Şimdi Ara

Ekran kartı PC ye reset attırır mı ?5700 XT ve sorunlar(ÇÖZÜLDÜ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
6.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de geçen ay bir sorun yaşamaya başlamıştım.Rx 460 ekran kartım var.Sadece oyunlara girdiğimde bilgisayar reset artırıyordu.Güç kaynağımda corsair 450+80.Baya araştırdım bir sürü yol denedim düzelmedi.En son güç kaynağı değiştirdim,350 watt bir psu taktım şuan sorun yaşamıyorum.Bende kernel 41 63 sorunu vardi.Umarim sorunun çözülür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu psu yeterli. Teknobiyotikten alırsanız sanalkart-kapıda ödeme yada banka havalesi ile alın sitelerinde ufak bir sıkıntı var olabilir deniyor.

High Power Performance Gold GD HP1-J750GD-F12S 750W Power Supply

akakce.com
    High Power Performance Gold GD HP1-J750GD-F12S 750 W Power Supply Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-high-power-performance-gold-gd-hp1-j750gd-f12s-750-w-fiyati,513006375.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 25 Haziran 2020; 13:59:27 >

• Siyah ekran ve no signal hatasının, psu ile uzaktan yakından alakası yok. Reset atma ekran psu, bellek kaynaklı olur sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 25 Haziran 2020; 13:47:53 >
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Olay günlüğünden bir sey çıktı mi hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: Schi20phrene

Hocam öncelikle çok geçmiş olsun umarım yazılım ve donanım konusunda uzman arkadaşlar size yardımcı olabilirler
    Sistemde ekran kartı olarak amd rx 5700 Kullanıyorum örnek veriyorum Battlefield beş oynarken sıcaklık değerleri her şey gayet normal iken hiçbir hata vermeden Oyunun ortasında bilgisayar reset atıp yeniden başlıyor , Şaka gibi ama gerçek neden böyle oluyor bilmiyorum
    Tam sürücü kurulu iken bu şekilde öpüyor dün akşam itibari ile şu şekilde bir kurulum yaptım denemeye fırsatım olmadı vakit kalırsa bu akşam deneyeceğim eve gittiğim zaman eğer vaktiniz varsa önericiğim şu yöntemi izleyip ekran kartı Sürücü kurulumunu tekrardan yapıp test etmeyi deneyin lütfen belki bir yarari dokunur

İlk önce ekran kartının sürücüsünü tamamen kaldırın
    Bunun içinde kendi resmi kaldırma programı var

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601

Bu işlem bittikten sonra
    C diskine amd klasöründeki amd Ekran Kartının yazılım dosyalarının olduğu klasör var , örneğin: amd 12.1.2 adrenalin gibi Bir şey yazar bunu tamamen silin

Sonrasında kurmak istediğiniz ekran kartı yazılımına tıklayın
    Amd nin Kırmızı kurulum ekranı geldiğinde
    Yükle veya İptal et ekranı çıkınca iptal edip çıkış yapın

Fareden sağa tuşa basıp görüntü ayarlarına girip bağdaştırıcıyi açın ekran kartı sürücüsünü güncelle seçeneğine tıklayıp sürücü dosyalarını bilgisayardan seçmek istiyoruma tıkayıp
    Seçme ekranı gelince
    Sistemin kurulu oldu diskten genel olarak hepimizde C diski oluyor
    C disk , amd klasör içinde Adrenalin yazılımını klasörünü göreceksin buna tıklayıp tamam deyip Kurulumu yapacaksınız
    Bu şekilde ekran kartının sürücüsü kurulmuş olacak ancak hatalar ile dolu AMD CATALYST Yazılımı kurulmamış olacak bu şekilde daha performanslı kullanabilirsiniz diye düşünüyorum aklınızda fan ayarlarını nasıl yapacağım diye bir soru gelebilir bunun içinde

Msi afterburner İndirip gerekli ayarları bu program üzerinden rahatça yapabilirsiniz detaylı kullanımı YouTube’da mevcuttur kolay gelsin
    Senin kullandığın psu nedir kardeş?

• quote:

Orijinalden alıntı: shrlckhlmss

Olay günlüğünden bir sey çıktı mi hocam?
    Ekran kartı PC ye reset attırır mı ?5700 XT ve sorunlar(ÇÖZÜLDÜ)

Kernel 41 yazan yere tıklayıp tam olarak atar mısınız?Sorun kernel 41 63.Gecen ay ben de ayni sorunu yaşadım.Ben de amd rx 460 kullanmaktayim.Hatta foruma konu açmıştım.Baya çözüm yolu denedim olmadi en son psu değiştirdim düzeldi.Bir arkadaşınızdan psu alip denemekte fayda var.Bende bu reset atma sorununu oyunlarda yaşıyordum.

• Bende %100 aynı problemler GTX 1070 ile oluyordu. PSU yu değiştirdim düzeldi. Deneyebileceğin bir PSU ile dene çoğu kişide bunu önermiş zaten. Ek olarak şunuda belirteyim PSU da hata varsa istediğin kadar voltaj düşür fayda etmiyor. Çok şey denedim olmadı umarım senin probleminde kısa sürede çözülür.
  • quote:

Kernel 41 yazan yere tıklayıp tam olarak atar mısınız?Sorun kernel 41 63.Gecen ay ben de ayni sorunu yaşadım.Ben de amd rx 460 kullanmaktayim.Hatta foruma konu açmıştım.Baya çözüm yolu denedim olmadi en son psu değiştirdim düzeldi.Bir arkadaşınızdan psu alip denemekte fayda var.Bende bu reset atma sorununu oyunlarda yaşıyordum.
    Bu mu kardeş

Evet hocam.Bilgisayar her reset attığında olay görüntüleyicisine kernel 41 63 hatasi giriliyor.Sorununuz kernel 41 63.Burdakilerden herhangi birisine tıklayıp tam sorun girdisini atabilir misiniz?Bugcheck code kısmı var orada tam olarak ne yazıyor onu atabilir misiniz?

