Şimdi Ara

Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
183
Cevap
12
Favori
140.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartımda 2D, 3d Low Performance, 3D High Performans seçenekleri var. O/C programları ile açtığımda bu 3 mod gözüküyor.
    3D High Peformance da GPU 500 MEM 1200 MHZ hızlarında.

RivaTuner ile bu değerleri değiştiriyorum (Düşürüyorum 400/1000). Oyun yada Benchmark açtığımda 4. bir mod devreye gidiyor Ultra High Performance herhalde ki GPU hızı 580'e MEM hızı 1450'e çıkıyor. Bu mod hiçbir programda gözükmüyor ve RivaTuner üzerinde girdiğim değerler de uygulanmıyor.

Bu neden böyle oluyor. Nasıl kurtualacağız bu durumdan. Ekran kartı 9300M GS Notebook.

------------------------------------------------
    nTune ile bu gizli modun ayarlarını değiştirebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9CA1DA90 -- 25 Temmuz 2009; 12:41:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Computeus

Ekran kartımda 2D, 3d Low Performance, 3D High Performans seçenekleri var. O/C programları ile açtığımda bu 3 mod gözüküyor.

RivaTuner ile bu değerleri değiştiriyorum (Düşürüyorum 400/1000). Oyun yada Benchmark açtığımda 4. bir mod devreye gidiyor Ultra High Performance herhalde ki GPU hızı 580'e MEM hızı 1450'e çıkıyor. Bu mod hiçbir programda gözükmüyor ve RivaTuner üzerinde girdiğim değerler de uygulanmıyor.

Bu neden böyle oluyor. Nasıl kurtualacağız bu durumdan. Ekran kartı 9300M GS Notebook.

gizli modun ayarları ntune ile değişiyorsa o nvidianın, benim hep yapmak isteyip yapamadığım özelliği olabilir sadece tahmin yürütüyorum, özel kuralları ayarla diye bir bölme var, o modu ayarladığınız bölümde (Performans/Özel Kuralları Ayarla) GPU Ayarlarını ayarladığınız yerde yani. orda kurallar var. mesela bir oyun yüklenince profiller yüklenebilir. kurallar vardır orda 1 2 tane vardır büyük ihtimal, hepsini silin ordan (alttaki beyaz kutucuk kurallar yazıyor) onlara tıklayıp sil derseniz bu gizli mod kaybolacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogulcanozugenc

quote:

Ekran kartımda 2D, 3d Low Performance, 3D High Performans seçenekleri var. O/C programları ile açtığımda bu 3 mod gözüküyor.

gizli modun ayarları ntune ile değişiyorsa o nvidianın, benim hep yapmak isteyip yapamadığım özelliği olabilir sadece tahmin yürütüyorum, özel kuralları ayarla diye bir bölme var, o modu ayarladığınız bölümde (Performans/Özel Kuralları Ayarla) GPU Ayarlarını ayarladığınız yerde yani. orda kurallar var. mesela bir oyun yüklenince profiller yüklenebilir. kurallar vardır orda 1 2 tane vardır büyük ihtimal, hepsini silin ordan (alttaki beyaz kutucuk kurallar yazıyor) onlara tıklayıp sil derseniz bu gizli mod kaybolacaktır.

O kadar detaylı incelemedim ama nTune zaten sadece o gizli modu ayarlamamı sağlıyor. Diğer modları rivatuner ile ayarlayabiliyorum.

• @computeus

anladım. nası kurtuluruz demişsin bende söyledim. büyük ihtimalle kurtulacaksın
  • quote:

@computeus

Sağol hocam. Zaten gerek te kalmadı. tuturmark için biraz ayar çekeyim dedim ama ben böyle oynak beklemiyordum.
    Aynı hız değerlerinde bile skorlarda 200 puan fark ediyor. O yüzden vazgeçtim zaten O/C işinden.
  • RivaTurner linki yenilenmiştir.
  • quote:

quote:

@computeus

Sağol hocam. Zaten gerek te kalmadı. tuturmark için biraz ayar çekeyim dedim ama ben böyle oynak beklemiyordum.
    Aynı hız değerlerinde bile skorlarda 200 puan fark ediyor. O yüzden vazgeçtim zaten O/C işinden.

