Şimdi Ara

Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
12
Favori
140.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yahu yeni başlayan adamlara gitmişin riva tunerle anlatmışın tmm iyi bişeyler paylaşmışın ama

göster ati tool ile bak nası kolayca yapcaklar ;)
  • keşke bende anlasam bu işlerden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moder77 -- 21 Eylül 2011; 13:06:34 >
  • hocam sagol oc ile ilgili hiçbişey bilmiyorum ve alev alev yanmasından korktum ama bu konu tam bir rehber olmuş benim gibiler icin radeon hd 4650 ye oc yapacagim umarim ise yarar. teşekkürler

Mesaj kötü imladan dolayı duzeltilmistir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiTYRT -- 19 Ağustos 2012; 3:11:08 >
  • Merhabalar, konunun yeri değil belki ama burdan cevap alabileceğimi düşündüm, boşa başlık açmadan,
    ASUS K52JC laptop kullanıyorum, ekran kartım Nvidia 310M, pci express x16 destekliyor fakat x8 de çalışıyor, nedenini anlayamadım, yardımcı olursanız sevinirm tesekkürler.
  • Orijinalden alıntı: tolgayyar

Çok sayıda sitede çok sayıda bilgi var bu konu hakkında fakat hiç biri bana yardımcı olmadı , lütfen konuyu kapatmayın belkide hemen yardımcı olucak bi arkadaş çıkar .

Ekran kartımda fan yok ve ısınmasından çok korkuyorum, sistemimin özellikleri burada :

Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım)

Araştırmalarıma göre de RİVATUNER adlı programla overlock yapabilirmişim, çok az bi şekilde bile arttırırsam özelliklerimi tatmin olucam ama dediğim gibi
    programı nasıl kullanıcagım hakkında tam bir bilgi oluşmadı kafamda. Eger adım adım bana anlatabilicek arkaş varsa lütfen rica ediyorum,
    zamanınız kıymetli ama yarım saatinizi ayırırsanız teşekkür ederim şimdiden.

Rivatuner'den bir ss ' görüntüsü koyuyorum ama işte bu sayfadan sonra napıcagım hakkında bilgilerım sıfır.
    Çok şey okumama ragmen yanlış bir adım atmak istemiyorum .. ?

• eline saglık bişi soracagım ben de palit gts250 var senin yaptıgın deyeri yaptım bf3 de hıgh ayarda normalken 15-20 fbs arası alıyordum kasıyo tabi hali ile o.c den sonra 25-30 fbs arası alıyorum ama takılma oluyo arada yani 10 fbs iyi bi artış bence ama hafif takılmalar yine devam ediyo neden acaba
  • bugun itibariyle ..elder scrollsv skyrm yuklemiştim ama nafile acılmadı ,en düşük ayarda dahi donmalar yapıyordu.internette araştırırken bu oc yi keşfettim..ekran kartım inanmıyacaksınız ama x1550...ati cataliyst control centerdan ekran kartımı oc yaptım...ilk değerde vpu 500 gözüküyordu oc sonrası vpu594 (maksimum 599 diye gözüküyordu) bellek ise 333dü(mak 366idi) oc sonrası 360a yükseldi..sonuç itibariyle oyunu actım yüksek performansta cok az takıldı...ama orta performansla cok rahat ve süper şekilde takılmadan oynayabiliyorm,demem o ki ben denedim ve işe yarar oldugunu öğrendim..pcden anlamam net üzerinden 2 saat bu iş için bilgileri okuyarak denemeye karar verdim,korkuyorsanız yapmayın ama risk alırsanız ve tutarsa süper oluyor .....saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lacardoo -- 9 Aralık 2011; 0:55:56 >
  • zotac gtx460 1gb kartim var bende OC yapmak istiyorum ancak rivaturner programinda Main bolumde. No supported drivers deteced for this display adapter yazisi var :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon-Cooper -- 10 Aralık 2011; 19:29:52 >
  • teşekkürler bendede hd 5770 var inş sorun olmaz
  • Anlatım için teşekkürler. Benim ekran kartım Asus Nvidia GeForce G210 128-bit DDR2 Termal Soğutma Sistemi ile geldi artı bende üstüne fan taktım ve o.c yapmak istiyorum acaba yarıdım edermisiniz? ekran kartı hızı şöyle :

