Şimdi Ara

ekran kartım 89 90 derece diger bileşenlere zarar verirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • başlıkta belirttigim gibi arkadaşlar ekran kartı çok ısınıyor bi macunu temizledim birdaha düzen tutmadı hd7850 veya 7950 felan bi kart almayı düşünüyorum herneyse ekran kartı çalışsın mı zarar olmaz derseniz dursun zarar olur derseniz onboarda baglayacam

• hangi karttan bahsediyoruz

macunu temizledikten sonra düzgün bir şekilde yeniden sürdüğüne eminmisin

boştayken 90 derece ise tehlikeli hangi kart olursa olsun
  • sen yine onboarda bağla ne olacağı belli olmaz. anakartın başı yanmasın
  • evet boştayken 90 derece idi ve 2 tane sagında solunda 80cmlik fan :D macununu temizledim böyle oldu elimde macun yok yarın alacaktım fakat bi ara bişey görmüştüm diş macununu sürmüş birisi faydası var felan demişti bende diş macununu sürdüm 55 dereceye indi şimdi bi sorun olurmu veya diş macununun zararı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgutyetis

evet boştayken 90 derece idi ve 2 tane sagında solunda 80cmlik fan :D macununu temizledim böyle oldu elimde macun yok yarın alacaktım fakat bi ara bişey görmüştüm diş macununu sürmüş birisi faydası var felan demişti bende diş macununu sürdüm 55 dereceye indi şimdi bi sorun olurmu veya diş macununun zararı ?

İşlemci ile soğutucu arasına hiç bir şekilde Termal Macunlar dışında bir madde sürmeyin. Bu termal pad dahi olsa...

Termal macunların amacı; soğutucu ile işlemciler üzerinde bulunana micron kalınlığındaki yarıkları doldurarak temas alanını arttırmak ve daha sağlıklı bir soğuma gerçekleşmesine yardımcı olmaktır.

Diş macun, arko krem, traş macunu, güneş yağı, yoğurt vb hiç bir yabancı maddeyi işlemci ile soğutucu arasına sürmeyin...

NOT: Dr. FireBall nickli arkadaştan alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLayer_BoXeR -- 3 Mart 2013; 23:25:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberneticS

quote:

evet boştayken 90 derece idi ve 2 tane sagında solunda 80cmlik fan :D macununu temizledim böyle oldu elimde macun yok yarın alacaktım fakat bi ara bişey görmüştüm diş macununu sürmüş birisi faydası var felan demişti bende diş macununu sürdüm 55 dereceye indi şimdi bi sorun olurmu veya diş macununun zararı ?

Hocam diş macunu mayonez vs gibi maddelerin kesinlikle sürülmemesi gerekir. Bununla ilgili konu açıımıştı. Diş macunu geçici bir süre iletkenlik yapar ancak 1-2 gün sonra sıcaklıktan dolayı akışkan bir sıvı haline gelicek ve yine gereken iletkenliği sağlayamıcak. Bu tür maddelerin iletken özelliği yoktur. Öyle olsaydı adamlar termal macun diye bir madde icat etmezlerdi

ya ekran kartı umrumda degil yenisini alcamda diger bileşenleri hep yeni degiştirdim tek ekran kartı degişmedi benim korkum o başkasına zarar vermesinde yarın ilk işim temizleyip macun alıyorum ozaman ya benim ilk macunda akıyordu adi olabilirmi ? her açtıgımda sıvı şekilde buluyordum

• Sıvı halde olması mühim değil ısıdan dolayı normaldir teremal macunun kendisi zaten yarı akışkan bir madde. Ekran kartının soğutucu bloğunu mümkün olduğunca vidalarını sık tamamen temas etsin boşluk kalmasın.Diğer parçalara zararı olmaz fakat belki PCI-e slotunun da ısınmasına sebep olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLayer_BoXeR -- 3 Mart 2013; 23:31:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sürerken kredi kartı gibi bir şey kullanarak ince bir tabaka halinde yayın

çok sürmek çok daha iyi ısılar elde ettirmez

diş macunu şimdilik iş görmüş gibi tabi ne kadar süre etkili olur bilinmez

diğer bileşenler madem yeni onboard kullanın

macunun adiliğinden kaynaklı olamaz 90 derece
  • quote:

Sıvı halde olması mühim değil ısıdan dolayı normaldir teremal macunun kendisi zaten yarı akışkan bir madde. Ekran kartının soğutucu bloğunu mümkün olduğunca vidalarını sık tamamen temas etsin boşluk kalmasın.Diğer parçalara zararı olmaz fakat belki PCI-e slotunun da ısınmasına sebep olabilir.

diş macununu temizledim 82 derece sizce onboarda mı baglıyayım performans ve zarar açısından hangisi iyi boşta 82 derecemi olur ya
  • quote:

quote:

Sıvı halde olması mühim değil ısıdan dolayı normaldir teremal macunun kendisi zaten yarı akışkan bir madde. Ekran kartının soğutucu bloğunu mümkün olduğunca vidalarını sık tamamen temas etsin boşluk kalmasın.Diğer parçalara zararı olmaz fakat belki PCI-e slotunun da ısınmasına sebep olabilir.

diş macununu temizledim 82 derece sizce onboarda mı baglıyayım performans ve zarar açısından hangisi iyi boşta 82 derecemi olur ya

