Şimdi Ara

Ekran Kartı Severler Sohbet Konusu :) (2623. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67.041
Cevap
78
Favori
1.101.471
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 26212622262326242625
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    1- İlk önce ekonomik davranıp - kıt kanaat bir PC toplarsın ki bu AMD olur.
    2- Sonra forumda takılır zehirlenmeye başlarsın.
    3- Derken ekran kartı - SSD - kasa - bilmem ne çevre birimlere para harcamaya başlarsın
    4- Zehir zirve yapar günlük hayattaki hangi fark için bilinmez Intel'e geçersin...

    Tek bir adım kaldı sırada Yeter uleyn deyip, sistemi satmak...

    Bunu dun aksam kasa resmi atan adam mi soyluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • setek01 kullanıcısına yanıt
    Benim gibi sindirim organlarında ileride sorun yaşamaman için bolca su içersen iyi olur. Antibiyotikler, özellikle de bağırsağa çok zararlı. En azından bol su içmek gerek kullanırken. Gece yatarken ve her öğün öncesi bir bardak suyun çok faydası oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    1- İlk önce ekonomik davranıp - kıt kanaat bir PC toplarsın ki bu AMD olur.
    2- Sonra forumda takılır zehirlenmeye başlarsın.
    3- Derken ekran kartı - SSD - kasa - bilmem ne çevre birimlere para harcamaya başlarsın
    4- Zehir zirve yapar günlük hayattaki hangi fark için bilinmez Intel'e geçersin...

    Tek bir adım kaldı sırada Yeter uleyn deyip, sistemi satmak...

    4'e cevap veriyorum.

    a) Enerji sarfiyatı. Daha az güçle daha yüksek performans daha düşük ısı vs... (ki bunun için alem araba değiştiriyor, ev değiştiriyor işlemci ne ki ? )
    b) Sürücü farkı. (kendimi bildim bileli sata ve raid sürücüleri saç beyazlatır, ekran kartı yazmayayım bile)
    c) Can'ın bahsettiği düzgün anakart - işlemci farkı. Biraz meraklı adamı totale bakınca o işlemciler kesmiyor. Enthusiast olup Amd kullanan adamlar genelde daha sık para harcar Saf Intel chipsetli anakartlar, harici chipset manyağı Amd anakartlar kadar donanımlı misal. (usb3.0'ın ilk çıkışı gibi) Tabi bu anakartlar arasındaki fiyat farkının da temel nedenlerinden biri.
    d) Meraksız adamlar için daha uzun ömürlü kullanım. Bir kere alayım tam olsun kafası. (2500K alan yıllarca kullanır, o sırada aynı performans için 2 Amd işlemci değiştirilir)


    Kendime cevap veriyorum
    a) Amd nispeten ucuz, iş görüyor. Zıttırık senedir kullanıyorum. Hala oyun oynatıyor, internette gezdiriyor. (oyun Command & Conquerer ama )
    b) 2.elde daha az değer kaybediyor çünkü piyasası yoğun ve ucuz olduğu için haliyle kaybı da az.
    c) Anakart değiştirmek zorunda kalmıyorsun (Z68'le iki Amd soketi eskitilir aslında ama...)


    Şöyle bir bakıyorum doğalgaza ayda 300tl verebiliyorsam, içtiğim sigaradan kısarım 400 vereceğime 600'e Intel alırım dedim (gittim 950'ye 3930K aldım, çokta iyi yapmışım )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 7 Temmuz 2013; 11:55:37 >




  • Beni aşamaları bitirmişim. Sen 3. aşamaya yeni geçtin sanırım.
  • sizler çok sık donanım değiştirdiğiniz için haliyle ikinci elden sattiginizda ve büyük resme bakıldığında zarar çok oluyor.


    Aslında şu an mesela 770li, 4570li bir sistem kurulsa ve en az iki sene kullanılacak olsa eminim hiç dokunmaz maddi yönü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Digitaldrop

    a) Amd nispeten ucuz, iş görüyor. Zıttırık senedir kullanıyorum. Hala oyun oynatıyor, internette gezdiriyor. (oyun Command & Conquerer ama )

    Benim ATI 2600'lü iMac'e format atıp "Çalıştırır mı acaba?" diye merak edip Hitman'i yükledim. En düşük ayarlarda oynatıyor vallahi. Arada takılma-kasılma oluyor ama...




