Şimdi Ara

EKRAN KARTIMDA COİL WHİNE MI VAR? ( VİDEO EKLENDİ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bugun islemci sogutucusunu vatana yaptirdimda gelince oyunlarda (bana sanki o ses ekran kartindan geliyor gibi geliyor) garip bi ses gelmeye basladi. Ama o ses masaustune yada internete girince gelmiyor. Coil whine olabilir mi? Ama karti ilk calistirdigimda yoktu ve bugun gelmeye basladi. Bide oyunda esc basip durdurdugumda ses kısılıyor. coil whine performansi dusurur mu?

Cok isterseniz video cekebilirim ama ben bi kac tane cektimde cok belli olmuyor.

EDİT:

VİDEO:http://www.youtube.com/watch?v=RVvanO2aUaQ&feature=youtu.be

Farkederseniz 0:05'te o ses kayboluyor. Video başladığında ekran kartının yanından çekiyordum. Videoyu durdurup işlemci soğutucusunun yanından çekmeye başladım ve o ses kayboldu. Büyük ihtimalle o ses ekran kartından geliyor. 0:05'ten sonra işlemci soğutucusunun yanından çekmeye başladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 18 Temmuz 2014; 1:21:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Coil whine genellikle PSU dan veya ekran kartından gelir. Bobin sarımı ile ilgili bir durumdur temel olarak. Yani işlemciden gelme olasılığı yok. Hangisinden geldiğini anlamak için kasa kapağını açıp ikisini de yaklaşıp dinlemelisin. Ha şunu söyleyim, şu devirde coil whine sız PSU bulmak imkansıza yakın. Özellikle Corsair kasaların içinde gelen PSU ların hemen hepsinde bu sorun var. Ben de Corsair 400R kasa kullanıyorum içinde CX750 ile birlikte geldi ve az da olsa coil whine var.

Masaütü ve internet kullanımında genellikle duyulmaz zaten. PC yüke girdiğinde (oyun, render vb.) bileşenlerin fazla güç çekmesinden dolayı büyük ihtimalle PSU coil whine yapıyor.

Rahatsız edici düzeyde değilse çok da sorun etme derim. Çünkü sıfır sesle çalışan PSU gerçekten yok gibi bir şey artık. Performansa hiç bir olumsuz etkisi olmaz. Sadece sesten dolayı konforsuzluk yaratır. Şöyle birşey de var; Ben kasayı ilk aldığımda coil whine cızırtısı daha bir duyuluyordu. Zamanla sanırım ısınarak bobinler ve lehimler falan oturuyor (kaba bir tabir oldu). Şu anda PC 8 aylık ve yüke girdiğinde bile iyice yaklaşıp dikkat etmedikçe ses duyulmuyor (: Aşırı bir rahatsızlık yoksa takma derim. Yok ben gıcık oldum bu sese dersen; evet Coil Whine bir kusurdur ve ürünü değiştirirler. Fakat yeni alacağın PSU nun daha fazla coil wihne yapması da büyük bir olasılık, onu da unutma.

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 15 Temmuz 2014; 2:32:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Coil whine genellikle PSU dan veya ekran kartından gelir. Bobin sarımı ile ilgili bir durumdur temel olarak. Yani işlemciden gelme olasılığı yok. Hangisinden geldiğini anlamak için kasa kapağını açıp ikisini de yaklaşıp dinlemelisin. Ha şunu söyleyim, şu devirde coil whine sız PSU bulmak imkansıza yakın. Özellikle Corsair kasaların içinde gelen PSU ların hemen hepsinde bu sorun var. Ben de Corsair 400R kasa kullanıyorum içinde CX750 ile birlikte geldi ve az da olsa coil whine var.

Masaütü ve internek kullanımında genellikle duyulmaz zaten. PC yüke girdiğinde (oyun, render vb.) bileşenlerin fazla güç çekmesinden dolayı büyük ihtimalle PSU coil whine yapıyor.

