Şimdi Ara

Ekran kartı pazarında ilginç şeyler oluyor: Intel, AMD’yi yakaladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
2.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
11 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı pazarında ilginç şeyler oluyor: Intel, AMD’yi yakaladı
    2022'nin dördüncü çeyreğine ait mali tablolar, birçok teknoloji endüstrisi sektörü için iç karartıcıydı ancak yeni veriler, Intel'in ayrık grafik kartı alanına girişinin başarısız olmadığını gösteriyor. Hatta başarısızlık bir yana Intel’in AMD’yi yakaladığı bile söyleniyor.

Bilindiği üzere AMD oldukça uzun bir süredir Nvidia’dan daha fazla pazar payı elde etmeye çalışıyor ancak yeşilli takım tartışmasız bir şekilde ekran kartı pazarındaki liderliğine devam ediyor. Öte yandan ayrık GPU piyasasının yeni oyuncusu Intel ise görünüşe göre çok da başarısız değil. Jon Peddie Research'ün ayrık GPU pazarı için hazırladığı 2022 son çeyrek raporu Intel'in AMD'ye benzer bir pazar payı elde ettiğini, ancak Nvidia'nın hala hâkim olduğunu gösteriyor.

Intel, AMD'nin ensesinde

Son verilere göre Nvidia, pazarın yüzde 82’sine sahip, yani son çeyrekte satıla her 10 kartın 8’den fazlası Nvidia damgalı. Bunun yanında Intel’in Arc Alchemist kartları AMD ile aynı pazar dilimine sahip, yüzde 9. Bununla birlikte, araştırma grubu başkanı Jon Peddie, Intel'in rakamlarına biraz şüpheyle yaklaşıyor ve AMD yine de geçen çeyrekte Intel'den daha yüksek birim satışı yapmış olabileceğini belirtiyor.

Masaüstü bilgisayarları, dizüstü bilgisayarları ve gömülü bilgisayarları içeren 2022'nin son çeyreğinde toplam ayrık GPU satışları 13 milyon adede ulaşmıştı, daha doğrusu düşmüştü. Zira, geçen yılın aynı döneminde 26 milyon adet kart satışının olduğu ifade ediliyor.

Bu arada göz ardı edilmemesi gereken bir durum daha var. AMD’nin Radeon RX 7000 kartları son çeyreğin son ayında piyasaya girmişti. Yani AMD’nin yeni nesil kartları son çeyrekte yoktu desek yeridir. Bunlara ek olarak Intel’den Tom Petersen, Nvidia’nın şu anda erişilemez olduğunu ancak AMD ile gerçek bir rekabete girmeyi umduklarını aktarıyor. Son bilgilere göre Intel'in yaklaşmakta olan GPU serisi Arc Battlemage’in bu yılın sonlarında veya 2024’te geleceği söyleniyor.

Kaynak:https://www.techspot.com/news/97784-intel-might-catching-up-amd-discrete-gpu-market.html

• 15 yıldır bilfiil forumlardayım, 20 yıldır falan da donanımla ilgilenirim, senin benim gibi undervolt, voltmod, kalemmod, balkonmod işlerle uğraşan bir avuç insan vardır, ancak bu bir avuç insan, nedense bir türlü bir avuç olduklarını anlamaz. Toplasan dünya üzerinde bu mod işleriyle falan uğraşan birkaç bin insan vardır. Genel kullanımda bu tip detay uğraşlar kimsenin umurunda değildir. Esas önemli olan stabilite, sorunsuz deneyim ve sunulan özelliklerin işe yarayıp sorunsuz çalışmasıdır. Bunları yapabilen de genel olarak Nvidia oluyor. O yüzden de dünya genelinde daha çok, hatta düşündüğümüzden daha da çok tercih ediliyor. İşlemci/platform tarafında da Intel benzer deneyimi sunabiliyor. Şimdi ekran kartı işine girdi adamlar, gpuları şuan için başarısız ama oldukça hızlı geliştiriyorlar. Sürücü tarafında da ciddi biçimde yol alıyorlar. Henüz Amd seviyesinde bile değiller, ancak fiyata oynayabilecek ürünler sunabilmiş durumdalar. İşi biraz daha düzeltebilirlerse, genel deneyim anlamında Amd'nin önüne geçmeleri ve pazar payında da belirgin biçimde yükselmeleri mümkün. Çünkü dünya genelinde son kullanıcı ve pek çok firma, verdiği paranın karşılığında edineceği deneyime bakar. Sürücü konusunda 40 takla attırıp yok bios mod, yok undervolt falan diye uğraştırana anca bizim gibi forum geek'leri yönelir.