  • Gelmeyiniz üstüme vazgeçtim o kasadan Cosmos 2 alacam:)))

    Onur dağıtmış gene ortalığı... Bu arada 790FXTA + M5A99X bu iki anakart benim 3 yıllık AMD serüvenimde kullandıklarım...
  • Enfeksiyonu atmak için zaten bol su içiyorum. Zaten hastalığın belirtlileri arasında da aşırı su içme isteği var.
    Antibiyotikler zararlılar kadar yararlı bakterilerin de düşmanı olduğu için bağırsak bundan ilk etkilenenler içinde. Ben zaten antibiyotiğin dibine vurdum. Önce işe yaramayan Tavanic 500'ü bitirdim. Ardından 20 adet novosef iğne yedim. Son altı tanesini damardan oldum.
    4-5 gündür bir de kaşıntılarla uğraşıyorum. Şu yaz ayında çekilecek çile varmış çekiyoruz.

    @Digitaldrop
    Onur'um 2. elde İntel o kadar zarar ettirmiyor. Es kaza AMD'nin rekabet edemediğinde yaptığı fiyat indirimlerine denk gelirsen zaten yandın. 2600K hala 2. elde fena fiyattan gitmiyor. 3 yıl garantisi dolma noktasına gelen 2500K hala 300'den gider mesela.
    FX8350 almayı düşünüyorum ama bir fiyat indirimi gelme olasığı var, 4670K varken o fiyattan alınmaz zaten.




  • setek01 kullanıcısına yanıt
    Ben doğarken ölmüşüm...

    Doğduğumda göbek kordonu boğazıma sarılıymış. Kafam kocaman ve mosmormuş. Nefes almadığım için (23 Nisan 1976 deprem sonrası ve yerde hala kar var) dışarıdan leğene doldurulan karın içine yatırılmışım. Orada soğuk ile geçirdğim şok sayesinde nefes almışım. Doğar doğmaz bronşit olmuşum. Kendimi bildim bileli terliyorum. Kendimi bildim bileli deli gibi su içerim. Kızımın doğduğu güne kadar 8 ay sigarayı bırakmıştım ama şimdi 1 pakedi deviriyorum. Şu an bu satırları yazarken evde don atlet katına terliyorum.

    Doktora gitmek istemiyorum. Gidersem ya koah ya da başka bir şey diyecek. Gerçi bu halimle yaş da 37 iken halı saha maçlarında hala köpek gibi koşan benim. Nedir bilmiyorum.

    Bu arada dostlar işi bırakıyorum. Eylül'ün 5'i gibi Trabzon Yomra'ya taşınıyorum. Sektör değişiyor. İşler yoluna girer de elimiz para görürse donanım işine gireceğim / gireceğiz:))

    Edit: Arkadaşa %30 indirimde 8350'yi 404 TL'ye almıştık. Dolar yükselmeye 2.20'ye gidecek diyorlar. Ayrıca M5A07 Rev 2.0 da 200 TL civarında idi... İşlemci o zaman indirimsiz 577 TL imiş. Şimdi 608 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 7 Temmuz 2013; 12:33:02 >




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Abi seninkide iş yani 230 pingli server'a girilirmi ya ? Ben hiç girmedim BF3'te 200 pingli server'a en fazla 140-150 dir. Ama skorlara bakılırsa o pingle iyi adam vurmuşsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    Gelmeyiniz üstüme vazgeçtim o kasadan Cosmos 2 alacam:)))

    Yanındayım abi, yalnız değilsin.
    />


    Senlik yeni bi hikâyem var abi. Malum, 6 ay doldu.

    Dün bi sebepten ötürü cinlerim tepeme çıktı. Kendimi tutamayıp bi bahaneyle kızımı üzdüm, hanımla kavga ettim. Pikniğe gidecektik, nerdeyse gitmeyecektik.
    Neyse yola çıktık. Tali yoldan bi arka camları kapalı minibüsün anayola girmeye çalıştığı dikkatimi çekti ama "Heralde böyle bi mallık yapmaz." diyip hızımı kesmedim. Arkamda araç yoktu çünkü. Bu amcam daldı önüme birden. 30 metre kadar ileride göbek vardı. Ben sola dönecektim, o ise sağa döndüğü halde delirip bunun peşinden topukladım ve ilk fırsatta arabayı yolun ortasına çapraz şekilde önünü kestim. Hayatımda bu kadar sinirlendiğim nadir anlardan biriydi heralde.

