Şimdi Ara

Ekran kartım güzel ama oyunlar kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Geçen gün bir ekran kartı satın aldım. Evga gtx 960 4 gb ssc kart. Kart güzel çalışıyor ısınmıyor filan ancak ben bu kartı almadan önce youtube da bu kartla oyun oynayanları gördüm. 60 fps de izledim hepsini kasma olmasın diye. Örnek veriyorum ultra ayarlarda oyunu açıyor adam far cry 4 oyununu ben açamıyorum adamın fps değerleri 60 larda geziyor bende 30 - 40. high da bile kasma var. Ya ben anlamadım niye böyle oluyor sizce?
    10 gb ram var - amd phenom ii x6 işlemci var. Ne yapmak lazım yardımcı olurmusunuz? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanBoyar -- 14 Ekim 2015; 13:36:35 >

• Msi after burner ile kartin kullanim oranina bakin .

Sizdeki islemci ne kadar kartin altindan kalkiyor gorebilirsiniz.

Oradan kartin kullanim oranindan fikir edinebilirisiniz.

Birde kac fps veriyor onu soylerseniz belki sorun akicilikta olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci darbogaz yapıyor hocam
  • Üstteki arkadaş (YveJhin) güzel noktalara değinmiş bir de msaa/resolution scale gibi bazı ayarlar performansı çok düşürebilir. Onlara da göz atabilirsiniz. Oyunun kastığını hissederseniz farklı AA tekniklerini deneyin. SMAA, TXAA veya FXAA (performans açısından fxaa en iyisi, görsel olarak daha zayıf)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 14 Ekim 2015; 13:46:31 >
  • YveJhin Y kullanıcısına yanıt
    Herkese cevaplar için çok teşekkür ederim. Fur markta son ayarlarda test yaparken şöyle sonuçlar var. Ben anlamıyorum size ekran görüntüsü çekip koydum. Buyrun bi bakıp söylermisiniz? Sorun işlemci mi?
  • Buradan GPU verileri görülebiliyor ,Cpu nun durumu için başka bir program dene bence.
  • Darboğaz var kesinlikle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    OYUNLAR TAM EKRAN ÇALIŞMIYOR...
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu programi indirin calistirin ayar yapmadan altta kalsin sonra oyuna girin islemci yuzdesini kart yuzdesini takip edin en dusuk en yuksek kac oluyor diye.

http://www.playclaw.com/

darbogaz meselesi oyuna gore ve cozunurluge gore degisebilir baska oyunlarda da deneyin ve monitor cozunurlugunuzu yazin.
  • O karta o işlemci yanlış olmuş, darboğaz var

• islemcin zorlaniyor yuksek yuzdede calisiyor ama ekran kartin tam kapasite calismiyor ve dusuk fps aliyorsun.msaa acmamissin bisi yapmamissin ama ormanlik alanda gezdigin icin grass quality cok actiysan fps ondan da dusuk olur.iki sey dene ama video ile gostermek zorunda degilsin birincisi sehir icinde gez islemci 80 90 mi calisiyor gpu 90 uzeri cikiyor mu genelde nasil oluyor diye bak.o grass ya da turkcesi neyse kaliteyi normal yap.ikinci deneyecegin sey de islemciye biraz overclock yap bakalim bir fark olacak mi?ben bu oyunu 280x ve 8320 3.5 ghz'de bile oynadigimda boyle degildi fps'ler yani o kartla almaman gereken degerler ama islemciden mi oluyor yoksa gezdigin yerlerden mi grass kalitesi yuzunden mi biraz denemen lazim.
  • İşlemci darboğazi ve Hdd de sorun olabilir .

• Öncelikle cevabınız için gerçekten çok çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımınız dokunuyor.
    İşlemciye maalesef overclock yapamıyorum. Makina kilitleniyor. Fazla da kaçırmıyorum overclock ayarını. 750 watt güç kaynağı var ona rağmen yetmiyor. Ben bu işlemciyi 6 sene önce aldım. Eski bir işlemci. Dediğiniz gibi ondan etkileniyordur.
    Ekran kartı tam kapasite çalışmasını nasıl sağlayabilirim o halde? Zaten batman son oyununu yükledim onda da çok fazla grafik ayarı yok. Ona rağmen aynı sonuçlar elde ettim. Far cry da da bu tür kasmalar oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SinanBoyar -- 16 Ekim 2015; 0:53:20 >
  • RayMcCall kullanıcısına yanıt
    hdd samsung 240 evo ssd. Daha 1 sene oldu alalı garantisi var :)
  • Güç kaynağı kaç watt ve gerçek mi bu da önemli yeterli gücün sağlanması lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güç kaynağımın fotoğrafını çektim size. Bence 800 watt 80 plus yeterli gibi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinannn23

Arkadaşlar merhaba. Geçen gün bir ekran kartı satın aldım. Evga gtx 960 4 gb ssc kart. Kart güzel çalışıyor ısınmıyor filan ancak ben bu kartı almadan önce youtube da bu kartla oyun oynayanları gördüm. 60 fps de izledim hepsini kasma olmasın diye. Örnek veriyorum ultra ayarlarda oyunu açıyor adam far cry 4 oyununu ben açamıyorum adamın fps değerleri 60 larda geziyor bende 30 - 40. high da bile kasma var. Ya ben anlamadım niye böyle oluyor sizce?
    10 gb ram var - amd phenom ii x6 işlemci var. Ne yapmak lazım yardımcı olurmusunuz? Teşekkürler.