Yazılım konusunda yanından bile geçemiyor.

Adrenalin görüntü olarak çok güzel ama arka planda çalışmaya geçtiği zaman buglar ile dolu.

Overlay olarak gene Nvdia daha iyi.

RT ve DLSS zaten açık ara önde.

Fiyat desen bir farkları yok yeni nesilde. Amd ucuz gibi duruyor ama fiyat/performans olarak eh işte.

7900xt 900 dolar ama o kadar güçlü bir kart değil.

Amd nasıl nvidia ile dans edemiyor bro ? RX 6800XT undervolt - overclock kullanıyorum referans tasarım hemde. rtx 3080 den performanslıydı gayet. Hele linux tarafına geçersen amd farkı baya açıyor. Amd nin UV+OC olayını unutuyorsun. Vega 64 kullanırken de bunu uyguluyordum. RX 5700XT aldığımda da. Kusura bakma ışın izleme konusunda geri sadece. Onun dışında gerek verimlilik gerek performans açısından geri kalır bir yanı yok.
    Nvidia uzun yıllardır ekran kartı sektöründe rakipsiz bunu kabul etmeyen yoktur ATI döneminde zaman zaman Nvidia ile güzel rekabet ortamı oluyordu ama ATI, AMD'ye satıldıktan sonra o rekabet ortamı yavaş yavaş kayboldu. Evet AMD, CPU konusunda Intel ile güzel rekabet ortamına sahip ama GPU konusunda Nvidia ile dans edemiyor. Bu durum biz son kullanıcılar için çok kötü bir durum maalesef. Intel, GPU pazarında belki kısa dönemde olmasa bile 5 yada 10 yıl sonra Nvidia ile çok ciddi bir rekabet içine gireceğini düşünüyorum bu tahminimi zaman gösterecek.
    Vallahi hocam abartıyorsun bence. Yanından bile geçemiyor demek falan fanboyluk ya açıkca. Şimdi ben sana ne desem kabul etmeyeceksin.

RT dışında nvidia önde diyebileceğim diğer şey DLSS3. Bunu her oyun desteklemiyor. Destekleyen oyunlar illaki çıkacaktır ama amd tarafı FSR ile boş durmuyor.

Benim bu seride takdir ettiğim şey DLSS3 oldu. Çünkü desteklenen oyunlarda i3 işlemci ile rtx 4090 ı besleyebiliyorsun. Bu daha önce görmediğimiz bir şeydi.

İnanırmısın sanmam ama. Rx 5700XT nitro kullanırken pro drivers kullanıyordum 1 kere sorun yaşamadım. Vega 56 kullanırkende keza öyle. 6800xt tarafında 1.5 yıl yayın yaptım her oyunu 2k da oynadım 1 kere siyah ekran bilmem ne almadım üstelik uv+oc li şekilde.

Sorun yaşamak yada yaşamamak şans da diyebiliriz kullanıcıya bağlı da diyebiliriz.

Amd her zaman uv+oc sebebiyle gözümde liderdir. Fiyat performans olarak gerçekten iyidir.
    Nvidia 4000 serisinde takdir ettiğim şey DLSS3 oldu.
    Fanboyluğa gerek yok. Yanından geçemez falan demek saçma sapan bir yorum. Daha mantıklı ve açıklayıcı konuşmamız gerekir.

Şu an bende stress testi bile düzgün çalışmıyor. Ya erken duruyor yada hiç durmadan çalışmaya devam ediyor. Farkında olmayan biri bırakıp gitse ekran kartı yanana kadar çalışacak sanırsam :)

Ayarları yapıyorum iptal ediyorum ama önceki ayarlarım hala aktif oluyor.

