Öncelikle sistemi yazayım : Fx 6300 (4.4ghz) + 12gb ddr3 + 600W 80 + 120 gb ssd + m5a97 r2.0
İşlemcimi değiştireceğim fakat zen falan çıkacak diye haberler var o yüzden bekleyeyim diyorum.
Rx 470 düşünüyordum sonra aradaki farkı verebilcek maddi durumum oluştu o yüzden almışken 480 alayım dedim.
Asıl sorunum şu Msi , Sapphire ve Asus arasında seçim yapamıyorum .
- Sapphire performanslı ama dış görünüşü yüzünden direk soğudum karttan ,
- Msi dış görünümü güzel ama pcb dizaynı ile ilgili bişey diyenler var ( tam ne demek istediklerini anlamış değilim ama :D )
- Ve son olarak asus Amd tarafında pek iyi sayılmazmış , söylediği değerleri tam vermiyormuş fakat gel gelelim kartın görüntüsüne bayıldım
Cidden içimden geçen Asus (rog strix 3 fanlı olan cıstaklı model ) ama diyorum pişman olurmuyum , performans olarak hissedilir fark olur mu ? Bilemedim arkadaşlar yardım edebilir misiniz ?
asus'un rx 470 kartları için çok şikayet vardı ancak rx 480 rog strix kartı içinde çok övgü var. Alanlar hep memnun kaldı forumda okuduğum mesajlara göre. Hoşuna gittiyse asus rog strix rx 480 modelini alabilirsin.
Peki hocam bu pcb muhabbeti nedir ? Adamlar bildiğin dizaynında hata var diyolar bu mümkün mü ?
elektronik parçaların üzerine bağlandığı ve parçalar arası sinyal iletişimini sağlayan kart işte. PCI-e slotuna taktığın o büyük karta pcb diyorlar.
Yurt dışı incelemelerinde bende msi'inin pcb si üzerine yapılan negatif yorumları çok gördüm. Kullanmadığım için inceleme ve yorumlar dışında benimde bir deneyimim yok. Ben msi rx 470 almıştım bozuk çıktı iade ettim, geçen hafta vatandan kampanya ile sapphire nitro+ rx 480 8 gb aldım memnunum. Asus'un rog strix rx 480 modeli çok övülüyor. Sende en çok onu beğenmişsin zaten.