MSI AfterBurner ile Gpu ve memory hızını100-80Hz artırdığımda sıcaklık 55-58 dereceye çıkıyor (oyunlarda) sizce nasıl böylece max. a yakın oluyor. Bu artırdığım mhz ler AssasinsCreed Revelations 800x600 tüm ayarlar low pek fark yaratmadı ocsiz haliyle neden acaba yardım edebilecek varmı?
  •  Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım)
  • Hocam Merhaba bende zotac 9400 gt marka model ekran kartı mevcut
    resimdeki ekran kartı bendekiyle birebir aynı haliyle soğutucunun durumu bu driver cd sinin içinde zotac fire strom (yanlış yazmış olabilirim)
    diye bir "oc" programı var kafama göre hayvani değerlere çıkarıp ekran kartını bi kaç kez zorladım (test driver unlimited 2 ) bi problem yaşamadım 5-6 saat kadar oynadım pc yi kapadım ertsi gün pc yi açtığımda pc monitöre görüntü vermiyodu tırstım stock değerlere çektim şimdi ise tekrar aynı sorunu yaşarım diye 9.5 atıyorum
    yorumlarını yardımlarını bekliyorum . belki ortalama oc değerlerini verirsinde bende tırsmadan ekran kartının ve grafiklerin keyfini sürerim teşekkürler ...

• bendede 9800gt 1gb 256bit ddr3 eco modeli var bende riva tunnerda overclolck yaptım ama sorum şu herşey iyi iken pc ye format attım ekran kartın ayarları standarda döndü ama eski oynadığım oyunları şimdi kısarak oynuyorum sebebi ise aşırı ısınması bi türlü çözemedi göstermiş olduğum resimde orta derece yükte iken çekilmiş olan resimdir hocam yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaRk_BeeR -- 1 Ocak 2012; 21:55:28 >
  • Umarım bu ayarlarda bf ü adam gibi oynayabilirim :D

• oc yaptıktan sonra ricatunerı silersek sorun olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgayyar

Orijinalden alıntı: tolgayyar

Çok sayıda sitede çok sayıda bilgi var bu konu hakkında fakat hiç biri bana yardımcı olmadı , lütfen konuyu kapatmayın belkide hemen yardımcı olucak bi arkadaş çıkar .

Ekran kartımda fan yok ve ısınmasından çok korkuyorum, sistemimin özellikleri burada :

Araştırmalarıma göre de RİVATUNER adlı programla overlock yapabilirmişim, çok az bi şekilde bile arttırırsam özelliklerimi tatmin olucam ama dediğim gibi
    programı nasıl kullanıcagım hakkında tam bir bilgi oluşmadı kafamda. Eger adım adım bana anlatabilicek arkaş varsa lütfen rica ediyorum,
    zamanınız kıymetli ama yarım saatinizi ayırırsanız teşekkür ederim şimdiden.

Rivatuner'den bir ss ' görüntüsü koyuyorum ama işte bu sayfadan sonra napıcagım hakkında bilgilerım sıfır.
    Çok şey okumama ragmen yanlış bir adım atmak istemiyorum .. ?

:sen bu hurdayi çöpe at

• quote:

Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

quote:

Orijinalden alıntı: waltran

buna yapsam işe yararmı

uçarda konmaz

+1

• İşe yaradı GPU Clock 450'den 495e Memory ise 700'den 774 oldu PC yi açıp kapatıp bida denedim ilk denediğimde çok yüksek yaptım böyle ekran kırmızı sarı bişiler oldu ben eyvah PC öldü dedim Sonra aççıp kapadım sorun kalktı Düzelttim ayarları
  • ya kardeş sen böle bi konu açmıssın çok saol bn ocmi kendim yaptım yaptım bana biraz değerleri fazla arttırdım gibi geldi fakat stabil bi şekilde çalışıyo bn ekran kartıma güzel bi soğutucu alıp bu değerleri dahada artırmak istiyorum sence nasıl yapmalıyım bi danışıyım ddm sonuçta bu konuyu açmıssın bi zahmet yardımcıda ol.:D ,
    değerler
    GPU CLOCK=550(675)
    MEMORY=900(970)
    ŞHADER=1375(1687)
    SICAKLIK BOŞTAYKEN 38 DERECE OYUNA GİRİNCE 40 FELAN OLUYO SENCE BN DAHA NE YAPABİLİRİM
  • overclock dediğin böyle olur işte

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.