Fan boyluk filan yapmıyorum, yazılım ara yüzü çok güzel ama arkası bombok aynen şu şekil.

amd bu kafayla giderse pazar payını intel'e kaptırır bu pazardanda silinir gider intel sağlam geliyor bu kadar kısa sürede %9 luk paya ulaşmak büyük başarı, işlemci pazarında bulldozer mimarisinden sonra ryzene yaptığı geçiş gibi gpu departmanında da radikal kararlar alması lazım gpu pazarında tam anlamıyla kötüler

pazarda ilgi çekmek için acaba yeni teknolojiler mi geliştirse yeni şeyler mi yapsa son 20 yılda bunları sadece nvidia yapıyor. physx getiriyor, rtx tanıtıyor kısacası ilgi çekiyor.

dünya genelinde amd ekran kartlarını %9'luk bir kesimin tercih ediyor olması ciddet rezalet amd ekran kartı pazarlama kanadında çalışan biri olsam cidden araştırırım sorgularım gerekirse tüm dünya'da elektronik marketlerde e ticaret kanallarında anketler yaparım distribütörlerden destek isterim son dönemde nvidia veya intel kart alanların tercih sebebi ne, araştır insanlar bizi niye tercih etmiyor ne yapmak gerek sektöre yeni giren firma nasıl bir anda bize ulaşabiliyor.

amd dediğimiz firma köklü bir firma en kötü döneminde bile olsa %40'larda falan olması lazımken %9 kabul edilemez bir şey ciddi anlamda yolunda gitmeyen şeyler varken halen bizim ülkede de ciddi anlamda savunanlar oluyor arkadaş dünya genelinde rakamlar ortada neyini savunuyorsun. intel bile daha sürücülerinde bir ton yol gitmesi lazımken hemen yakalamış, sürücü optimizasyonunu falan tam oturtursa gör curcunayı nvidia'dan biraz amd'den biraz müşteri'yi kapar. amd'de ağzını açıp bakar. nvidia'ya bir şey olmaz bu sektörde artık game changer oldu amd sağolsun

Kısacası pazarda ilgi çekmek için yeni şeyler yap yoksa bye bye   

• Nvidia uzun yıllardır ekran kartı sektöründe rakipsiz bunu kabul etmeyen yoktur ATI döneminde zaman zaman Nvidia ile güzel rekabet ortamı oluyordu ama ATI, AMD'ye satıldıktan sonra o rekabet ortamı yavaş yavaş kayboldu. Evet AMD, CPU konusunda Intel ile güzel rekabet ortamına sahip ama GPU konusunda Nvidia ile dans edemiyor. Bu durum biz son kullanıcılar için çok kötü bir durum maalesef. Intel, GPU pazarında belki kısa dönemde olmasa bile 5 yada 10 yıl sonra Nvidia ile çok ciddi bir rekabet içine gireceğini düşünüyorum bu tahminimi zaman gösterecek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Samsung 48" S90F | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti
  • Source kullanıcısına yanıt
    Amd nasıl nvidia ile dans edemiyor bro ? RX 6800XT undervolt - overclock kullanıyorum referans tasarım hemde. rtx 3080 den performanslıydı gayet. Hele linux tarafına geçersen amd farkı baya açıyor. Amd nin UV+OC olayını unutuyorsun. Vega 64 kullanırken de bunu uyguluyordum. RX 5700XT aldığımda da. Kusura bakma ışın izleme konusunda geri sadece. Onun dışında gerek verimlilik gerek performans açısından geri kalır bir yanı yok.

• IceRulez kullanıcısına yanıt

Yazılım konusunda yanından bile geçemiyor.

Adrenalin görüntü olarak çok güzel ama arka planda çalışmaya geçtiği zaman buglar ile dolu.

Overlay olarak gene Nvdia daha iyi.

RT ve DLSS zaten açık ara önde.

Fiyat desen bir farkları yok yeni nesilde. Amd ucuz gibi duruyor ama fiyat/performans olarak eh işte.

7900xt 900 dolar ama o kadar güçlü bir kart değil.