Rahatsız edici düzeyde değilse çok da sorun etme derim. Çünkü sıfır sesle çalışan PSU gerçekten yok gibi bir şey artık. Performansa hiç bir etkisi olmaz. Sadece sesten dolayı konforsuzluk yaratır. Şöyle birşey de var; Ben kasayı ilk aldığımda coil whine cızırtısı daha bir duyuluyordu. Zamanla sanırım ısınarak bobinler ve lehimler falan oturuyor (kaba bir tabir oldu). Şu anda PC 8 aylık ve yüke girdiğinde bile iyice yaklaşıp dikkat etmedikçe ses duyulmuyor (: Aşırı bir rahatsızlık yoksa takma derim.

Sinirim bozuldu bide adam işlemci soputucusunu takarken çok fazla bastırdı. Dedim anakart elden gidiyo galiba . PC'yi aldığımda böyle bir ses yoktu niye şimdi başladı ki ya . Yani coil whinelara baktığımda ince bir ses oluyor ama bu kaba bir ses .

• Candance kullanıcısına yanıt
    Hocam ilk aldığınızda hemen oyun oynamadıysanız normaldir. Oyuna girince artar sea. Bu arada soğutucuyu bastırmasının nedeni termal macunun iyice yayılıp incelmesi için. Sıkıntı olmaz yani, hatta iyi bir durumdur (:

Hocam kaba bir ses ise ekran kartının fanından da geliyor olabilir. Vapor soğutuculu kartlarda hatırladığım kadarıyla karşılaşılan bir sorundu bu. Şu anda aklıma geldi. Ekran kartı fanlarının göbeklerindeki yazılar baskı değil de sticker şeklinde galiba o kartta. Bi arkadaş daha önce yazmıştı. Stickirler iyi yapıştırılmadığı için dönme hızıyla biraz kenarından kalkıp ses yapıyordu. O arkadaş stickerleri söktüğünde sorun ortadan kalkmıştı. Bir göz at istersen (:

• quote:

Orijinalden alıntı: acaluka

Hocam ilk aldığınızda hemen oyun oynamadıysanız normaldir. Oyuna girince artar sea. Bu arada soğutucuyu bastırmasının nedeni termal macunun iyice yayılıp incelmesi için. Sıkıntı olmaz yani, hatta iyi bir durumdur (:

Hocam kaba bir ses ise ekran kartının fanından da geliyor olabilir. Vapor soğutuculu kartlarda hatırladığım kadarıyla karşılaşılan bir sorundu bu. Şu anda aklıma geldi. Ekran kartı fanlarının göbeklerindeki yazılar baskı değil de sticker şeklinde galiba o kartta. Bi arkadaş daha önce yazmıştı. Stickirler iyi yapıştırılmadığı için dönme hızıyla biraz kenarından kalkıp ses yapıyordu. O arkadaş stickerleri söktüğünde sorun ortadan kalkmıştı. Bir göz at istersen (:

Fanları MSI Afterburner ile %40, %50 ve %60'da çalıştırdım. Ama o ses gelmedi .

Oyun açıkken 'de masaüstüne alınca ses gelmiyo. Oyundayken fanları elimle tutuyorum yinede ses geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 15 Temmuz 2014; 2:53:14 >

Kendin toplamayı biliyorsan kendin toplasaydın keşke.

• Coil whine ses yapar.Performansı düşürmez.Şahsen 7870XT Coil Whineli kartı kullanmış biri olarak söylüyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Kendin toplamayı biliyorsan kendin toplasaydın keşke.

İşlemci soğutucusu montajını yapmaya çalışıp yapamayıp gittim zaten.
    Bir kaç sene önce arkadaşıma PC topluyorduk.parçaları alalım evde ben toplarım dedim.yok illa vatana toplatacak.sonra toplayan adam anakart üzerindeki jelatini tornavida ile çıkarırken anakartın güney köprüsünü bir güzel çizdi. O gün bugündür vatandan hiç alışveriş yapmadı.
    Sonuç:Vatan çalışanların hepsi değil ama çoğu bilgisiz ve dikkatsiz.Mümkün olduğunca ellerine düşmeyin.Arada kalitelileri varda rast gelmek lazım..

