Şimdi Ara

Ekran Kartım Yandımı Yanmadımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Benim Amd Hd 6570 1gb 128 bit ekran Kartım var. Bu sabah bilgisayarı açtım ve görüntü gelmiyodu. Belki bi problem olmuştur diyip bi kaç kere kapayıp açtım ve hala görüntü gelmiyordu, arkadaş ortamında falan ekran kartı yanmıştır dediler baya korktum açıkçası bilenlere soriyim dedim. Bunun bi çözümü var mı ? Bilen varsa yazarsa çok sevinirim. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrisberay -- 3 Kasım 2014; 1:42:02 >

İkinci olarak anakartınızında onboard VGA girişi varsa, monitörün VGA kablosunu onboard olan VGA girişine takarak görüntü alıp almadığını kontrol edin.

Eğer görüntü alırsanız ; bilgisayarı kapatıp kasayı açarak ekran kartınızı kontrol edin. Gerekirse ekran kartını çıkarıp yeniden slota tam ve doğru oturacak şekilde takıp, vida bağlantılarıyla sabitleyin.

Eğer görüntü alamazsanız ; ram(ler)inizi çıkarıp alt taraflarında yer alan pin girişlerini hafifçe silgi ile temizleyin. Ram(ler)inizi yeniden slotlara tam ve doğru oturacak şekilde takın. Duruma göre ram(ler)inizi tek tek ve farklı ram slotlarına takıp görüntü alıp almadığınızı kontrol edin.

Son olarak BIOS pilini çıkarın. 5 - 10 dk bekledikten sonra BIOS pilini yeniden yuvasına takarak sistemi çalıştırın ve görüntü alıp almadığınızı gözlemleyin.

• spiky2122003 S kullanıcısına yanıt
    bilgisayarı hdmı dan tv de kullanıyorum bi problem yok gibi gözüküyo giriş,monitörüm olmadığı için tv den hdmı kullandığımdan ana kartın vga çıkışını kontrol edemiyorum,ekran kartını çıkarıp taktım hatta girişlerini temizledim ama aynı sonuç,ram i çıkardım silgi ile temizledim,normalde olduğundan farklı slota taktığımda bilgisayardan biiip biip uzun uzun sesler gelmeye başladı eski yerine takınca aynı eskisi gibi açıldı hatta işin garibi ekran kartı çalışıyo gibi fanıda dönüyo,ama görüntü yok.pilide çıkarıp taktım hatta sabah yaptım bu olayı 1-2 saat bekledim tekrar taktım işe yaramamıştı. herşeye rağmen hala görüntü gelmiyo :(
  • sistem detaylarınızı yazmadığınız için tam bilgi veremiyorum ama bilgisayar görüntü vermediğinde klavyedeki num lock ve caps lock tuşlarının lamalarını kontro edin eğer bu lambalar normal işlevini yapıyorsa
    sistem ekran kartından olabilir.

ayrıca lcd tv lerde vga girişi bulunur bi adet vga kablo alarak hem ekran kartının vga portundan görüntü verip vermediğini hemde ob ekran kartından görüntü alabilekmisin onu tespit edebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EKRAN KARTI FANI DURUP DÖNÜYOR
    11 yıl önce açıldı
    Ekran kartım çok ısınıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chrisberay

3 kısa bip geliyo

ramleri taktığın slotlar arızalı yada ramlerinle uyumsuz diğer meseleye gelince arkadaşın bahsettiği doğru lcd tv lerde yüksek oranla vga da bulunur oradan denemeni tavsiye ederim tahminimce ekran kartınla ilgili bir problemin var
  • dennizs kullanıcısına yanıt
    ram i eski kullandığım slota takınca o ses gelmiyor ayrıca televizyonda malesef vga çıkışıyo bu arada bilgisayar çalışırken çok garip ki ekran kartı çalışıyormuş gibi fanlarıda dönüyo,
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.