bende uğraştım tuturmarkla. oc ile hiç uğraşmadım arka planda çalışan programlarla puanla oynayabildim. kolay oldu 19950 küsür yaptım fakat yarışmaya katılmadım. 10000 20000 vs yapan çok var bize bişey düşmez

not: arka planda 85 işlem varken 26 bin puan alırken, bu işlemleri 40 a düşürerek 36 bin puan aldım. çok garip bir durum

• benim Zotac Geforce 9400gt kartım var gpuz riva tunerdeki mavi yerler tamamen mavi sonuna kadar açsam patlarmı acep birde masa üstünde sabit olarak 55-56 derece çokmu fazlastandar ısısı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engınus -- 4 Ağustos 2009; 19:32:34 >
  • onboard ekran kartına bu programla yapabilirmiyiz HD 3200 ekran kartı onboard
  • arkadaşlar ben bilgisayarcıdan 1gb hd4850 iceQ4 sipariş ettim. Stokta yokmuş ve bana geçici olarak 9400gt taktı. Daha önce hiç o/c denememiştim bu kartta denemeye karar verdim. Burda yazılanları yaptım ancak rivatuner programında sizin gösterdiğiniz yer bende açılmıyor.

Ekran Kartına Overclock Yapmak (Resimli Anlatım)
  • Bu karta o/c yapsam nasıl olur? Fanın yeterli olup olmadığını bilmiyorum .

Ve o/c yapmalı isem değerleri nasıl yapmalıyım? Bellek ve GPU olarak. Bir de DMC4 adlı oyunu 32-bit Vista Home Premium(böyleydi sanırım) İşletim Sistemiyle DX9'da x8MSAA ve Super High grafikte(full ayar) rahat bir şekilde oynayabiliyorum. DX10 güncellemesini ve ekran kartı güncellemesini de yaptım. Ekran kartım DX10'u da destekliyor fakat oyundan tam bir performans alamıyorum. Hatta oyunu ağır çekimde oynuyorum. Çözünürlüğü minimum seviyeye indirince bu sorun ortadan kalkıyor. Fakat oyunun zevki acayip bir şekilde kaçıyor. Sanırım bu oyunun full grafik ayarı, ekran kartının full ayarı ve DX10'un grafik ayarları ile(DX10'un getirdikleri) çakışınca bir hüsran yaşanıyor. Fakat DX10'un belli bile olmayan özellikleri için oyunu en düşük çözünürlükte oynayacak değilim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 11 Ağustos 2009; 17:59:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tlg.RBTR

ekran kartım oc yapmaya uygunmu o işaretlenicek olan yere tik attığımda reboot yapmamı istiyor ne yapayım

Reboot yap(yani yeniden başlat). Yoksa özellikler aktif olmaz. Daha temin denedim .

• Bende Rivatuner ekranı bu şekilde çıktı arkadaşlar. "Destekleyen sürücü yok" gibi bir hata veriyor????

• Ellerine sağlık güzel palaşım...
  • Ben geçenlerde Sapphire HD 4850 model ekran kartıma Ati CCC üzerinden OC yapmıstım.
    Sizce daha da artırıyım mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çöl Tilkisi -- 14 Ağustos 2009; 12:46:40 >
  • beyler ati kullanıcıları için hiçte uygun değil ben denedim herhalde biraz fazla yüklendim pc yi açamadım açılıp hemen reset atıyordu riva turner sadece nvidia için geçerli bir program diye düşünüyorum...
  • forcewire detected olmuyor bende de bilen varsa söylesin lütfen..
  • ya abi ne oynarsınız böle anlamam ki. hadi işlemciye oc yapıosunuzda, ekrankartına ne gerek bar. 50-60 mhz için
  • quote:

Orijinalden alıntı: agahbabaxxx

ya abi ne oynarsınız böle anlamam ki. hadi işlemciye oc yapıosunuzda, ekrankartına ne gerek bar. 50-60 mhz için

50-60 mhz bu kart için karttan karta oran değişebilir mesala gtx470'de %28 performas arttırımı sağlamışlardı
  • Gerçekten güzel bir anlatım olmuş teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.