Edemiyor etseydi pazar payı bu durumda olmazdı; "Son verilere göre Nvidia, pazarın yüzde 82’sine sahip" ATI dönemi bugünden çok daha güzel ve iyiydi.

▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
    [2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Samsung 48" S90F | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti

15 yıldır bilfiil forumlardayım, 20 yıldır falan da donanımla ilgilenirim, senin benim gibi undervolt, voltmod, kalemmod, balkonmod işlerle uğraşan bir avuç insan vardır, ancak bu bir avuç insan, nedense bir türlü bir avuç olduklarını anlamaz. Toplasan dünya üzerinde bu mod işleriyle falan uğraşan birkaç bin insan vardır. Genel kullanımda bu tip detay uğraşlar kimsenin umurunda değildir. Esas önemli olan stabilite, sorunsuz deneyim ve sunulan özelliklerin işe yarayıp sorunsuz çalışmasıdır. Bunları yapabilen de genel olarak Nvidia oluyor. O yüzden de dünya genelinde daha çok, hatta düşündüğümüzden daha da çok tercih ediliyor. İşlemci/platform tarafında da Intel benzer deneyimi sunabiliyor. Şimdi ekran kartı işine girdi adamlar, gpuları şuan için başarısız ama oldukça hızlı geliştiriyorlar. Sürücü tarafında da ciddi biçimde yol alıyorlar. Henüz Amd seviyesinde bile değiller, ancak fiyata oynayabilecek ürünler sunabilmiş durumdalar. İşi biraz daha düzeltebilirlerse, genel deneyim anlamında Amd'nin önüne geçmeleri ve pazar payında da belirgin biçimde yükselmeleri mümkün. Çünkü dünya genelinde son kullanıcı ve pek çok firma, verdiği paranın karşılığında edineceği deneyime bakar. Sürücü konusunda 40 takla attırıp yok bios mod, yok undervolt falan diye uğraştırana anca bizim gibi forum geek'leri yönelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 2 Mart 2023; 22:45:36 >

• xentios kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam abartıyorsun bence. Yanından bile geçemiyor demek falan fanboyluk ya açıkca. Şimdi ben sana ne desem kabul etmeyeceksin.

RT dışında nvidia önde diyebileceğim diğer şey DLSS3. Bunu her oyun desteklemiyor. Destekleyen oyunlar illaki çıkacaktır ama amd tarafı FSR ile boş durmuyor.

Benim bu seride takdir ettiğim şey DLSS3 oldu. Çünkü desteklenen oyunlarda i3 işlemci ile rtx 4090 ı besleyebiliyorsun. Bu daha önce görmediğimiz bir şeydi.

İnanırmısın sanmam ama. Rx 5700XT nitro kullanırken pro drivers kullanıyordum 1 kere sorun yaşamadım. Vega 56 kullanırkende keza öyle. 6800xt tarafında 1.5 yıl yayın yaptım her oyunu 2k da oynadım 1 kere siyah ekran bilmem ne almadım üstelik uv+oc li şekilde.

Sorun yaşamak yada yaşamamak şans da diyebiliriz kullanıcıya bağlı da diyebiliriz.

Amd her zaman uv+oc sebebiyle gözümde liderdir. Fiyat performans olarak gerçekten iyidir.
    Nvidia 4000 serisinde takdir ettiğim şey DLSS3 oldu.
    Fanboyluğa gerek yok. Yanından geçemez falan demek saçma sapan bir yorum. Daha mantıklı ve açıklayıcı konuşmamız gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • mamad kullanıcısına yanıt

Bende senin kadar forumlardayım. Kısmen katılıyorum söylediklerine. işi bilmeyen için bile sorun değil amd satın aldığında zaten default ayarlarda sorunsuz çalışır. Niye çalışmasın. Bios moddan bahsetmedim ben. Kalemmod vs de bahsetmedim.

Undervolt ve overclock yapmak çocuk oyuncağı. Marka model hangi amd kartın varsa google a yazıp wattman profile download diyorsun ve bunu reddit gibi platformlardan kolayca edinebiliyorsun.

