Şimdi Ara

Ekran Kartı Severler Sohbet Konusu :) (2624. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
67.040
Cevap
78
Favori
1.101.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26222623262426252626
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @Gerginix:
    Ben zaten Hulk'a dönüşmüştüm abi. O sebeple sakin giriş yapamazdım orda. Ben kısa yazdım ama adam defalarca özür dileyip hatasını anladığını belirtince üstüne daha fazla gitmek gelmedi içimden. Çok değil, azıcık ters yapsa, zaten bahane arıyorum; yapacağım, yazdıklarından pek farklı olmazdı heralde.



    Digitaldrop:
    Biraz açar mısın.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
     Ekran Kartı Severler Sohbet Konusu :)
  • setek01 kullanıcısına yanıt
    Digitaldrop kullanıcısına yanıt
    @setek01:
    Ben şahsen, killstreak açma sınırında değilsem, hayatta bie yerde beklemem. Assault, ağırlıklı olarak da SMG kullanıyordum çoğunlukla. Hızlı koşu perki olmazsa olmazımdır bu sebeple; büyük haritalarda snip kullandığım zamanlar hariç tabi...



    @Digitaldrop:
    Böyle bi açmak değil tabii ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Temmuz 2013; 13:49:57 >
  • İnternet hızım yükselmiş. Vay anasını.
    Ey Türk Telekom. Sistemimi satmamı mı bekliyordun bunun için?


     Ekran Kartı Severler Sohbet Konusu :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Temmuz 2013; 14:00:55 >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Recoili olmayan sıradan bir oyun benim için COD. Single oyunları daha zevkli gelir bana. Oyun yaygın olduğu için server sayısına da bağlı olarak bağlantılar daha iyi. Oyun serverları kasmıyor. Sanırım Ping havuzu uygulaması da vardı. Bf3 ise en zor şartların oyunudur. Yani benim kıstasımda COD'un oyun ve oyuncu olarak pek yeri yok. Bizim işyerinden biri de ben Bf3'ü başlamadan önce COD alıp başlamıştı. İlk günler şikayet ediyordu, 2-3 hafta da işi çözdü. Artık K/D yapıyorum kill streak yapmaya başladım demeye başladı. Buna Bf3 aldırdık 2 gün dayanamadı. Ben o oyunu oynayamam dedi. Envayi çeşit cinliğin olduğu uçsuz bucaksız bir dünyadır Battlefiled. Aslında oyunun hakkı araçlı haritalardır. Gerçek savaş oyunudur ama ESL maçları yüzünden oyun başka bir atmosfere çekildi.
    Yani COD'u herkes oynar, Bf3 için ise biraz zaman gerekir. Hırs yapan çok fazla saat oynayan biri Bf3'ü de oynar bu normaldir ama ikisi kıyaslanamaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: setek01

    quote:

    Orijinalden alıntı: funkerman

    Abi seninkide iş yani 230 pingli server'a girilirmi ya ? Ben hiç girmedim BF3'te 200 pingli server'a en fazla 140-150 dir. Ama skorlara bakılırsa o pingle iyi adam vurmuşsun.

    Aşırı yüksek pingli oyuncu serverdaki diğer oyunulara lag yapar Ömer'im. Yani sen ve serverdaki deiğer oyuncular 50-100 arası oynarken 200 pingli biri oyuna girdiğinde aslında avantajlı da olur. Geç alan geç verir hesabı. Kaç kere Bf3 'de rastladık biliyorsun. Onun için serverlarda high ping sınırı vardır.
    Oynanış tarzı da etkili oluyor. Durağan oynayan camperlık yapan için yüksek ping çok önemli değil. Ama Jika gibi ilk darbeyi ben vuracağım diyen aksiyoncu adamlar için hızlı internet ve düşük ping avantaj. Adamın geldiğini gören yok.

    Bu arada statlara baktım: 170 maçı birinci, 45 maçı 2. 52 maçı 3. bitirmişim. 449 oyunda en iyi squad olmuşuz. Bunun yarısını sağolsunlar Force clan ile yarısı da Aliens Clan ile yapmışımdır. En iyi ekiplerle 750 saat kendi çapımızı aşarak oynadık bu oyunu o bize yeter. Ama bana oyunculukta en iyi katkıyı yapan; ortalama yaşam süresi 20 sn'yi geçmeyen 64 kişllik canalda TDM oynamaktı sanırım.




