Şimdi Ara

Ekran kartı sıkıntısı 2022'ye kadar sürecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
11.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben hep söylüyorum fiyat düşecek diye bekleyenin sonu 2.el araç için bekleyenler için aynı. Adamlar bu fiyata satabildiklerini gördükten sonra bir daha neden düşürsünler ki? 3-4 k dan 580 lere halk gayet alıştı bence

  • Bitcoin 58k dolardı. 50k yı geçince kırılacak dedim 43k yı gördük..

    Artarak azalıyor.

    20k olduğu an eth de çökeceği için batan böyle kısa yoldan zengin olacağını sanıp evini satıp rig kuran btc alan tiplerin hikayelerini okuyacağız.

    Hiç bir yükseliş sonsuza kadar sürmez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknoCat

    Bitcoin 58k dolardı. 50k yı geçince kırılacak dedim 43k yı gördük..

    Artarak azalıyor.

    20k olduğu an eth de çökeceği için batan böyle kısa yoldan zengin olacağını sanıp evini satıp rig kuran btc alan tiplerin hikayelerini okuyacağız.

    Hiç bir yükseliş sonsuza kadar sürmez

    Vallahi en mantıklı yorumunu okudumda söylediklerinin hep tersi çıkıyor. Korkuyorum artık senden :)

  • şu ülkede neye elimizi atsak elimizde kalıyor. bir şey yüzümüzü güldürsün çok uzun zamandır cidden yorulduk. tamam bu piyasa dünyada da sorunlu. ama Türkiyeye yansıması çok daha fazla oluyor. adamın yarım maaşıyla aldığı ürünü biz iki üç maaşla alıyoruz. bir de ürün stoklarında sorun olunca fiyatlar da uçuyor haliyle. miningciler çok ciddi darba vuruyor. ne zamandır sistemimde ekran kartım yok. bu gidişle de alamicam. playstation 5 devam..

  • Param olsada ben alsam
  • İki farklı arkadaşıma sistem topladım ekran kartı yüzünden biri bir senedir biri 7 aydır öyle yatıyor her şeyleri tam anakart,PSU,işlemci,tam,SSD,HDD, osu busu bir ekran kartı yüzünden iki sistemde beklemede.. bir şey değil olduğu yerde eskiycek.sistem kullanmadan...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 2 Mart 2021; 12:47:15 >
  • 8000 e aldığım rtx 3080 i fiyatların uçması ile şansımı deniyeyim deyip 16k dan sattım  14k ya rtx 3090 aldım onuda 26k ya sattım.8klık sermayemi 26k ya çıkarttım. Şimdi gelde al sat yapma hadi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: -Rusher-

    Vallahi en mantıklı yorumunu okudumda söylediklerinin hep tersi çıkıyor. Korkuyorum artık senden :)



    Alıntıları Göster

    Bende kart alamadım hocam. Arkadaştan aldım 1080 kartını 2. El.


    Kısmet.. Yanlız dediğim çıkarsa sıfır fiyatlar 2. El ile nasıl rekabet edecek onu merak ediyorum.


    Kartların yüzde 80'inini minerlar aldığı için :D 2. El coşar ki ne coşar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkmoon34

    İki farklı arkadaşıma sistem topladım ekran kartı yüzünden biri bir senedir biri 7 aydır öyle yatıyor her şeyleri tam anakart,PSU,işlemci,tam,SSD,HDD, osu busu bir ekran kartı yüzünden iki sistemde beklemede.. bir şey değil olduğu yerde eskiycek.sistem kullanmadan...

    En iyisi satmak. Dolarda durmak. Boş yere değer kaybı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: guguk

    8000 e aldığım rtx 3080 i fiyatların uçması ile şansımı deniyeyim deyip 16k dan sattım  14k ya rtx 3090 aldım onuda 26k ya sattım.8klık sermayemi 26k ya çıkarttım. Şimdi gelde al sat yapma hadi.

    Güzel ticaret :D dolarda durun. Yaza doğru kelepir fiyata 3080 alırsınız

  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    sağol hocam. Oyun oynamak için almıştım nerelere geldi. Dediğiniz gibi yapacağım teşekkürler

  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Bugun bende bu sekilde düşünüp ekran karti haric parcalari alacaktim ama stoklarin ne zaman gelecegi belirsiz o yuzden vazgectim.
  • mining 2014, mining 2017, mining 2021. Olacak belli yine ucuza ekran kartı alıcaz, o riglerde birilerinin elinde patlayacak.

  • Benim merak ettim 1050ti - 1650 - rx570 4gb kartlar miningciler kullaniyormu ki onlarin fiyatlari da 2 ye katladi. O kartlara ne oluyor. Diger kartlarin yuzde 80 ini miningciler aldiysa , bu duşuk seviye kartlar neden bulunamiyor
  • olay sadece mining ciler değil, Çinden artık parça alınmadığından kartların bazı parçaları temin edilemiyor. Bu parçaları yapacak firmalar yok. Örnegin Türkiyede bilmemne yongasını yada entegresini yapan fabrika yok. Niye? Zaten Çin ucuza yapıyordu. Çine olan ambargola yüzünden artık parça gelmiyor. Sıfırdan fabrikaların kurulması lazım. Sırf ekran kartına 5 dolarlık entegre üretecem diye kimse fabrika kurmaz. Sorun 2022 ye kadar değil daha uzun süreli bir sıkıntı var. Bunun çözümü ABD ile Çinin tekrar barışması. Yakın zamanda sadece ekran kartı değil, anakart ve diğer bir çok devrelerde sıkıntı çıkacak. Araba firmalarında mesela başladı bu sıkıntı. Cep telefonları, tvler, ssdler vs..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat61tr

    Benim merak ettim 1050ti - 1650 - rx570 4gb kartlar miningciler kullaniyormu ki onlarin fiyatlari da 2 ye katladi. O kartlara ne oluyor. Diger kartlarin yuzde 80 ini miningciler aldiysa , bu duşuk seviye kartlar neden bulunamiyor

    Üst seviye alamayan alt seviyeye yöneliyor çünkü

  • İnanılır şey değil, 2018 in ekim ayında 1600 TL ye satın aldığım, "Radeon RX 570 8 gb oc" ekran kartı şu anda HB' de 8000 TL ye satılıyor.

    Demek ekran kartı sıkıntısı böyle fırsatçılık doğuruyor.
  • Yaz aylarına doğru piyasa açılır eth çakılırsa yazdan önce de açılır.
  • murat61tr M kullanıcısına yanıt
    İnanılır şey değil, 2018 in ekim ayında 1600 TL ye satın aldığım, "Radeon RX 570 8 gb oc" ekran kartı şu anda HB' de 8000 TL ye satılıyor.
  • Az yorulmuş kartları mining prim yapmadığında sahibindenden ölü fiyata alabiliriz umarım...

  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.