Şimdi Ara

Ekran Kartına Fan Takma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bende Asus EAX1550 model ekran kartı var. Fakat üstündeki pasif soğutucu yüzünden çok ısınıyor. Bu ekran kartına fan takılabilir mi? Asus'un sitesindeki resimde üstünde fan var fakat bana fanlı gelmedi.

Benim ekran kartım

Ekran Kartına Fan Takma

Bu da Asus un sitesindeki resim

Ekran Kartına Fan Takma

Ekran Kartına Fan Takma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b-white -- 18 Mart 2013; 16:37:04 >

• Tabiki takılabilir. Bunu direk olarak VGA soğutucu olarak arayabilirsin uyumluluk listelerine bakarak kartına denk gelip gelmeyeceğinide öğrenebilirsin. Meselahttp://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100700178

Yada en kolay yoldan Kendin bir şekilde kullanmadığın çıkma Fandan da uydurma bir soğutucu yapabilirsin Bu senin için hem masrafsız hemde eğlenceli ve eğitici bir yol olur, Mesela ben depolama amaçlı kullandığım makinamdaki 5770 e 8cm lik Normal bir kasa fanı takmıştım üzerindeki Kalın kapağı söküp, Şuan stok fan ile neredeyse 7 8 derece oynamış bir durumda bu güzel bir değer. Tabi ses olarak stok fandan biraz daha gürültülü ancak uğraşılırsa çok daha güzel şeyler de yapılabilir :)

• Bu şekilde gözükebilir ama önemli olan aldığın performanstır bana kalırsa :)

Ekran Kartına Fan Takma

Ekran Kartına Fan Takma
  • bencede masrafsız olan her zaman en iyisidir hocam fakat bu fanın kablosunu hangi girişe takacağız ayrıca az önce paylaştığınız ekran kartı benim ekran kartından mı
  • fan kablosunu anakart üzerine takıcaksın.
    2.yada 3 pindir yazar zaten fan1 fan 2 diye
  • ben normal küçük 5-7 cm lik kasa fanını bağlıycam fakat sabit durmuyor. vida giriş yeri de yok. fanı silikon ile pasif soğutucuya yapıştırsam sorun çıkar mı
  • Az önce linklediğim açıklamalarda 1550 Olarak gördüm ancak siz yinede site çalışanları ile online olarak irtibat kurup tam olarak uyup uymadığını yinede sorarsanız daha garanti olur, Şıklık açısından linkteki VGA cooler ın daha güzel gözükeceğine eminim ama dediğim gibi Farklı şekillerle de yapılabilir ve hiç para da vermemiş olursunuz, Bence önce öyle birşey deneyin eğer memnun kalmazsanız her halukarda satın alma seçeneğiniz var ve arttırılabilir bu seçenekler.

Bağlama işine gelince Anakartınız üzerinde 3 yada 2 pin fan girişleri Mutlaka vardır, Genelde bir fan aldığınız anakart aldığınızda yanında bağlama kitlerini de verirler veya ufak tefek tanıdığınız varsa internetcafe donanım işiyle uğraşan elinde çöpe atılacak ucu 3 yada 2 pin kablolar mutlak olucaktır.

Ekran Kartına Fan Takma

Ekran Kartına Fan Takma

Ekran Kartına Fan Takma

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batw0

Az önce linklediğim açıklamalarda 1550 Olarak gördüm ancak siz yinede site çalışanları ile online olarak irtibat kurup tam olarak uyup uymadığını yinede sorarsanız daha garanti olur, Şıklık açısından linkteki VGA cooler ın daha güzel gözükeceğine eminim ama dediğim gibi Farklı şekillerle de yapılabilir ve hiç para da vermemiş olursunuz, Bence önce öyle birşey deneyin eğer memnun kalmazsanız her halukarda satın alma seçeneğiniz var ve arttırılabilir bu seçenekler.

Bağlama işine gelince Anakartınız üzerinde 3 yada 2 pin fan girişleri Mutlaka vardır, Genelde bir fan aldığınız anakart aldığınızda yanında bağlama kitlerini de verirler veya ufak tefek tanıdığınız varsa internetcafe donanım işiyle uğraşan elinde çöpe atılacak ucu 3 yada 2 pin kablolar mutlak olucaktır.

Ekran Kartına Fan Takma

Ekran Kartına Fan Takma

Ekran Kartına Fan Takma

hocam detaylı anlatım için çok teşekkürler çok işime yaradı

• En alttaki resimde bir ucu 4pin Molex diğer ucu 2 pin sys fan işinizi çok daha basitleştirecektir. Çöp olan bir PSU unuzun kablolarını ve molex yuvalarını kullanarak kendinize Uzun bir kablo yapabilirsiniz.

Sabitleme konusunda da Hayal gücünüzü kullanın Hava giriş çıkışını önlemediğiniz sürece istediğiniz şekilde Sabitleyebilirsiniz Sadece ısındığı zaman akan yapıştırıcılar kullanmayın Kartın üzerine damlatmadan japon / 505 gibi hızlı kuruyan Güçlü yapıştırıcılar işinizi görecektir.
  • silikon olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: b-white

quote:

Orijinalden alıntı: Batw0

Az önce linklediğim açıklamalarda 1550 Olarak gördüm ancak siz yinede site çalışanları ile online olarak irtibat kurup tam olarak uyup uymadığını yinede sorarsanız daha garanti olur, Şıklık açısından linkteki VGA cooler ın daha güzel gözükeceğine eminim ama dediğim gibi Farklı şekillerle de yapılabilir ve hiç para da vermemiş olursunuz, Bence önce öyle birşey deneyin eğer memnun kalmazsanız her halukarda satın alma seçeneğiniz var ve arttırılabilir bu seçenekler.

Ekran Kartına Fan Takma

Ekran Kartına Fan Takma

Ekran Kartına Fan Takma

hocam detaylı anlatım için çok teşekkürler çok işime yaradı

Fabrikasyon olan hemen hemen herşey güzeldir ama ücrete tabidir :) Bedava olan her zaman makbuldür Arada maksimum 4 5 derece oynar Hem vakit geçirmek için bire bir

• quote:

Orijinalden alıntı: b-white

silikon olur mu

Ben genelde Kaliteli bir japon yapıştırıcısı yada 505 Kullanırım şimdiye kadar bende bir sorun yaratmadı önerebilirim Ama silikon daha önce hiç kullanmadım, Fakat silikon aşırı sıcağa dayanıklı bir madde değil Erime yapmaz ancak Gevşeme yapabilir
  • az önce silikonla yapıştırdım ama zaten taktığım yer alt tarafa bakıyor aksa bile kasaya yapışır diye düşündüm bu arada tüm yardımlar için teşekkürler
  • Anakartına aksa dahi zarar vermez Silikon iletken bir madde değil, ancak şöylede bir durum var Aşırı sıcakta gevşeme yapar Tekrar tekrar yapıştırmak zorunda kalabilirsin.

Önceki sıcaklık değerleri aklındaysa tamamladığın zaman ne kadar fark ediyor onuda yazarsan merak ettim :)
  • benim ekran kartının sıcaklık değerlerine bakılmıyor aslında bende çok merak ettim ama everest te çıkmadı
  • HD 3450 ekran kartımın fanı yoktu. X1550'nin fanını söküp bu şekilde HD3450'nin sogutucusuna Japon yapıştırıcı ile yapıştırdım.

Ekran Kartına Fan Takma

75 derece gördüğüm oyunda, fandan sonra bu değerlere ulaştım (ısınmasını 15dk bekledim). Elinizde fan varda yapıştırın gitsin...

Ekran Kartına Fan Takma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.