Hocam termal macun alana kadar o kartı kullanmayın nolur nolmaz kart elinize kalmasın. İdareten onboard ı kullanın yarın termal macun alırsınız sürersiniz ondan sonra mis gibi kullanırsınız tekrar kartınızı

• quote:

quote:

quote:

Hocam termal macun alana kadar o kartı kullanmayın nolur nolmaz kart elinize kalmasın. İdareten onboard ı kullanın yarın termal macun alırsınız sürersiniz ondan sonra mis gibi kullanırsınız tekrar kartınızı

tmm sağol zaten 1 2 ay sonra kart degiştirecem hd7850 alacam şimdilik macunu alayım kart alana kadr kullanıyım artık :D çok saol önerilerin ve tavsiyelerin için

• quote:

quote:

quote:

quote:

tmm sağol zaten 1 2 ay sonra kart degiştirecem hd7850 alacam şimdilik macunu alayım kart alana kadr kullanıyım artık :D çok saol önerilerin ve tavsiyelerin için

Rica ederim. Tek kullanımlık şırınga olanları var ve genelde 5TL fiyatı var çoğu yerde. Kolay gelsin iyi geceler

• benim 6870 de yük altında 80 dereceye çıkıyor hep... endişelendiriyor beni :/ yeni fanmı taksam acaba
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Rica ederim. Tek kullanımlık şırınga olanları var ve genelde 5TL fiyatı var çoğu yerde. Kolay gelsin iyi geceler

sizede iyi geceler

• quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

benim 6870 de yük altında 80 dereceye çıkıyor hep... endişelendiriyor beni :/ yeni fanmı taksam acaba

sizinki yine iyiymiş benimki boşta 80 90 :D
  • bu işte bir yanlışlık var macun sürmeyince 80 veya üstü sürünce 50derece öylemi? enterasan macun okadar etki yapmaz ya iyi temizlemiyorsunuz yada başka bir sıkıntı var. soğutucunun gpu ya gelen kısmı deforme olmuş. tam basmıyor. 80derecede bir sıcaklık sistemi kasar pc yi yavaşlatır. eğer oyun falan oynamıyorsanız onboardan kullanın derim. zaten bu değerle oyunda oynayamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KEREM04283

bu işte bir yanlışlık var macun sürmeyince 80 veya üstü sürünce 50derece öylemi? enterasan macun okadar etki yapmaz ya iyi temizlemiyorsunuz yada başka bir sıkıntı var. soğutucunun gpu ya gelen kısmı deforme olmuş. tam basmıyor. 80derecede bir sıcaklık sistemi kasar pc yi yavaşlatır. eğer oyun falan oynamıyorsanız onboardan kullanın derim. zaten bu değerle oyunda oynayamazsınız.

bakın ilk başta temizlemek için söktüm temizledim birde fanı sökeyim dedim söktüm temizledim geri aynı şekilde taktım pc windows başlatılıyor kısmına kadar geliyor orda donup reset atıyordu ve ekran da yazılar okunuyor fakat bozulmuş gibi kırmızımsı mavimsi şekiller felan oluyordu biosa girince noktalı bir şekilde yazıların kenarları kırmızımsı felan görünüyordu ben bu bozulmuş heralde diyerek söktüm onboarda bagladım sonra bu sabah birdaha bakayım dedim fanı söktüm macun zaten dagılmış erinik gibiydi temizledim hiç macun kalmadı sonra fanını taktım sıkıca bagladım pc ye pc açıldı ama elimi bi dokandım aşırı sıcak geldi hemen sıcaklık degerine baktım 98 derece idi sonradan 90 lara indi ne olduysa boşta bide sonra nette gördüm diş macunu faydası olur dediler diş macununu sürdüm sıcaklık degeri 50 54 derecelere indi sonra bu konuda arkadaş macun sürmeyin felan dedi iyce araştırdım zararlıymış hemen temizledim pcyi tekrar açtım 86 90 95 felan degişiyordu boşta ve sonradan diger bileşenlere birşey olur diye söktüm onboarda taktım

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

benim 6870 de yük altında 80 dereceye çıkıyor hep... endişelendiriyor beni :/ yeni fanmı taksam acaba

sizinki yine iyiymiş benimki boşta 80 90 :D

referans kart acaba diyorum fanını söksem temzleyip taksammı diye... zalman macun da aldım düşürür belki diye o yüzden açıcam büyük ihtimal 15 liraya patladı kaliteli olsun diye aldık gaza gelip işlemciyide sökebilirim

• yahu şu diş macununun markasını alabilir miyim ? zotac -msi -asus-winfast vs gibi firmalara yollayıp
    patent hakkını alacağım ; telif hakkı ücreti.

yahu 50 derece diş macunu ; gayet iyi ; çünkü normal termal macun kullandığınızdada boşta 50 derece -vs gösteriyor ;

ama yükte denemenizi önermem ; diş macununun içinde ne olduğunu bilmeden sakat iş ; zaten sizde termal macun alana kadar kullanmam demişsiniz

şaka bir yana şu diş macunun markası nedir ; içeriğine internetten bakabilirim.bulabilirsem tabiki ; bakkaldanda.

şayet içinde uçucu -parlayıcı bir şey varsa ; ve ısıda duman çıkartan ; alev alan bir şey varsa tabiki 90 derecede nasıl tepki verir bunu bilemem.

ancak gerçekten pratik zekanız takdire şayan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.