7900xt kartın mı var ? hangi marka model yaz çıksın indir wattman performans sekmesine gel profil yükle de indirdiğin dosyayı seç kaydet de.

Bu mu şimdi geeklik ?

Ben zamanında q6600 ü 3.85 lerde thermaltake big typhoon fan ile çalıştırmıştım stabil olarak prime95 10 saat bıraktık.

Asıl geeklik bunlardır.

Şimdi anakartta diyorsun auto tune v2 seçiyorsun auto overclock.

Ryzen master indiriyorsun otomatik oc yapıyor.

İntel anakartlarda keza öyle.

Şu anda 2023 yılındayız. Bu işleri 15 yaşındaki çocuklar havada karada yapıyor.

Bir gpu sana uv+oc olanağı tanıyorsa buradaki mantığı felsefeyi yakalamak gerekiyor.

Dümdüz referans tasarım RX vega 64 ile gtx 1080 performansı yakalayıp geçtiğim bir sürü zamanlar oldu. Basit bir uv+oc profili ile.

Kartın potansiyelini daha iyi anlıyorsun. AMD CPU & GPU ların potansiyelleri hep yüksektir. Nvidianın potansiyeli yoktur bunu yazılım ile kapatmaya çalışır. Başarılı olur mu ? Evet olur. DLSS 3 e ciddi oranda saygı duyuyorum. Daha önce olmayan bir şeyi başardılar.

Neyse aynı şeyleri tekrar tekrar yazıyorum.

UV+OC olaylarına bakan dünyada 1000 kişi yoktur. Sandığımızdan çok çok daha fazladır arkadaşlar.

Saygılar.

• Bende isterim intel başarılı olsun intelden oluşan bir sistem daha başarılı olur diye düşünerek ARC 770 aldım ama çalıştıramadım şansıma arızalı çıktı garantiye gönderdim 15 gündür bekliyorum .

Şu an bende stress testi bile düzgün çalışmıyor. Ya erken duruyor yada hiç durmadan çalışmaya devam ediyor. Farkında olmayan biri bırakıp gitse ekran kartı yanana kadar çalışacak sanırsam :)

Ayarları yapıyorum iptal ediyorum ama önceki ayarlarım hala aktif oluyor.

Fan boyluk filan yapmıyorum, yazılım ara yüzü çok güzel ama arkası bombok aynen şu şekil.

• Hayaller güzelde İntel işlemci, Nvidia ekran kartından şaşmamak gerek, hızlı RAM aldık, AMD sistemde kafayı yedi. Uyum problemi var, 20 yıldan sonra AMD ye neden geçtiğimi sorgulamaya başladım.

DLSS evet açık ara önde bir teknoloji fakat Nvidia da Intel'in her nesle yeni anakart istemesi gibi her DLSS'i ancak yeni nesline sunabiliyor. Oysa ki AMD FSR'ı tüm ekran kartlarına sunuyor, evet Nvidia'nın DLSS desteklemeyen GTX 1650 gibi ekran kartları bile FSR kullanabiliyor, hatta Intel dahili ekran kartları dahi kullanıyor.

RT konusunda Nvidia halen önde olsa da AMD hızla yetişiyor. 7000 serisinde Nvidia'ya eskisine göre çok daha yakın. O yerdiğiniz 7900 XT, kendisinden daha pahalı olan 4070 Ti'ı madara ediyor. 4070 Ti anca RT açarak kurtulabiliyor ki orada da 7900 XT çok kötü bir performans sergilemiyor, RTX 3080 ile eşit bir RT performansı gösteriyor. Ayrıca 7900 XT'nin 20 GB belleği ile 12 GB bellekli 4070 Ti'dan çok daha uzun ömürlü olacağı da bir gerçek.

