 1:11:56 >
  • Ya şimdi overclockta iki tane artırılan şey var:
    Core Clock
    Memory Clock

Bunları hangi oranda artıracağım hakkında hiç bir fikrim yok sadece memory clocku artırıyodum genelde.
    Ne yapmalıyım ?
  • Eline sağlık ustam :)
  • hacı bu sis de olmuyo program
  • Güzel anlatım Teşekkürler işe yarar.
  • Merhaba arkadaşlar benim ekran kartım Zotac Geforce GTS 250 1GB sizce bu karta overclock yapmak gerekir mi? Yani iyi bir performans artışı sağlar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blart -- 7 Ekim 2012; 0:13:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qawistz

ya abi ne oynarsınız böle anlamam ki. hadi işlemciye oc yapıosunuzda, ekrankartına ne gerek bar. 50-60 mhz için

50-60 MHZ mi? benim 9800 GTX+ toplamda %18 gibi overclock artışı oldu.Buda default ayarlarda iken windows skoru 6.8 ,7,1 fırladı 1 yıla yakın yaz-kış ekran kartım böyle çalışıyor maşallah.Oda sadece rivatunner üzerinden.Ustalardan istediğim Bu kartta BIOS modu nasıl yapacagımdır.Tam yükteyken GPU 82 derece. Ekran kartı 120 dereceye kadar dayanablir.Biraz daha overclock yapıp 4870 geçmek istiyorum
    Ayrıca O/C yapmak performans artışı yanısıra kasa kapaklarını açınca soba görevide görüyor.Abartmıyorum elektirikli sobanın 1 peteği kadar ısıtıyor odayı
    Durum bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kacaksevgilim -- 15 Ekim 2012; 16:13:43 >

• faydalı bi yazı olmuş gerçekten de.
    bizim gibi işin acemisi olanlar faydalanacaktır.
    tşk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kacaksevgilim

quote:

Orijinalden alıntı: Qawistz

ya abi ne oynarsınız böle anlamam ki. hadi işlemciye oc yapıosunuzda, ekrankartına ne gerek bar. 50-60 mhz için

50-60 MHZ mi? benim 9800 GTX+ toplamda %18 gibi overclock artışı oldu.Buda default ayarlarda iken windows skoru 6.8 ,7,1 fırladı 1 yıla yakın yaz-kış ekran kartım böyle çalışıyor maşallah.Oda sadece rivatunner üzerinden.Ustalardan istediğim Bu kartta BIOS modu nasıl yapacagımdır.Tam yükteyken GPU 82 derece. Ekran kartı 120 dereceye kadar dayanablir.Biraz daha overclock yapıp 4870 geçmek istiyorum
    Ayrıca O/C yapmak performans artışı yanısıra kasa kapaklarını açınca soba görevide görüyor.Abartmıyorum elektirikli sobanın 1 peteği kadar ısıtıyor odayı
    Durum bu

haha hocam süpersin :D 2 sene önceki cevabımı hortlattın :D bilgilendirdiğin için teşekkürler bu arada klimasız odada overclock yapmam artık :D

• Merak etme hort attıgımın farkındaydım maksat bilgilendirme olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mirymarbles

quote:

Orijinalden alıntı: finansmen1

Bende Rivatuner ekranı bu şekilde çıktı arkadaşlar. "Destekleyen sürücü yok" gibi bir hata veriyor????

Rivatuner destekleyen sürücü yok hatası verir ise, required signed drivers gibi bi hata mesajı alıyosanız yani şunları yapın sırayla

1-) CMD.exe yi açın, komut satırına net user administrator /active:yes yazın.
    2-) log off olun ve administrator accountunuz ile log in olun (artık admin olarak giriş yapabilirsiniz yukarıdaki koddan sonra)
    3-) CMD.exe yi çalıştırın
    4-) bcdedit -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS komutunu yazın
    5-) şimdi Rivatuner'i kaldırın ve yeniden kurun.
    6-) yeniden başlatma istiyor ise (ki istememesi lazım) başlatın. Rivatuner artık çalışıyor olmalı.

aynısı bendede var verdiğiniz çözümde 5 işlem hatası oldu erişim engellendi diyor cmd formattan önce yapıyordum şimdi yapamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet1398

overclock dediğin böyle olur

hocam al sana overclock nvida 9500 gt sorunsuz boştaki sıcaklılar 34-35 derece yükte en fazla 48

:) tabiki saat hızını o kadar coşturmak isterdim ama heralde programda sorun var saat hızı 720 orda 890

bunlar gerçek değerler rivaturneri önceden çalıştırıyordum şimdi yapamadım bir türlü daha arttırmayı planlıyorum

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.