    Arabadan bi hışımla inip herife "Sen ne yapıyorsun, sen ne yapıyorsun?" diye bağırıp üstüne yürüdüm. Adam daha ben o lafı söylerken abi çekip özür dilemey başladı. Durmayıp daha da ilerledim. Ama doğru, ama yalan bilemem ama "Cenazem var, acelem vardı" diyince 1 saniye duraklayıp geri döndüm. Allah seni inandırsın, daha da ilerlesem, adam altına edebilirdi heralde. Çok korkmuştu çünkü. Gözüm öyle dönmüştü ki, arabada 2 kişi bile olsaydı ikisini de sererdim inan ol. Kendimden o kadar emindim yani. Hanım da arabada dua ediyormuş bu arada kavga çıkmasın diye. Ben 70 kilo bile değilken, adam rahat bi 100-110 kilo vardı sanırım.



    @MÜŞAVİR:
    Abi bu olaydan sonra zaten bozuk olan sicilim hepten beter olmuştur heralde...



    @setek01:
    Geçen hafta gittiğimiz piknik yerinde ne vardıysa öyle bi kaşıntı oldu ki, bütün vücudum yara-bere içinde kaldı. Hayatımda bu kadar kaşındığımı hatırlamıyorum. "Uyuz oldum heralde" diye düşünüyorum artık. 2 ece kaşıntıdan uyuyamadım. Kaşıntı öyle artmıştı ki, kaşınan yerleri jiletler kesmeyi bile düşündüm. Büyük sivrisinek ısırıkları gibi deri altında sarımsı sıvılar vardı çünkü. Pazar günü nöbetçi eczaneye gittim "elbet bişey verir" diye. "Bu çok ilerlemiş. Doktora git" diyip bişey vermedi. Hastaneye gittim, cildiyeciler hafta sonu ve gece çalışmıyorlarmış. O halde elim mahkum pazartesi sabahını bekledim. "Böcek ısırığı" diyip savdı başından ama ben böcek falan görmedim. "Anormal reaksiyon göstermiş vücudun dedi" Kaşıntım bayağı bi azaldı ama her yerim su çiçeği çıkarmış gibi yara, benek benek.




  • funkerman kullanıcısına yanıt
    O yazışmayı buraya boşuna almadım. 80 pingle bile oynayamadığım zaman çok oldu. Olay sadece ping değil yani. Bunu demek istiyorum. Lag olmasın yeter ki, 150 pingle terör estirilebilir. Hele de o videodaki gibi bağlantımız olsa var ya, bak yemin ediyorum bize hileci derler Avrupa'lılar. Karşımızda duramazlar çünkü.

    Black Ops 1 zamanında klan maçı yapardık. Bi ispanyol takımıyla maç yaptık bir gün. 12 set alan takım maçı kazanacak. Onların pingleri 30-35, bizimkisi ise 170-180 civarında olduğu halde 8 set almayı başardık. 12-8 yenildik.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Black Ops 1 ve 2 yi en fazla 60 saat oynamışımdır BF3 kadar kötü bağlantısı yok. BF3'te en büyük problem hit detecion dur o yüzden yüksek ping'in de etkisi oluyor oynanışa. Özellikle Rus serverlar da ben oynayamıyorum mesela. Aşşağıdaki videoyu izle ne demek istediğimi anlarsın





  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Ben olsam kesinlikle yanına kibarca gidip. Sakin bir ses tonuyla "Arkadaşım ne yaptığının farkında mısın bak arabamda kaç tane canımı taşıyorum" derdim. "Cenazem var o yüzden acele ettim pardon" dediği anda (Tabii arabadan çıkmış olmasını bekledikten sonra) "Demek cenazen var ve cenazenin yanına gitmek istiyorsun, anlıyorum seni" dedikten sonra kafayı gömer, ilk şoku atlatmadan sol yumruğumu yapıştırır, el bileğinden tutup çevirip yere yapıştırdıktan sonra kaburgalarını tekmelerdim. Bunun karımın önünde bile olsa yapardım. Hulk'a falan dönüşürdüm.
  • Optimizasyonu adam gibi yapan tek firma codemasters heralde. Metro LL de medium ayarlar + 2xaa fps 8-64 arasında gidip geliyor yanlış yazmadım 8!Grid 2 de hıgh ayarlarda rahat rahat 55-75 fps arasında alıyorum ki oyun ekran kartını sonuna kadar kullanıyor furmark gibi ısıtıyor valla.Yinede sabrettim bitirdim Metroyu.2033 pentiumla bile yağ gibi akıcıydı LL batırmışlar resmen
  • setek01 kullanıcısına yanıt
    960T üzerine tanımam hala. Ufaklığa almıştım bizim, 6 çekirdek 4.1ghz 1.46v Üstüne çift fan + Venomous X-RT taktım, kasa da Haf912. Önceden Sunbeam cc vardı 1.4 ile 4ghz 4 çekirdek ayarlamıştım, soğutucuyu değiştirince verdim zopayı İşin komik yanı 2v versem birşey olmayacakmış gibi geliyor
    Bendeki işlemci şansı çok nadir adamda vardır.

