Şimdilik GTX 850M ve GTX 950M modellerine bakmıyorum.
Uzun süredir forumda yorumları okuyorum. Aslında beni özellikleriyle baştan çıkartan lenova serileriydi. Fakat lenova serilerinin kronik sorunlarından çokca söz edildiğini okudum forumlarda. ( Isınma, ekran parlaklığı, klavye, hdd cızırtısı, geç açılıp kapanma. belki bazıları ssd ile çözülebilir) Bu sebeplerden ötürü lenovadan uzaklaşmaya başladım.
İlk başlarda freedos düşünmüyordum ama şimdi onlara da bakmaya başladım ve monster gözüme ilişti. özellikleri tatmin ediciydi fakat onunda kasasının plastik olması ve 5. nesil işlemci kaynaklı bazı sorunların yaşanması(mavi ekran gibi) beni düşündürmeye başladı.
MSI hakkında ise daha pek araştırma fırsatım olmadı fakat onunda galiba kasa yapısının inceliği ve tek fanlı olması gibi sorunları varmış
Acer hakkında da henüz forumları araştıramadım.
8 yıldır laptop kullanıcısıyım. 8 yılda 2 laptopum oldu sadece ve 2side asustu. İlkini 2007de almıştım modelini tam hatırlamıyorum ama kasası çok kötüydü bileklerimi koyduğum yer kararmıştı ya ısınmadan ya da terden. menteşeleri kırılmıştı çatlamıştı. DVD room cd leri okumuyordu. Daha sonra 2010da N51vn serisine geçtim. Bu yıla kadar Allaha şükür çok fazla sıkıntı yaratmadı. Beni en çok hdd konusunda üzdü. Orijinal hdd si bozuldu. evde kullanılmayan bir asus vardı onun hdd sini takıp yoluma devam ettim ama o da şimdi bozuldu sürekli mavi ekran hatası veriyor. Birde call of dtuy medal of honor gibi oyunlarda baya bi ısınıyodu. N serisinin kasasında da hafif soyulmalar oldu.
PC yi 9 taksitle alacağım için taksitli fiyatının 4000 i geçmemesi gerekiyor. Gerçekten beni kasa konusunda ve ısınma konusunda üzmeyecek laptop hangisidir? Beni en az 5 yıl idare edecek. Ssd mutlaka takacağım pc ye hangi model olursa olsun.