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

Bir kaç sene önce arkadaşıma PC topluyorduk.parçaları alalım evde ben toplarım dedim.yok illa vatana toplatacak.sonra toplayan adam anakart üzerindeki jelatini tornavida ile çıkarırken anakartın güney köprüsünü bir güzel çizdi. O gün bugündür vatandan hiç alışveriş yapmadı.
    Sonuç:Vatan çalışanların hepsi değil ama çoğu bilgisiz ve dikkatsiz.Mümkün olduğunca ellerine düşmeyin.Arada kalitelileri varda rast gelmek lazım..

Her oyun oynarken kafam oraya gidecek simdi

• coil whine in perf. ile alakasi yok sadece oyun icindeyken cok asiri ust duzey fps leri gordugu zaman cizirti sesi cikartir. rahatsiz ediyorsa teknik servisine gonderin degistirsinler. sadece ekran kartlarinda degil psu da da cizirti,viziltiya benzer sorunlar olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

coil whine in perf. ile alakasi yok sadece oyun icindeyken cok asiri ust duzey fps leri gordugu zaman cizirti sesi cikartir. rahatsiz ediyorsa teknik servisine gonderin degistirsinler. sadece ekran kartlarinda degil psu da da cizirti,viziltiya benzer sorunlar olabiliyor.

Coil whinde olmayadabilir cunku imternette baya ince bir ses bendeki kalin bi ses .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Candance -- 15 Temmuz 2014; 3:46:54 >
  • Coil whine'ın ne şekilde olacağı değişkendir. Yüksek fps'de olur diye bir kural yoktur.
    Bazı PSU'lar sistem kapalıyken bile ses yapıyor..

Ses rahatsız ediciyse, ilgili parçayı garantiye gönder gitsin. Geçen Corsair AX860 PSU'yu Eksen'e verdim. Eski DijitalTrend ithalatı olduğu için muhtemelen Hollanda'ya gidecek. 20 iş günü dolarsa, para iadesi alır geçeriz.
    Hocam onboard varsa ordan tak bak bakalım nerden ses gelio yada başka kart varsa ekran kartından geliosa iade et o sesle hayat geçmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • acaluka kullanıcısına yanıt
    Ben de cx 750 kullanıyorum ve dediğiniz gibi coil whine zamanla azaldı ve oyunların sesinden neredeyse duyulmaz oldu ama yine de biraz duyuluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkantcelik -- 15 Temmuz 2014; 10:35:18 >
  • Hocam kalın derken tam tahmin edemedim şimdi. Bi küçük video çekseniz aslında iyi olabilir.

• Islemci sogutucusunu cok sert takmak islemcinin ince tiz bir ses cikartmasina sebebiyet verebilir cool whine degil farkli bir olaydir...

• quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Hocam onboard varsa ordan tak bak bakalım nerden ses gelio yada başka kart varsa ekran kartından geliosa iade et o sesle hayat geçmez

AMDlerde yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 123berkantc123

Ben de cx 750 kullanıyorum ve dediğiniz gibi coil whine zamanla azaldı ve oyunların sesinden neredeyse duyulmaz oldu ama yine de biraz duyuluyor

Bendeki 1 sene boyunca azalmadı. Hatta 1-2 ay önce, bir dönem, kafasına göre şiddetlenip eski haline dönmeye başlamıştı.

Belirgin cızırtı varsa, garantiye gönderin. O kadar ses yapan PSU'dan, uzun vadede hayır gelmez bence.

EVGA'in Super Flower üretimi G2 PSU'ları Türkiye'ye geldi. Jonnyguru 9.9/10 vermiş. Para iadesi alıp, şansımı onunla deneyeceğim.
    Coil whine konusunda, son serilerde Seasonic'in biraz adı çıktı. Artık çok satıyor diye midir bilmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 15 Temmuz 2014; 17:07:00 >

• Çok ta rahatsız edici bir ses değil zaten iade almadı vektron gidip kendim vercektim ses kesilmeye başladığı için uğraşmadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.