    Not: Almayı düşünen varsa Venomous X RT'nin Amd montaj kiti biraz bayık, nerede o eski Thermalright kitleri... (maliyet odaklı olduğu için eskilere nazaran birazcık kıytırık olmuş)
    İçinden poşette sümük gibi, beyaz bir macun çıkıyor (performansını bilmiyorum da başka birşeye benzediği için sürmedim işlemciye )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digitaldrop -- 7 Temmuz 2013; 13:42:35 >




  • funkerman kullanıcısına yanıt
    Hit detection'ın ne olduğunu bilmiyorum (detaylı yazarsan iyi olur) ama benim yaşadığım sorun işte tam olarak buydu. Bu sorun yokken ise istisnalar hariç hep ilk üçte oluyordum, ekseriyetle de ilk sırada tabi.

    "Black Ops'ta bu sorun yok" demişsin ama ben bütün COD'larda bu sorunu yaşadım. BF'de yok ama COD'da kill cam var biliyorsun.

    Adama ateş ediyorsun ve ölmesi gerek. Sen ölüyorsun. Kill cam'den syerediyorsun nasıl vurulduğunu. Hiç ateş etmediğini (henüz nişan bile almadığını) veya ateş etmeye yeni başladığını görünce deliriyorsun haliyle.

    Adam sipere yatmış. Nişan almış bekliyorum ki çıkar-çıkmaz vuracağım. Bir ses duyuyorum ve ölüyorum. Görüntüde adam yok bu arada. Yine seyrediyorum. Adam çıkmış, nişan almış, beni nişangâga oturtmuş ve ateş edip vurmuş. Ama ben onun ordan çıktığını hiç görmedim. Aradaki ping farkı 15 ama 15 pingle olacak iş değil bu.

    Benim özellikle de laga vurgu yapma sebebim buydu. Benim lag dediğim şeyin adı hit detection dediğin şey belki de. Yaşadığım sorun tam olarak bu çünkü. Ben bu yüzden multi oyanamayı bıraktım. Çözümü var mı peki bunu? Varsa ney?
    İmzamdaki "Multi FPS Oyuncusunun Rehberi" konusunda yazıpta eksik bıraktığım bişey varsa yaz, ekleyeyim oraya.




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Senden Multi-milyoner dolandırıcıyı yakalama rehberi bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: funkerman

    Abi seninkide iş yani 230 pingli server'a girilirmi ya ? Ben hiç girmedim BF3'te 200 pingli server'a en fazla 140-150 dir. Ama skorlara bakılırsa o pingle iyi adam vurmuşsun.

    Aşırı yüksek pingli oyuncu serverdaki diğer oyunulara lag yapar Ömer'im. Yani sen ve serverdaki deiğer oyuncular 50-100 arası oynarken 200 pingli biri oyuna girdiğinde aslında avantajlı da olur. Geç alan geç verir hesabı. Kaç kere Bf3 'de rastladık biliyorsun. Onun için serverlarda high ping sınırı vardır.
    Oynanış tarzı da etkili oluyor. Durağan oynayan camperlık yapan için yüksek ping çok önemli değil. Ama Jika gibi ilk darbeyi ben vuracağım diyen aksiyoncu adamlar için hızlı internet ve düşük ping avantaj. Adamın geldiğini gören yok.

    Bu arada statlara baktım: 170 maçı birinci, 45 maçı 2. 52 maçı 3. bitirmişim. 449 oyunda en iyi squad olmuşuz. Bunun yarısını sağolsunlar Force clan ile yarısı da Aliens Clan ile yapmışımdır. En iyi ekiplerle 750 saat kendi çapımızı aşarak oynadık bu oyunu o bize yeter. Ama bana oyunculukta en iyi katkıyı yapan; ortalama yaşam süresi 20 sn'yi geçmeyen 64 kişllik canalda TDM oynamaktı sanırım.




  • 
Sayfa: önceki 26212622262326242625
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.