Şimdi Ara

ekran kartı tavsiyesi (GEREK KALMADI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Masaüstm ve laptopum için ekran kartı alacağımda öncelikle masaüstünden bahsedeyim.Benim masaüstünün gtx 560 ti ekran kartı var ve bana pek yeterli gelmiyor bu yüzden yeni ekran kartı almaya karar verdim ama fazla param yok acaba bir tane daha gtx 560 ti alıp SLI yapıp ikilesemmi yoksa yeni bir kart mı alsam ?Laptopunda 4 GB RAM ve 2.5 GHz işlemcisi olmasına rağmen Minecraft'ı bile kasmaktan oynayamıyorum sanırsam bu ekran kartından kaynaklanıyor Intel Core HD Graphics diye kötü bir kartı var Diablo 3 oynauacak kadar bi kart lazım bana ucuzundan ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopser123 -- 12 Haziran 2012; 16:03:32 >

• masaüstü işlemcin, anakartın ve güç kaynağın nedir ? gtx560 ti 'nin yetmeme dönemi henüz gelmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiqhWoltage

masaüstü işlemcin, anakartın ve güç kaynağın nedir ? gtx560 ti 'nin yetmeme dönemi henüz gelmedi.

GTX 560 Ti nin yetmeme dönemi gelmedi diyorsun ama BF3 de yarı high yarı ultra da fps 30larda oynuyorum ve iyi oynayamıyorum 30 fps bence yetersiz..İşlemcim İntel Core i7 2600K 3.4 GHz 8 GB RAM anakart ASUS Maximus IV GENE-Z Z68 Anakart internetten buldum anakartı pc modelini yazıp buldum ama güç kaynağına nereden bakacağım ? PC yi açamam ben bilmiyorum ve garantili pc..
  • bf3 mp oynuyorsan sürekli ayarları ultraya almaman ve antialising açmaman lazım rahat oynamak için. Yapabildiğin kadar oc yap kartı 1ghz üstüne çıkartırsın çok rahat. İlla kart alacağım diyorsan bütçe belirtmelisin. Bf3 biraz uç bir oyun ve o fps'ler biraz normal sayılır. Sisteminiz gayet iyi psu da iyidir muhtemelen.
    gtx560 ti den, gtx670 e geçilebilir.
  • quote:

bf3 mp oynuyorsan sürekli ayarları ultraya almaman ve antialising açmaman lazım rahat oynamak için. Yapabildiğin kadar oc yap kartı 1ghz üstüne çıkartırsın çok rahat. İlla kart alacağım diyorsan bütçe belirtmelisin. Bf3 biraz uç bir oyun ve o fps'ler biraz normal sayılır. Sisteminiz gayet iyi psu da iyidir muhtemelen.

ovv kart fiyatları sandığımdan pahalıymış alamam ancak 1 sene sonraya peki oc dediğinz nedir kaç liraya gelir o ne işe yarar ?Ve laptop içinde gtx 430 2gb 128 bit var da vatanda o masaustu için galiba laptop ekran kartı önerirmisiniz bana diablo 3 ve diğer kötü grafşkli oyunları kötü ayarlarda hızlı oynamak için..Bu arada yardımın için çok saol

• oc parayla alınmaz ekran kartı veya işlemcinin hızı aşırtırsın mesela senin kartın 900 mhz çekirdek hızı var onu oc programlarıyla 1000 mhz yaparsın beleş power
  • quote:

Orijinalden alıntı: kopser123

quote:

bf3 mp oynuyorsan sürekli ayarları ultraya almaman ve antialising açmaman lazım rahat oynamak için. Yapabildiğin kadar oc yap kartı 1ghz üstüne çıkartırsın çok rahat. İlla kart alacağım diyorsan bütçe belirtmelisin. Bf3 biraz uç bir oyun ve o fps'ler biraz normal sayılır. Sisteminiz gayet iyi psu da iyidir muhtemelen.

ovv kart fiyatları sandığımdan pahalıymış alamam ancak 1 sene sonraya peki oc dediğinz nedir kaç liraya gelir o ne işe yarar ?Ve laptop içinde gtx 430 2gb 128 bit var da vatanda o masaustu için galiba laptop ekran kartı önerirmisiniz bana diablo 3 ve diğer kötü grafşkli oyunları kötü ayarlarda hızlı oynamak için..Bu arada yardımın için çok saol

MSI afterburner programını indir kur. Oradan voltajsız şekilde birr yere kadar azar azar oc yap ve stabil olup olmadığını msi kombuster gibi bir programla test et. Eğer kombusterda hata verirse stabil değildir. Stabil olmadığı yerde voltaj vermen gerekir. Voltaj verebilmek için de bir ayar var afterburner'da onu yapman gerekir.

Laptopa ekran kartı takabileceğini sanmıyorum uğraşma hiç. Piyasada da bulamazsın pek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elinizdeki kartı buranın 2. el bölümünde garantili ise iyi fiyata satarsınız veya üst modeller ile takas yapabilirsiniz. Ticaret yapmaktan kaçınmayın

Laptopa ekran kartı takmaya çalışmayın , anladığım kadarıyla onboard bağdaştırıcı var o yüzden oyun oynamak istiyosanız yeni laptop almalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Elinizdeki kartı buranın 2. el bölümünde garantili ise iyi fiyata satarsınız veya üst modeller ile takas yapabilirsiniz. Ticaret yapmaktan kaçınmayın

Laptopa ekran kartı takmaya çalışmayın , anladığım kadarıyla onboard bağdaştırıcı var o yüzden oyun oynamak istiyosanız yeni laptop almalısınız.

