Şimdi Ara

Ekran kartı mı? İslemci mi degismeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık sistemimin isteklerimi karsılayamadıgını fark etmemle beraber, 150 tl'lik bir butce ile ufak capta bir yenileme yapmayı dusunuyorum.

Bilgisayarda sadece Company Of Heroes oynuyorum. Aslında bu pc'de sadece strateji tarzı oyunları oynuyorum. Geri kalan oyunlar icin Xbox isimi fazlasıyla goruyor.
    Fakat ekran kartını mı degistirmeliyim, yoksa islemciyi mi karar veremedim. Bana yardımcı olmanızı umuyorum.

Guc kaynagım 400 watt.

• 2 sini değiştirsen iyi olur aslında.
    Motherboard: Foxconn® Blackops x48
    VGA: Nvidia® Zotac™ GTX 295 (896-Bit 1792MB) (OC: Memory Speed 2100Mhz, GPU Speed 670Mhz)
    Harddisc: WD Caviar Black™ 1TB
    Ram: OCZ™Gold 2x2 GB (4GB) 1333 MHz DDR3 (OC: 1590Mhz)
    PSU: High Power 1200W
  • @CriticalWave
    Butcem cok kısıtlı hocam.
    @Fix-eD
    Medium'da akıcı olarak oynuyorum aslında. İslemci sizce yeterli mi boyle bir oyun icin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reyftn -- 29 Mart 2010; 0:25:16 >

Orijinalden alıntı: Cedriccan

@CriticalWave
    Butcem cok kısıtlı hocam.
    @Fix-eD
    Medium'da akıcı olarak oynuyorum aslında. İslemci sizce yeterli mi boyle bir oyun icin?

Hocam full ayar istiyorsan iyi bir ekran kartı alman lazım bence HD4850 işini görür ama işlemci de biraz yükseltsen iyi olur tabi ki sizin yerinizde olsam para biriktirir bütçe ayarlaması yapar biraz dişimi sıkar forumdan ikinci el iyi bir işlemci ve anakart alırım.TAbi bu diğer parçaları da etkileyebilir. Mesela PSU ne model ? diyelim ki ekran kartı aldın PSU karşılayacak mı?

SAPPHIRE ATI HD4730 (128Bit) 512MB GDDR5 AVIVO16X(143,75 TL)

http://www.incehesap.com/sapphire_ati_hd4730_128bit-510-9847.html

TAVSİYEM: PALIT 9800GT(256Bit) GREEN 512MB DDR3 TV DVI 16X (169 TL)

http://www.incehesap.com/palit_9800gt256bit_green_512mb-510-9849.html?ref=akillifiyat

Not:Test çok yüksek işlemci/ram değerlerinde yapıldığından birebir değerleri alamayabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 29 Mart 2010; 4:19:23 >

• 4850 ekran kartı almanızı öneririm.. yalnız bunu yaparken diğer bileşenleride göz önünnde bulundurmanız lazım mesela şuan ki güç kaynağınız 4850 için yeterli gelmeyecekse daha fazaldan bi de güç kaynağı almanız gerekebilir.. anakart ekran kartı uyumunu yani agp mi pci-exp mi göz önünde bulundurun..

daha uygun fiyat olsun derseniz 9600 gt serisi de işinizi gayet iyi görür.. daha altına inmeyin derim

( 650 -700 çekirdek hızlı.. 1800-2000 bellek hızlı ve 256 bit) parantez içindeki değerler önemli.. artık marka model - sıfır mı ikinci el mi onlar sizin seçiminiz

işlemci de daha ilerde değişirse iyi olur derim.. öncelik oyun olduğu için ekran kartı değişimi ilk sırada olursa iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shinnok -- 29 Mart 2010; 4:52:09 >
    Ekran kartı mı PSU mu?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oncelikle HD3850'ye baktım ve butcemi baya asıyor.
    Sanırım HD 4730'da karar kıldım ve butceyi biraz daha genisletip bir psu edinmem sart oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

Hd4730 için ekstra psuya gerek yok.Bu arada 170 TL'ye 9800 GT alabilirsiniz biraz daha iyidir farka değer ve psunuz kaldırır(yukarda verdim linkini)

İlginiz icin cok tesekkurler hocam. PSU'yu attım listeden.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.