Öncelikle kartınız hayırlı olsun.Ve direkt darboğaz diyenleri kaale almayın.Çözüm üretmekten uzak,kulaktan dolma bilgilerle saçmalayanlar kaynıyor her yerde.x6 1055T 3,86Ghz'de 960'dan %15 daha güçlü kart olan 280X'i sorunsuz kullanabiliyorum.Üstelik toxic versiyonu kullanıyorum ve referans 780 ayarında.BF4,AC Unity ve GTA5 dahil sorun yaşamadım...Önce teşhis konmalı.Ancak daha fazla bilgi vermelisiniz.

1-İşlemciniz hangi phenom ii x6?Tam adı ne? Overclock yaptınız mı?Yaptıysanız stabil mi?
    2-Güncel driver kurulu mu?
    3-Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?Orjinal mi korsan mı?Güncelleştirmeleri kurulu mu?
    *4-Hepsinden önemlisi hangi çözünürlükte oyun oynuyorsunuz?1080P'nin altında oyun oynuyorsanız darboğaz diye kafadan sallayanlar haklı oluyor.
    5-Sıcaklık probleminiz var mı?İşlemci ve gpu sıcaklıklarını kontrol edin.
    6-Ekran kartında overclock var mı?Varsa kapatıp dener misiniz?
    7-Arka planda işlemciyi kullanan uygulama var mı?Sisteminiz temiz mi yani?Virüs vs... var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 16 Ekim 2015; 4:56:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinannn23

Öncelikle cevabınız için gerçekten çok çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımınız dokunuyor.
    İşlemciye maalesef overclock yapamıyorum. Makina kilitleniyor. Fazla da kaçırmıyorum overclock ayarını. 750 watt güç kaynağı var ona rağmen yetmiyor. Ben bu işlemciyi 6 sene önce aldım. Eski bir işlemci. Dediğiniz gibi ondan etkileniyordur.
    Ekran kartı tam kapasite çalışmasını nasıl sağlayabilirim o halde? Zaten batman son oyununu yükledim onda da çok fazla grafik ayarı yok. Ona rağmen aynı sonuçlar elde ettim. Far cry da da bu tür kasmalar oldu.

islemci 1090t ise ben kullandim o islemciden 6850 crossfire ile ki kullandigin karta eh iste yakin sayilir.oc yapmiyorsan 3.2 ghz en kotu ihtimal 2.8 ghz 1055 kullaniyorsundur.ben sana bir ornek vereyim benim ikinci sistemde phenomII x4 940 var ddr2 ram filan ve 280x taktim ben o sisteme senin karttan hadi bir damla daha hizli olsun.1280x1024 cozunurluk yani cozunurluk dustukce islemci zorlanir ama bf3'u cayir cayir oynatti islemci en fazla %70 oldu 60 fps altina dusmedi vsync acik.o zaman bu ornekten ne diyebiliriz bu darbogaz isi oyuna gore degisir.eger diyorsan ki her oyunda sorun yasiyorum o zaman islemcini yoran bir program olabilir.genelde virus programi olur bende de vardi o sorun yine ikinci sistem phenomII 940'ta.altta calisan programlara dikkat et gereksiz olanlari kapat.far cry 4'te diyorsan kasma olabilir son ayara aldiysan biraz agir bir oyun.batman'in son oyunu da baya ozurlu yani hic soyle normal bir oyun denememissin en basta dedigim gibi oyuna gore degisir bu is.

• AC Kiriklar kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkürler.

1- işlemci amd phenom ii x6 1055t
    2- Ekran kartı güncel driver kurulu evet
    3- windows 10 güncelleştirmeleri kurulu orjinal
    4- 1080p oynuyorum tabiki çünkü monitorum 27'' ips led
    5- sıcaklık problemim yok ekran kartı zaten 60 dereceye bile gelmiyor full yüklenince. e işlemci de zaten su soğutma var. o da ısınmıyor
    6- overclock yok ekran kartında hayır. Hiç birinde yok.
    7 Virüs programı yok zaten windowsu yeni kurdum temiz yani.

Baya karışık durum yani :)
  • Evet 1055t işlemci kullanıyorum. Valla progrramları kapattım ama hala devam ediyor sorun. ben buna bi temiz format mı atsam diye düşünüyorum.
  • Sorun işlemcide olmalı öylebi ekran kartı ve ram kasma yapmaz işlemcide sıkıntı vardır...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.