Şimdi Ara

Ekran Kartına O.C Yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Farkettimki böyle birşey yapmak isteyeceklerin erişebileceği hiçbir kaynak yok.Aklıma konu açmak bilgili arkadaşları konuya davet edip fikirlerini almak,ve bu durumdan faydanlanmak geldi.Bende bu konuda acemilik çekiyorum ve bir kaynak bulamadım.Msi Afterburner programı ile çekirdek hızını artırıyorum,bellek hızına dokunmuyorum,gpu voltajınıda az biraz artırıyorum fps değerlerini ölçmek için oyuna girdigimde bir kaç saniye oynattıktan sonra siyah ekran geliyor oyun yanıt vermiyor gibi gözüküyor fakat görev yöneticisinde çalışıyor bazen ise görüntü sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu diyor.Kartım Sapphire Vapor-x R9 280x resimde görülen değerleri uyguluyorum sizce ideal o.c değerleri ne olmalıdır?
     Ekran Kartına O.C Yapmak

• TRProGamer kullanıcısına yanıt
    kardeşim farklı program yerine kendi AMD Overdrive ' indan yapsana % 10 olarak arttır temkinli temkinli.
  • Zaten fabrika çıkışlı oc yapılmış bi kartı, bir kaç MHz için stabilitesini bozmaya değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Overclock hakkında hiç bir bilgim yok Burda cpu mV'u,ram mV'u,power limit denen hiç anlamadığım bir kavram,ve ne oranda yükselteceğim gücü nasıl dengeleyeceğimi bilmedigim çekirdek ve bellek frekansları var.Kafamda 1200mHz'lere kadar çıkarmak var çekirdek hızını fakat buna uygun cpu voltajı nedir,bellek frekansıyla oynamamın bana ne gibi avantajı olabilir.Yardımlarınızı bekliyorum.
  • xtyper kullanıcısına yanıt
    Ufak fantazilerde denemiyceksek ne geregi vardı amd kart almanın dimi AMD fx6300 3.5 ghz fabrikasyonlu işlemcime o.c çekerkende böyle zorlanmıştım 5Ghz'lere kadar çıkarmayı başardım ama voltaj ayarı çok hassa ve bu konuda tecrübem pek yok.Burdan yetkili abilere sesleniyorum bir el atında şu karta bi o.c çekelim
    Voltajı 1170 e çek , power limiti 20 ye çek
    Core clocku 1300 yap ondan sonra yarım saat oyna bakalım stabil mi
  • Navhkrin N kullanıcısına yanıt
    oyunu bile açmadı çit tıkladım direk amd grafik sürücüsü yanıt vermeyi kesti dedi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Navhkrin N kullanıcısına yanıt
    Buldugun en ideal ayar bu şuan bir kaç fps artırıyor yarım saat kadar oynadıktan sonra oyun tıkanıyor görev yönetşicisinde çalışıyor gözüküyor ama takılmış gibi siyah ekran geliyor hiç birşey olmuyor amd grafik sürücüsü yanıt vermeyi kesti'de demiyor.İlginç bi ayar
     Ekran Kartına O.C Yapmak
    Hocam overclock yaparken power limit +20 ye çekin, yoksa mesela çekirdek hızını hızlandırırsanız video ramine yeterli enerji bulamaz ve daha az performans alırsınız.

Power limit le oynamak hiçbir zarar vermez, bütün o değerler arasında tek dikkat etmeniz gereken voltaj değeri. Fanları auto da kullanıyorsanız zaten kendi kendilerine hızlanırlar.

Hocam overclocka giriş olarak size silikon lotosu dediğimiz birşeyi tanımlayım ;

Bildiğiniz gibi bu ürünler çok yüksek teknoloj, ve bu ürünler yaparken atom hassasiyetinde yapılıyorlar, ama günümüz teknolojisi o kadar gelişmiş olmadığı için her ekran kartında bir hata payı oluyor, çok hatalı ekran kartlarını satışa sunmuyorlar, onun dışında her ekran kartında belirli bir hata payı oluyor. Buda overclock limitini belirliyor ekran kartlarında, bazıları 1500mhz yaparken siz 1200 üstünde hata alabilirsiniz örneğin. Overclock diye birşeyin olmasının nedenide bu, firma belirli bir hata payı belirleyip o payın altındaki ürünleri piyasaya sürüyor, yani en şanssın kişinin overclock kapasitesi çok az oluyor.

Hocam size tavsiyem, power limiti 20 ye çektikden sonra Unigine Valley 4.0 adlı programı indirip sistemi zorlayın. 4-5 dakika zorladıkdan sonra Clock speedinizi 50-50 arttırın. Hata alınca voltajı 25 arttırıp clock speedinizi arttırmaya devam edin. Belirli bir noktadan sonra voltajı arttırdığınız halde hata alacaksınız, işte o zaman limite ulaşmışsınızdır. (Voltaj 1300 değerini geçmesin ama)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.