Anladım keşke baştan almasaydım ne yapayım hediye geldi bana laptop..Ama çok saçma insan bi 230M felan takar ya minecraft bile oynayamıyorum donuyo
  • oc yapmayı deneyim o zaman umarım bilgisayara bir zararı olmaz bakıyorum netten yardımlarınıziçin hepinize çok teşekkür ederim..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kopser123

quote:

MSI afterburner programını indir kur. Oradan voltajsız şekilde birr yere kadar azar azar oc yap ve stabil olup olmadığını msi kombuster gibi bir programla test et. Eğer kombusterda hata verirse stabil değildir. Stabil olmadığı yerde voltaj vermen gerekir. Voltaj verebilmek için de bir ayar var afterburner'da onu yapman gerekir.

Laptopa ekran kartı takabileceğini sanmıyorum uğraşma hiç. Piyasada da bulamazsın pek.

Tamam güzelde ben 830 MHz olan hızı en fazla 900 a yükseltebiliyorum gerisinde ekran kartı sürücünüz yanıt vermeyi durdurdu diyor voltaj açıktı şimdi kapandı onuda veremiyorum

• 900mhz'e kadar stabil kalıyor yani voltajsız ?

Ekran kartınızın marka ve modeli nedir ?

Voltaj kontrolü açtıktan sonra voltajı 1025mv, gpu'yu 950mhz dene. Memory'yi elleme. Gpu'nun tıkandığı yerden sonra memory'yi ellersin.
    1050mv ile muhtemelen 1ghz görülür-geçilir. Tabi MSI kombuster gibi bir programla test et bi 10dk.

Voltajı aktif edebilmek için :

Settings butonuna tıkla. Generals sekmesine gir. Safety Properties bölümünde Unlock Voltage Control kutucuğunu işaretleyip ok de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 12 Haziran 2012; 10:10:34 >
  • Asus GTX 560 Ti dir çünkü orijinal asus pc hazır bu arada voltaj kilitlendi yani voltaj çubuğuna dokunamıyorum..
  • Tamam kartın iyi. Neden hazır pc aldın ki aynısını daha ucuza toplardın muhtemelen

Şimdi sorulara cevap vermen lazım üstte sorduğum. Kartın 900mhz'de voltajsız stabil mi ? Bunu test ettin mi ? MSI kombuster gibi bir stress programıyla biraz test et sıcaklıklara da bak test sırasında. Bf3'te dene istersen kombuster yerine.

Daha yüksek hızlar için de dediklerimi yapman lazım.
  • 900 MHz de stabil oluyordu ama şimdi olmuyor nedense test başlıyor 3-4 saniye sonra tık atıyor düşürüyorum. 60 derece sıcaklık oluyor 900 MHz de 880 MHz de ise 2. dk dan sonra hata verdi 2. dk da 76 derece stabildi ve 880 MHz ile BF3 oynayabiliyorum gayet de iyi..Ama ben bunu pc ye zarar vermeden en yüksek doza çıkarmam lazım en yüksek dozdan kastım yani abartmadan yuksek MHzlere çıkmak.

Edit: 871 MHz de oldu test tamamlandı 71 derecede duruyor 0 voltajla 871 MHz oldu çünkü voltajı açamıyorum neden ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopser123 -- 12 Haziran 2012; 10:24:13 >
  • Ekran kartınızın bileşenleri sağlam soğutması iyi.

Voltajı açmanız için size üstte ayarları yazmıştım.

Voltajı aktif edebilmek için :

Settings butonuna tıkla. Generals sekmesine gir. Safety Properties bölümünde Unlock Voltage Control kutucuğunu işaretleyip ok de.

Kurcalayın biraz.
  • afedersin yazdığını görmemişim tamam 1050 voltaj ile 950 MHz olmuştu 70 derecede sonra 1100 ile 1000 MHz yi denedim hata verdi sonra geri 1050 voltaj ile 950 MHz denediğimde yine hata verdi şimdide oc den ne ayar yaparsam yapayım hep 830 MHz ye yani eski hali olarak yapıor testi 950 MHz gorunuyor ama 830 MHz yapıyor ilginç..

Edit:Az önce 925 MHz full voltaj denedğim halde 1 dakika sonra ekran tamamen kapandı açılmadı pc reset attım ben 900 MHz yi geçemeyeceğim galiba..

ben ne yaparsam yaayım 15 dk sonra direk hata veriyor işe yaramıyor herhalde benim kart da oc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kopser123 -- 12 Haziran 2012; 11:33:02 >
  • Hmm. GPu bakımından şanssız olabilirsin. Asus Smartdoctor ile max. 1.115 verip 1ghz gpu 4800mhz memory yapanlar var TOP edt. ile ama seninde en azından 950mhz rahat olması lazım. Oyun ve 3d mark 11 ya da furmark gibi benchlerde deneyin oc değerlerinizi. Önce stok hızlarında benchmark alın daha sonra da oc ile. Ancak kombusterda 15-20dk stabil kalan herşeyde kalır genelde.
  • quote:

Hmm. GPu bakımından şanssız olabilirsin. Asus Smartdoctor ile max. 1.115 verip 1ghz gpu 4800mhz memory yapanlar var TOP edt. ile ama seninde en azından 950mhz rahat olması lazım. Oyun ve 3d mark 11 ya da furmark gibi benchlerde deneyin oc değerlerinizi. Önce stok hızlarında benchmark alın daha sonra da oc ile. Ancak kombusterda 15-20dk stabil kalan herşeyde kalır genelde.

şimdi 1075 Mv ile 860 MHz stabil yapmayı başardım zaten ben BF3 de deniyorum hem hemde kombustorda ama hiç memory hızına dokunmadım o nedir onu da mı artırıp yada azalmam lazım ?
  • Şimdi bide Asus Smart Doctor deneyim belki onda olur..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.