    Reis ben 200 pingle oynayamam ya adamı vurunca 2 saniye sonra kill yazısı çıkıyo tav oluyorum o olaya Ama ESL'de son zamanlarda Brezilyadan, Amerika dan girenler oluyo hakikaten bizden daha avantajlı oluyolar ama ben yapamıyorum Hatta public oynarken bile max 75 sınırı koyarım kendıme üstü beni bozuyor Biliyorsun accuracy düşüyor

    @bocekgrafik


    Hit detection'un çözümü yok maalesef ya da şimdilik yok diyelim nedendir bilmiyorum ama eğer COD'da ve diğer oyunlar'da da böyleyse bunu ping'e bağlarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funkerman -- 7 Temmuz 2013; 14:27:36 >




  • Bir kaç tane screen shot ekleyeyim. Genelde aktif TDM oynadığım döneme ait hızlı başladığım oyunlardan. Bu skorlar daha oyun başında 2-3 dk içinde alınan skorlardır. Ama bu skorları Akşam 8'de makina başına oturup gece 2 de kalktığım zamanlarda yapardım. Yani olayın özü budur...

     Ekran Kartı Severler Sohbet Konusu :)

     Ekran Kartı Severler Sohbet Konusu :)

     Ekran Kartı Severler Sohbet Konusu :)




  • http://www.techpowerup.com/186765/amd-fx-9590-5-ghz-processor-benchmarks-surface-great-performance-at-a-price.html

    hala amd diyen varsa birde buna baksın


    quote:

    it comes at the price of an exorbitantly high 220W TDP, and of course a near $1000 price tag (if reports turn out to be 100% true). The CPU vCore is running at a high 1.5v, but then again we've always seen AMD chips operate at higher voltages than their Intel counterparts. No doubt, despite all this, system builders are going to have a gala time going ape over the 5 GHz FX-9590.



    benim 600 liralık işlemcim yapıyor o skoru 4.5ghz de




  • Virüsün en patlama noktasına gelip sistem satanlar kervanına katılacağım sanırsam 2-3gün içerisinde 4-5 ay elimi çekiyorum zaten ekran kartı yok ürünler boşa yatıpta değer kaybetmesin diyorum

    Sizce nasıl düşünüyorum dostlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funkerman

    Hit detection'un çözümü yok maalesef ya da şimdilik yok diyelim nedendir bilmiyorum ama eğer COD'da ve diğer oyunlar'da da böyleyse bunu ping'e bağlarım

    Sadece pinge bağlayamazsın işte. Yıkarıdaki SS'leri onun için koydum ben. Örneklerini de yazdım. Oyunu bıraktığımda sözde 80 pingle oynuyordum ama lagsız 200 pingle daha mutluydum ben.




    @setek01:
    Yanlış anlaşılmasın; amacım BF-COD kıyası değil. Konu ping, lag, ratio vs ise bunlar genel-geçer şeyler malum. COD, BF'ye göre arcade kalır ama oynamasını bilmeyen 1/1 ratioyu bile tutturamaz. 4/30 oyun bitirenler görüyordum 50 pingle. Ben böyle skor yapsam kafayı yerim. Ki zaman zaman oluyordu da bağlantı saçmalıkları sebebiyle. Tek adam vuramadan üst üste 10 sefer öldüğümü de biliyorum. Burda oyunun COD, BF ya da başka bi FPS olmasının alakası yok malum. egeliilkerr bilir bunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 7 Temmuz 2013; 15:26:16 >




  • zhee kullanıcısına yanıt
    Hastalık kontrol edilemez hale geldiğinde vücudun ibkâsı için uzuv feda edilir.
  • En güzeli bu olacak abi elimde 3220 var bitane H77 bi board alıp biraz onunla takılırım bu süreçte oyun vs oynamıyacağım zaten ki büyük çoğunlukta y.dışında olacağım hem tabletede öyle modlar yaptım ki tadından yenmiyor pcyi aramıyorum desem yeri var abi
  • Yeni hatırladım. Alter MW2 oynarken, kendimi host yapabiliyordum. Benim ATI 2600 VGA'lı, 30 FPS'den sonrası kare atlaması yapan ekranı olan antika imac'imle bile ortalama sonuçlarım 30/4 idi freeforall oynarken. Elimde sustuculu SMG, maraton pro (hızlı koşu) ve ninja pro (koşarken ses çıkarmama) perklerini kullanıyordum. Ping ortalamam 15'ti. 30/0 - 30/2 arası bitirdiğimde olurdu ama asla bir yerde beklemezdim. Nadiren 30/6, 30/8 bitirdiğim de olurdu. Ve bu skorları da güle-oynaya yapardım. Hiç zorlanmadan, kasmadan.