• İki kere mavi ekran verdi. Hata olarak * video TDR failure* yazıyordu.

Diğer problemler yazılımsal veya donanımsal olabilir biraz kurcalamak, test etmek, anlamak gerekiyor ama şu TDR hatası ekran kartının cevap vermesi gereken işlem süresinin yetersizliğinden olur genelde.
    docs.substance3d.com
    Substance Painter - GPU drivers crash with long computations (TDR crash)
    https://docs.substance3d.com/spdoc/gpu-drivers-crash-with-long-computations-128745489.html

Bu sayfada regedit üzerinden TDR süresini yükseltecek özel bir DWORD kaydı oluşturmanın yolunu anlatıyor, bunu bir deneyin bu hataya çözüm getirebilir.

Bide benzer bir sorun yeni ekran kartı aldıktan sonra bir arkadaşımın da başına gelmişti, bu kadar fazla değildi ama hatasız oyundan atma sıkıntısını yaşıyordu sürekli. Kasanın içine öyle bir göz gezdirirken RAM'lerin yan yana takıldığını gördüm, 4 ram solut vardı 2 tanesi doluydu ve yan yana takılmıştı. Genelde bir slot boş bırakılıp diğerine takılır, slotlar zaten renklerle ifade ediyor bunu. Ram'in birini çıkarıp takılması gereken slota takınca düzelmişti, yani kendisi o gün bu gündür aylardır sorunsuz oyun oynamaya başladı. Ufak uyuşmazlıklar enteresan hatalara sebebiyet verebiliyor bi kontrol etmenizde fayda var.

Onun haricinde AMD ekran kartı tavsiye etmiyorum, AMD'nin Ryzen hariç hiçbir şeyini tavsiye etmiyorum zaten şu an için.

• quote:

Evet hocam.Bilgisayar her reset attığında olay görüntüleyicisine kernel 41 63 hatasi giriliyor.Sorununuz kernel 41 63.Burdakilerden herhangi birisine tıklayıp tam sorun girdisini atabilir misiniz?Bugcheck code kısmı var orada tam olarak ne yazıyor onu atabilir misiniz?
    Kontrol edip atacağım 10 dk içinde

• Siyah ekran probleminin uzaktan yakından psu ile alakası olmasaydı benim arkadaşa topladığım rx5700xt sistemin psusu değişince problem düzelmezdi. Lakin ne hikmetse psu değiştim ve siyah ekran problemi ortadan kalktı. Çok tuhaftır önceden takılan sıfır vs 550 ile de rx5700 (xt olmayan) gpu sıkıntısız çalışıyordu.

Size önerim deneme imkanınız varsa birisinden deneyin.

• quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

İki kere mavi ekran verdi. Hata olarak * video TDR failure* yazıyordu.

Diğer problemler yazılımsal veya donanımsal olabilir biraz kurcalamak, test etmek, anlamak gerekiyor ama şu TDR hatası ekran kartının cevap vermesi gereken işlem süresinin yetersizliğinden olur genelde.
    https://docs.substance3d.com/spdoc/gpu-drivers-crash-with-long-computations-128745489.html

Bu sayfada regedit üzerinden TDR süresini yükseltecek özel bir DWORD kaydı oluşturmanın yolunu anlatıyor, bunu bir deneyin bu hataya çözüm getirebilir.

Bide benzer bir sorun yeni ekran kartı aldıktan sonra bir arkadaşımın da başına gelmişti, bu kadar fazla değildi ama hatasız oyundan atma sıkıntısını yaşıyordu sürekli. Kasanın içine öyle bir göz gezdirirken RAM'lerin yan yana takıldığını gördüm, 4 ram solut vardı 2 tanesi doluydu ve yan yana takılmıştı. Genelde bir slot boş bırakılıp diğerine takılır, slotlar zaten renklerle ifade ediyor bunu. Ram'in birini çıkarıp takılması gereken slota takınca düzelmişti, yani kendisi o gün bu gündür aylardır sorunsuz oyun oynamaya başladı. Ufak uyuşmazlıklar enteresan hatalara sebebiyet verebiliyor bi kontrol etmenizde fayda var.

Onun haricinde AMD ekran kartı tavsiye etmiyorum, AMD'nin Ryzen hariç hiçbir şeyini tavsiye etmiyorum zaten şu an için.
    Şimdilik başıma gelmedi daha. Gelirse denerim :( valla dediğim gibi 10 yıl full amd sistem kullandım sorunsuzdu. Bu x570 ve 5700 lere geçince çile oldu herşey

• Bende de sürekli reset mavi ekran oluyordu. Gpu psu hdd değişti hatalar devam etti. Kernel 41 50 günde 56 kere olmuştu. Ryzen dram calculator içerisindeki memtest ram hatası gösteriyordu. Siz de memtesti çalıştırıp denermisiniz. 2 3 4 yazıp ne kabul ederse starta basın. Sistem reset attıroyor veya hata buluyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gwynbleidd.

Senin kullandığın psu nedir kardeş?

Alıntıları Göster
    Teknobiyotik.com / Teknoloji sevenlerin ilacı...
    Aerocool 750W 80+ GOLD KCAS Serisi RGB Fanlı Güç Kaynağı (AE-KCAS750RGB) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/aerocool-750w-80-gold-kcas-serisi-yari-moduler-rgb-fanli-guc-kaynagi-ae-kcas750rgb.html

Bu ürün hocam

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.