Potansiyel yüksekliğinden kastınızı çok iyi anlayabiliyorum. 9 yıldır MSI R9 270 Gaming 2GB kullanıyorum. 2014 başında alırken GTX 750 Ti ile aynı fiyat, aynı oyun performansına sahipti. Sadece MSI'ın kendi Gaming APP'ındaki Gaming modunu kullanıyorum. Hiç UV ya da OC işlerine girmedim. Nasıl girilir onu bile araştırmadım işin doğrusu fakat bugün benim kartım GTX 1050 Ti performansı veriyor. 750 Ti ise o gün alındığı ile aynı performansı gösteriyor ve bugün R9 270 karşısında kumda oynamaya gidiyor. AMD kartlar yazılımlarla yıllar geçtikçe şarap misali sürekli daha da iyileşiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 3 Mart 2023; 01:05:08 >
  • amd bu kafayla giderse pazar payını intel'e kaptırır bu pazardanda silinir gider intel sağlam geliyor bu kadar kısa sürede %9 luk paya ulaşmak büyük başarı, işlemci pazarında bulldozer mimarisinden sonra ryzene yaptığı geçiş gibi gpu departmanında da radikal kararlar alması lazım gpu pazarında tam anlamıyla kötüler

pazarda ilgi çekmek için acaba yeni teknolojiler mi geliştirse yeni şeyler mi yapsa son 20 yılda bunları sadece nvidia yapıyor. physx getiriyor, rtx tanıtıyor kısacası ilgi çekiyor.

dünya genelinde amd ekran kartlarını %9'luk bir kesimin tercih ediyor olması ciddet rezalet amd ekran kartı pazarlama kanadında çalışan biri olsam cidden araştırırım sorgularım gerekirse tüm dünya'da elektronik marketlerde e ticaret kanallarında anketler yaparım distribütörlerden destek isterim son dönemde nvidia veya intel kart alanların tercih sebebi ne, araştır insanlar bizi niye tercih etmiyor ne yapmak gerek sektöre yeni giren firma nasıl bir anda bize ulaşabiliyor.

amd dediğimiz firma köklü bir firma en kötü döneminde bile olsa %40'larda falan olması lazımken %9 kabul edilemez bir şey ciddi anlamda yolunda gitmeyen şeyler varken halen bizim ülkede de ciddi anlamda savunanlar oluyor arkadaş dünya genelinde rakamlar ortada neyini savunuyorsun. intel bile daha sürücülerinde bir ton yol gitmesi lazımken hemen yakalamış, sürücü optimizasyonunu falan tam oturtursa gör curcunayı nvidia'dan biraz amd'den biraz müşteri'yi kapar. amd'de ağzını açıp bakar. nvidia'ya bir şey olmaz bu sektörde artık game changer oldu amd sağolsun

Kısacası pazarda ilgi çekmek için yeni şeyler yap yoksa bye byeEkran kartı pazarında ilginç şeyler oluyor: Intel, AMD’yi yakaladı Ekran kartı pazarında ilginç şeyler oluyor: Intel, AMD’yi yakaladı Ekran kartı pazarında ilginç şeyler oluyor: Intel, AMD’yi yakaladı 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 3 Mart 2023; 2:24:17 >

• mamad kullanıcısına yanıt

Bu sürücü konusunda hiç problem çekmeyen bir tek benim galiba. 6800xt ve 6900XT var. 6800XT yıllardır kullanıyorum, en ufak bir problem olmadı.

MSI MPG X570 GAMING EDGE WIFI, AMD Ryzen 5900x, G.SKILL Trident Z Neo 64GB (4 x 16GB)DDR4 3600, MSI Radeon 6800 XT, Corsair HX1200, Corsair Air 540, 2x ST8000DM004 Seagate 8TB 5400RPM, WDC WD40EFRX WD RED 4 TB 5400 RPM, KXG50ZNV256G NVMe TOSHIBA 256 GB,Sandisk ULTA NVMe 1 TB, 2x ST1000DM003 1 TB 7200 RPM, SteelSeries RIVAL 100, Audio-Technica ATH-M50x, Samsung 28 UE590D, AOC Q3279VWF
    Tam da konusuna örnek denk geldi.

Masaüstü Nvidia dan mobile Nvidia geçtim.
    Birkaç gündür son sürücü ile container fazla cpu kullanması sebebiyle fps sorunları yaşamaya başladım.
    Hizmetlerden Nvidia overlay seçeneklerini kapattım sorun kalmadı.
    Tabiki bu durumda Geforce experience çalışmıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu da Türkiye'nin önemsenmemesinin hediyesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.