    Ama funkerman'in hit detection sorununa dair olarak yukarıda yüklediği videodaki gibi sorun yaşarken, tek adam vuramadan üst üste 10 sefer öldüğüm zamanları da biliyorum. Üstelik, âzâmi efor sarfetmeme rağmen.
  • Pingi yanlış biliyorsunuz. Her bağlantı noktasında yeniden ölçülür ping. Bir Alman serverına kadar 10-16 arası santralden geçer attığınız ping. Her santral arasında tekrar tekrar ping atılır. Oyunda gördüğünüz ping 15. santral ile 16 santral arasındaki yani son bağlantı noktasıyla bir önceki arasındaki pingdir. 50 pingle biten serverı dos komut isteminden Tracert komutuna server ip ekleyip full test ettiğimde orta sıralarda 500 pingi gördüğüm oluyordu.

    Dolayısıyla hiç bir oyun sizin oraya kadar ne zahmetlerle nasıl bir şekilde doğu ve orta Avrupa'daki çöp altyapıları aşarak servera ulaştığınızı gösteremez. 20 pingle oynayan bir Alman ile 50 pingle oynayan Alman arasında fark, sizin 50 pinginizle aynı olmaz.
    20 pingi olan birine karşı sizin 200 ping almanız aslında arada bağlantıdan dolayı hesaplanamayan gecikmeler yoksa çokda önemli olmaz. Sizin hızınız gerçek 200 ping ise saniyenin 5'de biridir, diğer oynucun saniyenin 50'de biri olması da çok önemli değildir. Oyuncuların yani insan denen varlığın refleks vermesi bu kadar kısa bir zamanda olamaz. Ama ya 1sn fark varsa?

    Görünen 200 iken aslında gerçek bundan fazla ise iki oyuncu arasında nerdeyse 1 saniye fark olursa o zaman iş değişir. Hele jika gibi tek bir adam rakibi 3-4 kişi yakaladığında; 3-4 kişi aynı veriyi yani aniden gelen rakibin görüntüsünü almaya çalıştığında her biri zaten anlık olarak laga düşer.

    Kendi takımınızdan 3-4 kişiyle aynı yöne doğru hareket edin zaten lagı farkedersiniz.

    Bu oyunu 750 saat oynadım, özellikle yoğun internet kullanımı olan her cuma cumartesi geceleri kabustu.

    Bf3 gibi serverı tüketen, 64 kişi için idealinde çift işlemcili ekxtra donanımlı serverlara ihtiyaç duyan, geniş haritalı, hava kara ve deniz araçlarını barındıran bir oyunu ve bunun veri trafiğini eklersek, o kadar zaman bu oyunu oynadımıza şükretmemiz gerekir.




  • setek01 kullanıcısına yanıt
    Saniye diliyle konuşacak olursak, sorun yaşadığım zamanlardaki gecikme asgari 1-1.5 saniye idi. Adam, benim ateş ettiğim yerde değil, ateş ettiğim yerin ortalama 1 metre önünde oluyordu genelde. Şimdi bu durumda ben rakibimi vurmak için biyerimi de yırtsam nafile.

    Karşı taraf ise benim halimi komedi filmi niyetine seyrediyordur zaten; ona değil de arkasına ateş ettiğim için.
    Ben onu otomatik tüfekle bile vuramazken, o beni birkaç tabanca mermisi ile alabiliyor haliyle hiç zorlanmadan.

    Benim bağlantımın kötü olmasının bir nedeni de, talihime hep oturduğum yerlerden kaynaklanıyor. Türkiye'nin genel hali malum bu konuda. Ben o ortalamanın da altında kalıyorum.


    quote:

    Yaşadığım soruna dair trajikomik bir anı: (İmzamdaki konudan alıntı)
    Mesela benim kullandığım bilgisayarın monitörünün tepki süresi 14 veya 25ms imiş (input lag süresini siz hesap edin artık) ve ekran kartım da ATI 2600HD iken ("Bununla nasıl FPS oynuyordun?" diye soracaksınızdır eminim. Sadece oynamaya çalışıyordum diyeyim. ), yaptığım en iyi skor 15 kili geçmezken, bir gün "bir arkadaşımın bilgisayarında (monitörünü hatırlamıyorum ama ekran kartı GTX 260 idi) oynayayım." dedim. Daha bilgisayarın başına ilk oturduğumda, "Bu nasıl bir görüntü farkı, akıcılık ve serilik?" diye sormadan edememiştim. Ben bütün efektleri kapalı ve detaylar low'da olduğu halde 1024x768 çözünürlükte oncak oynayabilirken (daha doğrusu oynamaya çalışırken), o bütün efektler açık ve yüksek çözünürlükte olduğu halde oyunu gayet akıcı olarak oynayabildiğini gördüm ve aradaki uçurumluk fark karşısında resmen ağzım açık kalmıştı. Neyse bizim o zaman klan da vardı ve kendi aramızda da Team Speak kullanarak sesli iletimişim de kuruyorduk oyun içinde. Oyunu (COD MW2) bitirdiğimde skorum (yalan olmasın) 32/6 gibi birşeydi sanırım ve açılmamış 4 killstreak paketim (emergency) daha vardı (henüz atmıştım ama açmaya zaman kalmadı). Arkadaş bana döndü "Sen ne yaptın ya?" dedi. "Valla görüyorsun işte, sadece oyunumu oynadım." dedim. Sonuca hem ben, hem de o şaşırmıştı. Çünkü daha düne kadar 15 killden fazlasını yapamayan kişi (ben), farklı bilgisayardaki ilk oyununda 32 kill yapmıştı. Sanırım iyi bir örnek olmuştur bu.

    Oyuncu aynı oyuncu ama donanım, monitör ve internete bağlanılan yer farklı.




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Abi hızın artmış olabilir ama snr değerlerin düştüyse(ki mutlaka düşmüştür) hızının atmasının sana sadece zararı olur bağlantının stabil olacağını hiç sanmıyorum.
  • Bende Sedat abinin yanında yerimi alıyorum. Düğün hazırlıkları vesilesi ile ara veriyorum bende.

    [PARÇA SATIŞLI] I7 2600K ve MSI GTX 680 LIGHTNING'li Sistem

    @bocekgrafik

    Mürsel abi ilan bir yerden tanıdık gelebilir, panik yapma
    Alt-yapı olarak senin açtığın sistem ilanları hoşuma gitti. Tek bir yerde topladım hepsini.

    Şimdi biz seninle black ops2 oynarken senle karşı karşıya kaldığımızda pingten dolayı bariz farklıklıkar oluyordu. Bazen sen beni göremeden benim senin leşinin üzerinde tepinmem bu durumu fazlasıyla açıklar. Senin 80 pingle aldığın kötü sonuçlar senden yüksek pingi olan kişilerin oyuna yaptığı lagdan olabilir.
    Oyun konusunda COD ve BF3 bence karşılaştırılamaz. Tüm altyapı ve oynanış sistemleri farklı.
    Yani COD bir çatışma ise BF3 savaşın ta kendisidir. Arada dağlar kadar fark vardır.


    @Gerginix

    Umut abi hayırlı olsun yeni işin. Her ay Arsin'e gidiyorum. Orada firmam var ziyaret ediyorum. Yomra ile arası 5 dakika, müsait olursan görüşürüz. Seninle rafting yaparız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    İnternet hızım yükselmiş. Vay anasını.
    Ey Türk Telekom. Sistemimi satmamı mı bekliyordun bunun için?


     Ekran Kartı Severler Sohbet Konusu :)


    Hep öyle olur zaten




  • quote:

    Orijinalden alıntı: egeliilkerr

    Şimdi biz seninle black ops2 oynarken senle karşı karşıya kaldığımızda pingten dolayı bariz farklıklıkar oluyordu. Bazen sen beni göremeden benim senin leşinin üzerinde tepinmem bu durumu fazlasıyla açıklar. Senin 80 pingle aldığın kötü sonuçlar senden yüksek pingi olan kişilerin oyuna yaptığı lagdan olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Flying Nimbus

    Abi hızın artmış olabilir ama snr değerlerin düştüyse(ki mutlaka düşmüştür) hızının atmasının sana sadece zararı olur bağlantının stabil olacağını hiç sanmıyorum.

    Artık multiyle işim olmadığı için pek ehemmiyeti kalmadı. Daha geçen ay 3.5 görünüyordu max olarak. Daha yükseğini desteklemiyor diyorlardı. Fiber altyapı döşüyorlardı. Ondan olmuştue heralde ama kutuyla ev arası 50-60 metre anaca olduğu halde, kablolar ne kadar eskiyse artık, her 8 mb'de 1 mb kayıp söz konusu. Santrale de en uzak yerlerden biriymiş burası.
  • 
Sayfa: önceki 26222623262426252626
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.