Şimdi Ara

Ekran Kartı ve Çözemediğim Problemim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir adet Asus Nvidia GT430 DDR3 1 gb 128 bit ekran kartı aldım ve taktığımdan beri Onboard'umu kullandığım zamandan çok daha az verim alıyorum hatta şu an bile kasılıyo makina... büyük ihtimalle çakışma olduğunu düşünüyorum... ama onboard'u iptal etmenin yolunu bir türlü bulamadım...

Kendimce bulduğum gözüme çarpan ihtimalleri söyliyim...

1. Biostan baktığımda işlemci 85 C Derece görünüyo ilk problemim bu diye düşünüyorum ki onboard'da hiç kontrol etmedim...

2. Onboard ve Nvidia çakışıyo diye düşünüyorum...

3. Harddisk veya Virüs diyorum ama değiştirdiğim bişi yok sadece ekran kartını taktım...

4. Chipset, Ekran kartı ve işlemci soğtucularında hiç bir aşırı ısınma yok... ancak bundan bağımsız işlemci ısınıyo sanırım...

Birisi allah aşkına yardım etsin... mümkünse biri bana ulaşsın...

whyhionewhy88@windowslive.com

• Onboard'ı biostan veya kontrol paneli / sistem/ aygıt yöneticisinden iptal edebilirsin.
  • Gigabyte GA-G31-S2L anakart kullanıyorum... Bios'a baktığımda Init Graphic First diye bi yer var orda PEG seçeneğini seçiyorum... ayrıyaten onboard ekran kartı için enable/Disable seçeneği göremedim? aygıt yöneticisinde ise Görüntü birimlerinde sadece Nvidia'yı görüyo...

Win7 Ultimate - 32Bit kullanıyorum işletim sistemi olarak...
  • Bios'ta onboard devices gibi bir kısımda olabilir o ayar. Biosunu bilmedigim için tam birşey söyleyemem, disable olmaması pek hoş bir durum degil "Enable if no ext PEG" (Pci-e ekran kartı yoksa devreye sok) gibi bir seçenek varsa onu dene.
    Onun dışında program ekle/kaldırdan Intel(R) Graphics Accelerator gibi bir adla onboard sürücülerini bulup kaldırabilirsin. Tüm sürücüleri kaldırıp baştan temiz bir kurulum yap (Nvidia dahil).
    Bir de ekran kartının slota oturuşunu ve güç girişlerini kontrol et. Belki dalgınlığına gelmiştir.
    Hepsinden önemlisi güç kaynağının marka/modeli ne? Kaç watt?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 4 Kasım 2011; 11:51:36 >
  • intel graphics acceleratoru kaldırdım durum düzelmedi... bios'u nasıl tarif ederim bilmiyorum sürüm fln bakim dedim ama biosta göremedim... bildiğiniz klasik mavi ekran beyaz yazı bios... onboard devices yada onboardlarla ilgili bişi yok... tek onboard graphic kısmı var ordada iki seçenek var Always Enable ve if no ext PCİ/PEG/AGP... üstündeki init graphic first bölümü var ondada PCI, AGP yada PEG var... ben PEG'i seçtim alttaki seçenek direk if no ext PEG'e döndü...

http://img198.imageshack.us/i/090inp.jpg
  • bunuda dün gece farkettim powersupply'ın fanı dönmüyo elimle bile dönmüyo yağladım hala kendine gelmiyo... kasayı tam besleyemediğini düşünüyorum... ekran kartını aldığımdan beri bilgisayar cesete döndü
  • ya power supply stock power supply kasanın üzerinde gelen eskilerden Codegen 400W ekran kartı ve bağlantıları kontrol edim belki cpu soğutucuyu tam oturtamamışta olabilirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • elınle bıle power fanoı donmuyorsa o psu artık kımbılır ne haldedır acılen psu yu degıstır derım buyuk ıhtımal yeterlı guclerıde vermıyordur
  • Kullandığın psu zaten patatesten halliceymiş, azıcık güçlü ekran kartını takınca o da su koyuvermiştir. 400w gerçek bir psu sana yeter ama bu zamanda ölü yatırım olur, 500w uygun fiyatlı modellerden bir tane al acilen, o psu'yu kullanmamaya çalış. Diğer bileşenlerinde mefta olmasın.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/high-power-element-500w-guc-kaynagi.html
    Bu işini ve fazlasını görür.
  • ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim...

sorunun ilk kaynağı işlemci soğutucusuymuş tam oturmadığı için işlemci aşırı ısınıp 85C dereceye ulaşarak makinayı ağlatıyormuş... Sizinde dediğiniz gibi bu PSU beni korkutuyo... acilen almam lazım adam gibi bişi...

neyse herkese çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.